Jump to content

asimze

Član
  • Broj sadržaja

    477
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Reputacija aktivnosti

  1. Like
    asimze je reagovao/la na Mikorist u Pass DIY headphone amp   
    Stigao je amp kući...
    Mnogoo ovo bolje svira od onog malog prdavca što mi je davao @NIXIE
    Srednji tonovi su kao lampe ovde.... BASS i visoki su tvrđi tranzistorski. 
    MA pasija dok se namesti ...Sve bolje i bolje svira kako se greje...
     
  2. Love
    asimze je reagovao/la na Mikorist u Pass DIY headphone amp   
    Ako nixie nema zamerke znači da ubiva. A on svemu nađe manu.  
  3. Like
    asimze got a reaction from Doktor in Šta trenutno slušam . . .   
    Ako volite keltsku narodnu muziku a niste čuli za Alan Stivell??? Moja velika ljubav. Vidim da ima i remastered starih izdanja a YT ima svoj kanal.
     
  4. Love
    asimze je reagovao/la na Brijac u Novopridosle skalamerije   
    Evo novi povod za dzivdzane 😁


     
  5. LOL
  6. Yay
    asimze je reagovao/la na zerowaf u Trenutno na gramofonu ...   
    Napisao sam kako je ovo bila impulsna kupnja na samoj blagajni.
    Morao sam ga uzeti u ruku i kupiti, ali ono što je bilo ispod njega će ti se isto svidjeti.
    Zanimljiv je način kako funkcionira svemir. 
    Nedavno si ovdje spomenuo kako ti je, između ostalih naslova, žao što ti je nestao "Majko Zemljo" od Popa Asanovića.
    Ploča koja je bila ispod ove je upravo reizdanje Tihomira Popa Asanovića. Unutra se nalazi i divan tekst kojeg je napisao Peca Popović.
    Ići će večeras na gramofon da ga čuje i klinka koja mi je jučer u autu puštala, pazi sad(!), Septembar! Iznenađen izborom sam ju upitao što zna o "Septembru". Kazala je da je to jedan stari super rock-jazz bend.
    Danas će još malo naučiti. Hoću reći, ponosan sam.  
    Rekoh da svemir funkcionira na zanimljive načine ili da parafraziram naslov sjajne numere: "The Creator have a master plan".

     
  7. Love
    asimze je reagovao/la na Zen Mod u Philips CD100...khm...4400 eura ?   
    porez za budale
  8. Like
    asimze je reagovao/la na Doktor u Trenutno na gramofonu ...   
    ^
    Prva kolecija je nestala po bgd zurkama, pozajmicama pocetkom 80-tih godina proslog veka.
    Iskreno zalim za nekoliko naslova ( Opus 1 - prvo izdanje, Time 1 - 1. izdanje, Josipa - Dnevnik jedne ljubavi 1. izdanje, pa Tihomir Pop As - Majko zemljo , September - oba vinila, Videosex . . .  dosta toga se naslo po berzama u SKC, DOB-u, aukcijama raznim, pa se kolektiralo ).
    Ponovo krenuo u stvaranje kolekcije krajem 80-tih, pocetkom 90-tih i uhvatio trenutak kada su se ljudi ratosiljavali vrednih LP-a zbog nove medije zvane - CD.
    Tada sam oformio kostur moje LP kolekcije. 
    Prekretnica svega ovoga je bio moj prvi godisnji odmor u svojstvu stalno zaposlenig lekara u bolnici. Otisamo sam u London, UK.
    Bio sam u velikoj dilemi : da li krenuti putem stvaranja muzike ( kucni studio, syth-ovi, ambijentala neka , naravno, solo projekti ) ili krenuti putem posvecenog slusaoca, kolekcionara, diskofila.  I eto . . . . 
    Mada, nikada nisam u full-u odustao od ideje da se vratim i prvom putu ( ispod kreveta slozeni : Cheetah Master Keyboard 88, gomila modula, naravno analognih,  midi gajtana . . .  ).
    Samo se ceka trenutak  . . . .
  9. Love
    asimze je reagovao/la na Brijac u AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)   
    Danas dan kada se ne radi i slavi se, pa se stiglo malo i naslusati tps verzije ad1865 daca. I mislim se, ima smisla sto Audio Note kaze za ovaj cip (a takodje se i mislim, mlogo jedu vnogo za cenu koju mu udaraju). Bice tu jos igrarije, ali ne na ovako mikro varijanti, ima tu izuzetno mnogo prostora za dodatan napredak.
    Od sad, samo reg do loada, ostalo je ozbiljna zajebancija i gubitak vremena. TPS7 ima izuzetno nizak zout, solidno nizi od ostalih popularnih ultra ldo regulatora. Uz dobar psrr, vrhunski izbor za multibit dac-ove. 

    Merenja tek postaju interesantna kada se uzimaju sa samog izlaznog kondenzatora. Ovo uopste nije mala razlika. Naravno, malo je teze ovako nesto izvesti u praksi, pogotovu oko smd load komponente, pa su tu obicno u pitanju milimetri. 

    Napajanje je izvor struje sa fiksnog napona. Svaka impedansa na putu do loada je serijska i stvara svojevrsni vid deljenja napona uz impedansu loada. S tim, kada load zatrazi struju od regulatora, napon se menja, gde u idealnoj situaciji zelimo konstantanu regulaciju. Racunica razlike je jednostavna, zout * iload. 
  10. Like
    asimze got a reaction from LightMatic in AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)   
    Ne Miko fabrika, ovo je nsučno istrsživačka labrorstorija!
  11. Like
    asimze je reagovao/la na Mikorist u Pass DIY headphone amp   
    @Leonardo
     

  12. Love
    asimze je reagovao/la na Leonardo u Pass DIY headphone amp   
    Drugi put režem  LEO, a vi se nadgornjavajte  
  13. Like
    asimze got a reaction from Mikorist in AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)   
    Ne Miko fabrika, ovo je nsučno istrsživačka labrorstorija!
  14. Like
    asimze got a reaction from Vix in AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)   
    Ne Miko fabrika, ovo je nsučno istrsživačka labrorstorija!
  15. Yay
    asimze got a reaction from zerowaf in AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)   
    Ne Miko fabrika, ovo je nsučno istrsživačka labrorstorija!
  16. Love
    asimze je reagovao/la na LightMatic u Krell-ac KSA-50   
    Eve još jedna i dosta za sada....

  17. Love
    asimze je reagovao/la na Doktor u Šta trenutno slušam . . .   
    Đe me nađe . . . . 

  18. Love
    asimze je reagovao/la na Brijac u AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)   
    Danas ispovezan pcm63, onako kupusarski, cisto da oprobam, stigao mu novi trafo, valja se Ukratko, skoro 2 god od kako je prva varijanta skockana, u tom vremenu toliko je iscitano knjiga, internet informacija, shema isproucavano, spucano vremena u crtanje, simulacije, para u pcb i komponente, ali isplatilo se. I bice tu jos nekih par meseci posla dok zamenim i miro plocu, ali ovo je vec drasticno bolji uredjaj nego koji je bio na pocetku. Sve ostalo je moja gurmanska kuhinja. Svi regulatori su shunt referencirani, komplet, psu plockice custom za kuciste, izlazno resenje na kome se najvise radilo pokazuje pravo svetlo. Prvo paljenje sa opa1656, svira, svira dobro jebote, sve ono sto cini pcm63 specijalnim, podignuto joste za nivo. Tako svirilo, i mislim se onaj ad1865 bolje zavija taj bass, ovako klotarski. Reko dosta, cupam opa1656, stavljam diskretic, kad savi onaj bass kao perecu, kao popaj cev od tenka nakon konzerve spanaca. Najbolnija mana pcm63 cipa, pokorena. I eto tako, jos koji mesec, da se sve to lepo integrise na plockicu koja pase u ovo kuciste i to je ta pcm63 prica
    Ima par sitnica fizicki pre stavljanja na policu, posto je kuciste za pc originalno, dugmence je momentalno iliti nema latch. I da ne bih sekao prorez, stavljao nesto drugo da narusavam izgled, pravim kolo da citavo paljenje svedem na relej preko tog jednog svica. Tu je i zadnja ploca koja mora biti custom secena, eventualno ako @Leonardo bude uhvatio koji momenat slobodnog vremena, ili negde da jurim pleksi varijanticu. U jednom momentu ce doci tu i relejni atenuator, verovatno kad i novi pcb. 
    Ostaje mi posle i tda1541a, i onda krunisemo kralja nad daci 😁 Za sad je ovo tata. 

  19. Like
    asimze je reagovao/la na Dumus u AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)   
    Eeee zlatna vremene - druge polovine ' 80-ih .
    Šverc ture petkom popodne via Minšen , (preko čuvenog Korenjskog sedla) , pazarenje subotom : Frog , Freschell , RIM electronics . Burklin ....
    Pa onda trk u govornicu da javiš ortaku u Bgd-u , šta da turi u oglase za nedelju u Politici . (U to doba je jedino Poliitika imale rubriku Audio u oglasima ).
    Onda navrat nanos nazad da stigneš do nedelje ujutro kad kreću da zvrče telefoni (fiksni naravno ). Nedelja uveče pijenje piva i brojanja šuški od tog vikenda.
    I onda danas klinci kažu kako smo mi smoreni i bez akcije .....
    P.S. Sećam se još uvek , kakvo je bilo balavljenje ispred izloga (čuj u izlogu stoji - bez rešetaka - senzora i ostalih novotarija) Sansui kaset dek SC- 5110 .
  20. Love
    asimze je reagovao/la na Zen Mod u Šta trenutno slušam . . .   
  21. Love
    asimze je reagovao/la na zerowaf u Novopridosle skalamerije   
    Sad imam viška jedan "heavy platter" za L75.


    A budući da sam imao dojam da sam jedini koji nije nikada čuo Denon DL-103, morala je i ona doći. Stara, ali navodno nikad ugrađena.


  22. Love
    asimze je reagovao/la na Woland u Kazalište Pozorište Gledališče Teatar   
    07.04.2024 BDP: Kraj sveta u tri čina - Selma Spahić, tekstovima: "Pod suknjom", Kristine Kegljen, "Aktivistkinje" Katje Gorečan i "Svet zaslužuje kraj sveta" Tijane Grumić; Koprodukcija ZKM i Festival "Borštnikova srečanja" Maribor

    Ideja da se na jednoj sceni objedini kulturni prostor blaženopočivpe Kraljevine SHS, i da ta scena na kojoj će se odigrati premijera predstave pozorišta iz Zagreba i Maribora, bude Beogradsko dramsko pozorište, bila je dovoljno privlačna da se nađem na prvoj reprizi
    Sa druge strane nije bilo privlačna ideja da je SHS projekat nastao po zadatku - nasilje nad ženama u pandemiji, i da je ta kvazifeministička, politički korektna agenda finansirana sredstvima EU; kapiram da su poslovično dekintirana pozorišta delom sredstava udeljenim od strane EU birokratije iskoristila za finansiranje nekih boljih predstava, i u tome ih podržavam
    Predstava zapravo i nije bila potpun promašaj, imala je nekoliko uspelih scena, verujem da su i EU birokrate zadovoljne pošto su debele, prljave i masne mrziteljke muškaraca koje sebe nazivaju feministkinjama, dobile priliku da se ostvare - imao sam pored sebe kćer spremnu da me odbrani
    Kakogod - ja sam zaista uživao u Hrvatskom, Slovenačkom i Srpskom jeziku koji je izvirao sa scene
    Kraj sveta u tri čina - Beogradsko dramsko pozorište
    WWW.BDP.RS "Крај света у три чина" је савремени драмски омнибус који сувереном изведбом показује снагу женског искуства од прасвета до данас, од универзалног до уско театарског, упозоравајући нас да је с актуелним, владајућим вредностима, крај света давно стигао.  
    GENERALNA PROBA KRAJA SVETA: "Kraj sveta u tri čina", omnibus
    WWW.NOVOSTI.RS TRI različita dramska predloška, iz tri zemlje našeg regiona (Slovenija, Hrvatska, Srbija) predstavila su, u režiji sarajevske rediteljke Selme Spahić, po rečima autorki (među kojima je i dramaturg Ivana Vuković) odgovor na zadatu temu nasilja nad ženama u pandemiji. Ako je pandemija kovida bila stvarna generalna proba propasti sveta koji poznajemo, onda je predstava BDP pokazala da se i bez pandemije svet može uspešno uništiti...  
  23. Like
    asimze got a reaction from Doktor in Trenutno na gramofonu ...   
    Hvala @Doktor leglo na prvu.Hvala za širenje muzičkih vidika. Ima nešto na Youtube i deezer, sad valja tražiiti FLAC fajlove.
  24. Yay
    asimze je reagovao/la na Doktor u Trenutno na gramofonu ...   
    ^
    Ovde sasvim druga situacija :
    doslo se u posed jednog JAPO ( ECM ) naslova iz 1979 god., pa krenula lagno nedeljna popodnevna audio seansa . . . 
    Contact Trio - New Marks 
    Preporuka ( hint za @asimze i ekipu u cosku koja gotivi ovu svirku. Brutalno dobar trio . 
     


  25. Love
    asimze je reagovao/la na Aciko u Novopridosle skalamerije   
×
×
  • Kreiraj novo...