Jump to content

NIXIjeve meditacije o kablovima

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Realna cena je za red veličine manja. Jedino ako nije od čistog srebra. Daj link da bacim pogled.

Izmenjeno od NIXIE
Napisano (izmenjeno)

eve gi...s tom razlikom da je bila i 6000 dinara, pa malo sara sa cenama!!!

zica mil.JPG

Izmenjeno od parabolis
Napisano (izmenjeno)

Ne piše AWG možda je debela ima i takvih.

Ja sam probao nekoliko tih kablova, upredena parica 26AWG, 24AWG i 22AWG širmovano posrebrenom žicom i najbolje mi zvuči ova 22AWG. Imam dve vrste 22AWG i obe mi praktično isto zvuče. Razlika je samo u spoljašnjem sloju izolacije, jedna je glatka a druga rebrasta (navijena debela teflonska traka spiralno). Tražite po ebaju kome treba verovatno ima još. Ja sam plaćao oko 6eur/m ovu 22AWG. Kapacitet je reda 150 pF/m tako da nisu baš za MM phono kablove, osim za vrlo kratke. 

Probao sam dva načina povezivanja za RCA interkonekte. Prvi je jedna žica iz parice signal a druga uzemljena sa jedne strane na širm, širm uzemljen sa obe strane. Drugi način je obe žice parice za signal, a širm na GND na obe strane. Ovaj drugi način povezivanja bolje zvuči. Prvi načim daje usmeren kabl u smislu što kraj gde je uzemljena jedna od parica treba da ide na strenu manje impedanse, znali na izvor. Ovaj drugi nem usmerenje te vrste. Zvuči isto kako god ga okreneš. :rasta:

Dobar je i za balansirane interkonekte, tu su parice naravno protivfazni signali, a širm GND (Pin1).

Izmenjeno od NIXIE
Napisano (izmenjeno)

10Ft je oko 3m, međutim poštarina ubija, pre nije tako bilo. Običnom poštom za 6m ove žice iz USA je bila duplo niža tarifa.

Izmenjeno od NIXIE
Napisano (izmenjeno)
WWW.EBAY.COM

Find many great new & used options and get the best deals for 25 feet 22 AWG Shielded Silver Plated Wire Twisted Pair Kynar SPC at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!

Evo ovo je povoljnije, imao sam i ovakvu, samo belu. 7,6m 38$ to je 5$/m.

PS

Nije teflonska izolacija sad tek videh. :ph34r:

Izmenjeno od NIXIE
Napisano

Ako ne treba širm, onda uzeti Dunavkovu žicu koja je istog kvaliteta samo malo deblja, 20 AWG. Ja žičim sve sa Dunavkovom, zvuči približno isto kao ovo.

Napisano
pre 35 minuta, parabolis reče

eve gi...s tom razlikom da je bila i 6000 dinara, pa malo sara sa cenama!!!

zica mil.JPG

Baš je preterao. Verovatno jeste najbolji kabl sa toga spiska....Ali znamo i mi gde je ebay. :D

Napisano
pre 29 minuta, NIXIE reče

Evo ovo je povoljnije, imao sam i ovakvu, samo belu. 7,6m 38$ to je 5$/m.

PS

Nije teflonska izolacija sad tek videh. :ph34r:

WWW.EBAY.COM

Find many great new & used options and get the best deals for Special Purpose Electrical Cable Mil-C-M55021/2B-E22C0-9STW 10 FT. PER SALE at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!

evo ti ista oznaka 

Mil-C-M55021/2B-E22C0-9STW 10 FT. PER SALE

Napisano
41 minutes ago, NIXIE said:

Verovatno je debela žica, to nije jeftino ni na ebaju.

nije debela zica, u pitanju je 22-24 awg....a likus dere ne pita, to je caka ....

evo kako izgleda kod mene u sistemu ta zicka >

zica 2.JPG

Napisano

Ako ne treba sirm (koji nije ni tesko ni skupo napraviti), ima upocc zicka neotechova za realno smesne pare, mono core, i mirna glava. Ovo se nikako nista ne isplati. 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...