Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
23 minutes ago, Aleks said:

Jesam dirao napon, ali je on skočio od 260 na 315V. Drastičnija je bila promena mirne struje od 2.5mA na 10mA.

Kasnije sam vratio Iq na 7.5mA čisto interesovanja radi, i kreće muljanje. Pri istom naponu.

Ova tema, post #3, neki info ima.

Ma znam, sećam se. Zato sam te i naveo kao svetli primer. :)

• Odgovora 281
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

Ono, svasta nesto utice na zvuk, V, Bias... Sve to treba uskladiti.
Da se vratim gde mene sta interesuje.

RFB=392K/RIN=27K/ROUT=1K -> 22.1dB
RFB=392K/RIN=27K/ROUT=10K -> 23.1dB
RFB=392K/RIN=22K/ROUT=1K -> 23.7dB
RFB=392K/RIN=22K/ROUT=10K -> 24.8dB
RFB=499K/RIN=27K/ROUT=1K -> 23.9dB
RFB=499K/RIN=27K/ROUT=10K -> 25.1dB
RFB=499K/RIN=22K/ROUT=1K -> 25.5dB
RFB=499K/RIN=22K/ROUT=10K -> 26.9dB

OLG(db)=CLG(db)+Feedback(db)

Napisano

Dosta varijacija Zen ovde ima. Za cilj manji THD, znam sta cu. Cisto nfo sam izbacio kome treba.

Napisano

pazi , nedelju dana sam proveo slusajuci razne cinciminci razlikice pri konstrukciji Babelfish XJ , a proveo bih i vise da nisam bio u cajtnotu

pritom sam ispisao 6-7 strana beleski , da sprecim da upadnem u loop gde vise ne snam ni sta mislim ni sta sam cuo i kad

simulator je pametan koliko je operator pametan ( u mom slucaju ne previse) ali operator mora da ima ihaj kilometrazu i u simuliranju i u slusanju da bi mogao da izvlaci korelacije upravo iz kilometraze

zakljucak - kad si siguran da ce nesto da svira , vreme mu je da svira

edit: isto pravilo za finalizaciju bilo kog projekta - slusni test je odlucujuci ..... tim duzi koliko vise mogucih iteracija imas

Napisano

Mladenci danas, pa sam isao da nosim kod ovi moji seljaci po neko krvajce, se popije kafa i da se vidi kako su ljudi. [emoji3]
Da Zen, u tome je draz ovog hobija, sve probati. Sa neke tacke koja je teoriski najvise priblizna licnom ukusu treba poci, pa nadalje. [emoji3]

• 2 nedelje kasnije...
Napisano
On 3/19/2019 at 3:00 PM, Mikorist said:

Još ja da uletim sa pričom da je najbitnija brzina tranzistora. Ima da ti skoči temperatura.

Ali realno je SIT brži 5 puta.  Šteta što ne možeš da naručiš SIT kao lampu po narudžbini.

Ja bi odma naručio 500W  na 2ns.... I uhapsili bi me misleći da pravim atomku za Kima:smesna:

vi, sto volite da se drogirate sa drugi harmonik... cisto nfo, sta Papa slusa na sea ranch... valjda neko merilo :)

119gdreams.passystem.jpg.3e9a9f9d61e02b8277d3888dd31e38da.jpg

Napisano
3 minutes ago, Mikorist said:

zaboravio si ostatak

119gdreams.passsystema.jpg

119gdreams.speakerbac.jpg

vidis da se ovde igra, da testira razglasne kutije i kablove... bitna je main soba kad dodju prijatelji na kafu :)

Napisano
4 minutes ago, shonne said:

@Mikorist interesantna je jos stvar, da u main sobu nije stavio point 8, nego xa60.5 

To slika od pre 2015-e :hihihihi:

Napisano

njega jadna zapadaju viskovi , sta mu daju u firmi

cak ni daljinski od preampa nije bio skroz ispravan .... i cisto sumnjam da ga je od onda popravio

:Viannen_loungelizard:

Napisano
1 minute ago, Zen Mod said:

njega jadna zapadaju viskovi , sta mu daju u firmi

cak ni daljinski od preampa nije bio skroz ispravan .... i cisto sumnjam da ga je od onda popravio

:Viannen_loungelizard:

to sam pre 10 minutas reko da ce da bude... jadnicko nema pare za bolje :D

Napisano

to je prakticno isto bilo 2011.

od tad je napunio drugu sobu (Lowthers i Tanns) kao i garazu

2011 je to postajao polako radni prostor , a sad je radni hrkljus ; slozeno zvucnjaka 'nako , svaki od njih bi bio ovaplocenje sna za regularnog DIY-era

Papa je hrcak

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

si se odlucio za matching metodu?

meni najlakse-  LM317 kao CCS u source , G tied to S , drain 15-20V

LM dobro ohladjen , naravno podesen na struju na kojoj ce mosfet radi u nameravanom kolu , mosfet ili drzim palcem na hladnjaku ili neki clamp/brza stega ako imas

najbolje 12cm ventilator da duva  na hladnjak , na kojem je i CCS i na koji turas i mosfet ...... cisto da drzi sto konstantniju temperaturu hladnjaka

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...