zika Napisano Januar 1, 2021 #1 Napisano Januar 1, 2021 https://www.iflscience.com/brain/researchers-discovered-neural-mechanisms-underpinning-emotional-responses-to-music/ https://www.utu.fi/en/people/vesa-putkinen https://www.utu.fi/en/news/press-release/music-induced-emotions-can-be-predicted-from-brain-scans dejanco32 je reagovao/la na ovo 1
BokiTokiVoki Napisano Januar 1, 2021 #2 Napisano Januar 1, 2021 Kada sam video ovu temu, setio sam se da sam pre neki dan naleteo na ovo. Nema nauke, just experience. dejanco32 and mrcelavi je reagovao/la na ovo 1 1
Srecko Napisano Juče u 06:49 #3 Napisano Juče u 06:49 (izmenjeno) Za ne poverovati, ali telo i um (uši prvenstveno) mnogo su moćniji nego što mislimo, izgleda! A 100-year-old piano mystery has finally been solved | ScienceDaily WWW.SCIENCEDAILY.COM For more than a century, pianists and music teachers have argued over whether a performer’s touch can actually change the tone color of a piano note — and now scientists say the answer is yes. Using a cutting-edge sensor system that tracked piano key movements at 1,000 frames... Izmenjeno Juče u 06:50 od Srecko
Zen Mod Napisano Juče u 07:02 #4 Napisano Juče u 07:02 za korak kratko na click bait novinarstvo ko iole ima mozga, zna da je nota jedno a ton drugo nema 2 coveka koja na violini zvuce isto, kao i na ogromnoj vecini drugih instrumenata Doktor, LightMatic, Ikaro and 1 član je reagovao/la na ovo 4
Srecko Napisano Juče u 08:01 #5 Napisano Juče u 08:01 Razlika je ogromna između violine i klavira jer pijanista tipkom pokreće bat-čekić koji udara žicu i proizvodi ton i to preko čitavog prenosa od tipke do bata a violinista ima direktan kontakt prstima sa žicom. Meni je bar logicno da Violinista direktnim kontaktom može i utiče verujem jako na proizvedeni ton što zbog ne postojanja direktnog kontakta pijaniste i žice ni sada baš ne razumem kako oni proizvode te razlicite tonove.
Mikorist Napisano pre 23 časa #6 Napisano pre 23 časa Ja napisah blog od 2.500 reči o ovome. Prste istupih. Bolest digititisa. Jer "digititis" možda uopšte nije audio problem. Možda je biološki problem. Ne u smislu "digitalno je loše", nego u smislu da je ljudski nervni sistem nastajao stotinama hiljada godina u svetu analognih događaja. Udarac grane. Pucketanje vatre. Glas čoveka. Koraci. Vetар. Zvono. Sve su to događaji koji imaju prirodnu vremensku strukturu. Nema pre-ringa. Nema brickwall filtera. Nema rekonstrukcionog algoritma. Nema oversamplinga. Postoji uzrok. Pa posledica. LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 2
Pchelac Napisano pre 22 časa #7 Napisano pre 22 časa Ja, ako se slupam, bice to zbog muzike u kolima...provalim da vozim prebrzo kad odvrnem nesto sto volim🤪🙄 Moze da se slusa i uziva na bilo cemu...hifa je samo zacin. A kao i u vreme otkrica bibera, dobar zacin je redak i placa se u zlatu Ali bilo je dobre klope i pre bibera...
Vix Napisano pre 22 časa #8 Napisano pre 22 časa Just-In Biber LightMatic and BANAT je reagovao/la na ovo 2
BANAT Napisano pre 21 časa #9 Napisano pre 21 časa mislim ovo ono, kao reakcija na muzike ... LightMatic, zerowaf and Vix je reagovao/la na ovo 2 1
zerowaf Napisano pre 15 časa #10 Napisano pre 15 časa pre 6 časa, BANAT reče mislim ovo ono, kao reakcija na muzike ... Kako se razvijao glazbeni ukus? U najranijem djetinjstvu se slusao Jazz i ponesto klasike - Walt Disney, Tom i Jerry, Pink Panther, Gustav. Nesto kasnije smo otkrivali Funk. Ono, R´n´R i njegovi subzanrovi su zapravo slucajno usli u nase zivote. Jazz i pogotovo Funk su nam odredili prvih pola stoljeca zivota. Kad dodjemo u penziju, puca nas nostalgija za mladim danima, ali ne pustamo Vijetnamski rock na svojim lampasima i A-klasama nego Funk sedamdesetih…..i Krivo je more. BANAT, Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 3
Mikorist Napisano pre 14 časa #11 Napisano pre 14 časa U stvari, kad pogledaš putanju nije tu bilo toliko lutanja koliko izgleda. Prvo klasika i džez kroz crtane. Nisi ni znao šta slušaš, ali mozak je upijao orkestre, harmonije. Posle fank. Logičan nastavak. Onda radio 202 odradio svoje. Disko Top, Disko Susret, italo disko, pa rani house, acid house i techno. Na papiru deluje kao da menjaš žanrove na svakih nekoliko godina. A samo pratiš iste stvari kroz različite forme. Nekoga vuče gitara, nekoga vokal, a nekoga ritam, atmosfera i ambijentala. A ni dobar ambijent nije tako daleko od klasike. Posle 40 godina kruženja oko muzike, čovek se često vrati blizu mesta odakle je krenuo, samo sada zna zbog čega. Brajan Ino. . .Tangerine dream. . .Vangelis. I sve što liči na to iako je novokompovano. Vix, zerowaf and LightMatic je reagovao/la na ovo 3
Doktor Napisano pre 13 časa #12 Napisano pre 13 časa ^ Ne zaboraviti i Studio B i legendatnu emisiju Vibracije i Slobu Konjovica. Mikorist, BANAT, predragm and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 1 3 1
Mikorist Napisano pre 12 časa #13 Napisano pre 12 časa Ovo već spada u kako naše telo reaguje na vibracije. Ne mora da bude muzika
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah