Jump to content

dvv

Član
 • Broj sadržaja

  1266
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  4

Poslednji trofej

dvv je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

5 Pratilaca

O dvv

 • Rođendan 05/23/1953

Metode kontakta

 • Website URL
  http://www.dezorel.com

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd
 • Interesovanja:
  Audio, cars, cooking
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

11534 posetilaca
 1. vladd

  Srecan rodjendan!:bcake:

 2. dvv

  Pojacalo za Magneplanare

  Probaj ako možeš da upregneš jedna Luxman 03 premap za tog Rotela-a, izvutne transparentan predpojačavač, vrlo kompletan kao model, ima sve što treba. Kod nas na KP košta oko € 250, mada ima optimista koji za njega traže i više. Ja ga koristim kao ulazni deo za jedan HK 2400 pojačavač snage (nominalno 200W/8 Oma) na kutijama sa efikasnosti od 95 dB/2m/1w i to radi beskrajno dobro i dinamično.
 3. dvv

  Novi/Stari Tannoy

  Ne znam za Taanoy, ali do sada sve kutije koje sam čuo koje su bile manje ili vezane za ranije modele su se pokazale kao loše kopije, osaremenjene i na žalost modernizovame stare kutije, taman dovoljno da izgube onaj šarm koje su imale stare. Zato i držim manju zalihu rezervnih drajvera za moje B&M 1041 monitore, čija je slaba tačka Son Audax-ov titanjumski visokotonac, koji ima problema sa jakim ultrasoničnim ekskurzijama snage (istina tek na 40W+ u 8 Oma). Eno mi tri rezervna u ormanu, zlu ne trebalo.
 4. Sretan ti jubilarni 50. rođendan, Goxy, i da još toliko doćekaš u dobrom zdravlju i raspoloženju.

 5. Preminuo Clint Eastwood u 87. godini (pogledaj na youtube). Dobitnik Oskara (za režiju), nezaboravni Čovek Bez Imena i drugih posebno Western likova. Slava mu.
 6. Boco, razmisli o guranju na čistu A klasu, ili oko 130 mA struje po tranzistoru. Morao bi da pojačaš i hladnjake, ali na tom nivou, rekao si pa-pa bilo kakvom prelasku u B klasu i završio su sa prelaznim izobličenjima jednom za svagda. O ovome sam se konsultovao sa dvolicom eminentnih projektanata sa američkog DIY foruma, jedan je John Curl, obojica kosriste 120-130 mA struje mirovanja, uz napomenu da je malo verovatno da će njihovi pojačavači ikada preću u klasu B pre nego što korisnik ogluvi.
 7. dvv

  Vintage skretnica

  Slažem se sa Zverogušterom i Saxom, i te kako se menja zvuk. Moje stare AR94 kutije su propevale kada je skretnica prerađena sa svim novim kondenzatorima, osnovni balans tona je ostao isti, ali je sve bilo u mnogo boljem fokusu i sa dodatim detaljima. Jedino što bi se moglo izmeniti je da se veća vrednost dobije od paralelno povezanih kondenzatora od različitih materijala, na primer polipropilena i polikardbonata. To je stari trik japanskih entuzijasta koji se kunu u njega, a i meni je dobro poslužio.
 8. dvv

  APEX AX-11

  Ajde? A zašto treba podeliti sa deset i u čemu je greška? Klasa konstantno vuče maksimum snage bez obzira na nivo signala. Prednost je maksimalna moguće brzina odziv, praktično trenutna, a mana je obilje struje se se beskorisno pretvara u topolotu.
 9. dvv

  APEX AX-11

  Lako je slobodno fantazirati klasi A, ali po mome mišljenju, mislim da ljudi imaju pomalo prevelika oečkivanja od klase A. Mislim na klasičnu klasu A, a ne na neku verziju kiznog bias-a koja faktički simulira klasu A sa manje ili više uspeha. Ioanko je jedina od tih šema kojapo meni dobro obavlja tu simulaciju Dan d'Agostino (Mr. Krell) "Sustained Bias Plateau", koja j čak i fizički povelika i baš dobro kompliovana, Problem sa prelaznim (sa NPN na PNP i obratno) izobličenjima b trebao da bude rešen na mnogo nižem nivou od čiste klase A, već sa bias-om od 100-130 mA po paru izlaznih tranzistora. Efekat se može dosta lako čak i izmeriti i konstatovati odsustvom pomenutih izobličenja. Sa druge strane, sama činjenica da neki izlazni stepen radi u čistoj klasi A NIJE garancija sjajnog zvuka, on samo otvara vrata toj mogućnosti, ali doći do nje je i dalje ozbiljan posao. Jer slepim pojačavanjem struje bias-a se dosta brzo dolazi do neke tačke kada zvuk postaje topliji, ali ujedno i manje precizan, kao da više nije u idealnom fokusu. Nemojmo zaboraviti da je konstrukcija čiste klase A ipak malo drugačija od konstrukcije klase AB. U tom smislu, pozdravljam Miletovu postavku o projektovanju stvarnog izlaza u stvarnoj čistoj klasi A. Treba imati u vidu i činjenicu da je čista klasa A najmenje efikasna od svih drugih rešenje, tipično 5-10%. Dakle, za nominanu izlaznu snagu od 50W izlazni sepen će disipirati 500 ili više wati, što podrazumeva masivne hladnjake i napajanja. Dakle, košta i da se naptavi,a bogami i posle u eksploataciji, to je recimo 4 kW struje za 4 sata rada. Sa 1 kW = 63 dinara, to izađe 252 dinara po danu, ili oko 7.500 dinara mesečno.
 10. dvv

  APEX AX-11

  Onda ništa, nema problema Mile, zatvoriću krug sopstvenim modelom prilagođenim mojim potrebama.
 11. dvv

  APEX AX-11

  Doapada mi se prerdviđen prostor za drugi par izlaznih tranzistora. imam na lageru poveći broj MJ2xx 250 watt-nih NPN i PNP parova, eto gde bi mogli da završe. Obzirom na njihove zvanične osobine, dva para bi trebala da zadovolje čak i moje manijakalne zahteve za impulsnim strujama.
 12. dvv

  APEX AX-11

  Šitaj Kineze i zakleće ti se da je sve, ama baš sve, strogo originalmo.
 13. Čini mi se da i dalje ključni podatak ostaje šta čira CD odnosno FLAC ili WAV fajl. Tu je, po meni, čak i PC namenski napravljen da minimizira mehaničke smetnje (podbočavanjem, tweakovanjem napajanja, itd) daleko iza ozbiljnije napravljenog CD čitača, da i ne spominjem posebno jake i skupe spoljne DAC-ove. Po mome iskustvu, najbolje rezulate dobijam sa WAV formatom. Skažem se sa Kujom, nisu svu blanko CD-ovi isti, ja sam dobio najbolje rezultate sa Philips Silver diskovima. Pošto sam nedavno potrošio poslednje iz moje zalihe, pokušao sa da dokupim nove, ali nisam uspeo, niko koga sam pitao ih nema, tako da je moguće da su nestali skroz naskroz. Moj glas ide za WAV format. Napominjem da sam sakupljač muzike perioda 1960-1980 i pojedinih izvođača.
 14. Van den Hula 352 Hybrid je kable sa 2x256 licni OFC posrebrenog provodnika. Impulsne struje su preko 200A u špicevima, dakle u odnosu na nominalnih 100A koje HK2400 po specifikaciji može da propusti. Ja bih rekao da je to ipak duplo više u kablu od omoga iz pojačavača, dakle jeste konzervativno. Sa 4 para izlaznih tranzistora po kanala, recimo da može da protera sve i svašta čak i apsolutno, a kamo li u realnim režimima rada.
×
×
 • Kreiraj novo...