Jump to content

vladd

Član
 • Broj sadržaja

  11154
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  52

Poslednji trofej

vladd je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

3 Pratilaca

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Paviljoni
 • Interesovanja:
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

9848 posetilaca

vladd's Achievements

 1. Da da, bušenje nekirnerisanih rupa na vertikalnoj ploči, i urezivanje pod 80 stepeni je ....
 2. Da da, kao reklama za zilet. Sve glatko i sjajno. Salu i reklamu na stranu, drugacije od ovoga na filmu i ne vodi prema dobro zavrsenom poslu.
 3. Pa neka povuce, radi sa tanjim tinolom ili brzo izmici ako je od limarske fele.
 4. Jel su to neki tamo sa pamukom u ulju? Tacno deluje da svaki elektron u kablu zna koliko je kabal placen.
 5. Bar jedno tri razlike za Italijane, moze i 3:0
 6. Membrana se menja kada se probije. Nema razloga samo da se mlatis sa membranom, dobro bi bilo raditi centrator, smanjiti tolerancije u procepu, povecati intenzitet polja, proceniti hod zvucnika pa odraditi adekvatan kalem, a onda slobodno mozes da obrises EI oznake sa doticnog... Trenutna membrana je verovatno neka licenca ITT-a ili sta su vec potpisivali, pa nastancovana po specifikaciji. Komercijala bez pretenzija.
 7. Ma Nole Djole pobedio. Imas Qts 0,39, neka bude i bez merenja, i imas rezonantnu f na slobodnom prostoru 70 ili 90..onda to 70 ili 90 delis sa 0, 39 i to je taj kriterijum. I preko 150-200 je. Elem, otezanjem zvuje i povecanjem komplijanse smanjuje se rezonantna frekvencija i to daje vise opcija za bas, ona se u kutiji jos moze malo spustiti i kao dampirana rezonansa nece razviti visoku impedansu, elektricnu, mehanicka je vec umanjena. Kutija je bolje da bude znacajna po dubini nego po sirini, da moze da se dampira korektno.
 8. Hoces ti da pravis te zvucnicice ili ces da organizujes kviz. Papir je debljine koja se odabere.
 9. Pa nema tu tacnog odgovora. Mora da se meri. Teoretsko naklapanje se svodi da bi veci magnet znacio jaci motor, ali s obzirom koliko je ta fela zvucnika aljkavo radjena, ne mora da znaci nista. Zato bi se merila jacina u procepu, korigovao procep, fokusiralo polje, odradio drugaciji kalem... Izmeris komplijansu i rezonantnu "free air" podelis sa tim, pa je to kao kriterijum sta je bolje, jel preko 100 pa ide BR ili oko 60 pa ajd u kompresiju, ali ne mora. Nisi ti duzan da fasciniras kupca kako mali bas cini cuda. Mala je to povrsina i uz kratak hod, mala zapremina vazduha koju nosi zvucnik, pa zatvorena kutija ne utice primetno na komplijansu
×
×
 • Kreiraj novo...