Zen Mod Napisano Jun 12, 2019 #1871 Napisano Jun 12, 2019 1 hour ago, Mikorist said: Slušao sam danas par sati klasiku. Znači klasika pojačana i na tiho i na glasno zvuči podjednako ubedljivo. Nije kao kod solid-state kad se uspore deonice na Lento i tonovi postaju tiši da moraš da pojačavaš da bi bolje čuo. Tihe deonice su u prvom planu na bilo kojoj jačini. Tendencija solid-state dizajna je da se izvuče teksturna težina u zavisnosti od jačine signala. Ovde su teksture svakog istrumenta podjednake gustine. Harmonijske faze kod Sissy idu u potpuno drugim smerovima od lampi i solid-state. Izokreću se pod drugim uglovima. Tako da je cela zvučna slika druga dimenzija. Tamo gde je zvuk razvodnjen kod solid-state ovde se menja gustina u letu. Sissy je bez zrnaste strukture. Ima sve moguće osobine koje poboljšavaju dugoročno slušanje.Kod cevi su tonske teksture ponekad usmerene prema preteranoj bujnosti u srednjim tonovima. Ovde srednji opseg oslikan kao na svili. Ali neverovatnim brzinama bez preterivanja i prenaglašavanja. Toplina se smenjuje između 2,3 i četvrtog harmonika. Teksturni ukus i obojenost je u najvećoj meri zavistan od povezanog predpojačala. Sissy preuzima ličnost preampa i odslikava ga kao klon. ja jos uvek pokusavam da se snadjem u ovom Matrixu ...... sine , ne mogu da se odlucim jel ovo strasnooooo dobar , il je strasnooooooo los trip eeeeee , ali nemo da ti se desi da brises ili editujes ..... ovo mora da ostane za nauk , sta - i pored otpora - fifi periodika uradi normalnu coveku ......... Mikuma da nema , ja bi ga izmisljao !!! Dual, Vix and Srecko je reagovao/la na ovo 1 1 1
guja011 Napisano Jun 12, 2019 #1872 Napisano Jun 12, 2019 1 hour ago, Zen Mod said: sve mi se cini da ili ti nisam poslao rakiju , ili ti poslah pogresnu ...... lepo ti ja ukazao, nije to za svakoga.
guja011 Napisano Jun 12, 2019 #1873 Napisano Jun 12, 2019 btw, gujomobil prosao ladno tehnicki danas. tako da smo spremni za nove mikine cigle
Mikorist Napisano Jun 12, 2019 #1874 Napisano Jun 12, 2019 53 minutes ago, Zen Mod said: sine , ne mogu da se odlucim jel ovo strasnooooo dobar , il je strasnooooooo los trip Kako za koga. Za nekoga to nije to dovoljno njanjavo pojačalo (da si ga lošije napravio bolje bi im zvučao) . Za drugog je noćna mora zbog preampa (nemaju dovoljno dobar preamp) . Za nekog je sveti gral.
Zen Mod Napisano Jun 12, 2019 #1875 Napisano Jun 12, 2019 19 minutes ago, guja011 said: btw, gujomobil prosao ladno tehnicki danas. tako da smo spremni za nove mikine cigle 11 minutes ago, Mikorist said: Kako za koga. Za nekoga to nije to dovoljno njanjavo pojačalo. Za drugog je noćna mora zbog preampa. Za nekog je sveti gral.
Mikorist Napisano Jun 12, 2019 #1876 Napisano Jun 12, 2019 Zaboravio sam da kažem. Ko bude nekad probao Sissy - ako nema neki ezoterični preamp od bar 6000 evra (ili DIY uredak koji je u toj klasi) - bolje da ne povezuje sa pojačalom. Ukenjaće ga. Neka zakači direktno izvor ako je dovoljno dobar - jak. Eto to je sva suština. Srecko and mrcelavi je reagovao/la na ovo 2
Zen Mod Napisano Jun 12, 2019 #1877 Napisano Jun 12, 2019 zato si ti zasad dobio Nagrojepca al jastvojim pundravcima ne mogu izboriti .......
Mikorist Napisano Jun 12, 2019 #1878 Napisano Jun 12, 2019 5 minutes ago, Zen Mod said: zato si ti zasad dobio Nagrojepca al jastvojim pundravcima ne mogu izboriti ....... Da mi nisi poslao tu kutijicu ne bi znao o čemu pričaš. Uši su mi objasnile sve. Srecko je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Jun 12, 2019 #1879 Napisano Jun 12, 2019 Znaš šta radi Sparkos u DAC https://sparkoslabs.com/discrete-op-amps/ I to se čuje samo preko Nagrojepca 3x je bolji od bilo kog Opamp -a imam 6 različitih. Onaj lik koji ih pravi je neki tvoj rođak
Zen Mod Napisano Jun 12, 2019 #1880 Napisano Jun 12, 2019 pa dobro , dok jos moras imati OPampe unutra .....
Mikorist Napisano Jun 12, 2019 #1881 Napisano Jun 12, 2019 DAC mora pravimo posebno..... No to nije tema ovde .
ninja Napisano Jun 12, 2019 #1882 Napisano Jun 12, 2019 Zen, nije Iron za njega... ce da mu tek onda bude loše ? A ja sam onomad napisao, ko ga čuje, pokajati će se a i ko ga ne čuje pokajati će se Srecko and Vix je reagovao/la na ovo 1 1
Mikorist Napisano Jun 12, 2019 #1883 Napisano Jun 12, 2019 2 hours ago, ninja said: Zen, nije Iron za njega... ce da mu tek onda bude loše ? A ja sam onomad napisao, ko ga čuje, pokajati će se a i ko ga ne čuje pokajati će se Isto važi i za Sissu . Ko je nije podojio pokajaće se
Woland Napisano Jun 13, 2019 Autor #1884 Napisano Jun 13, 2019 @Mikorist da sam na tvom mestu, setovao bih budilnik na 06:00 i do ovog doba ostvario značajne podvige
black coffe Napisano Jun 13, 2019 #1885 Napisano Jun 13, 2019 11 hours ago, Mikorist said: Kako za koga. Za nekoga to nije to dovoljno njanjavo pojačalo (da si ga lošije napravio bolje bi im zvučao) . Za drugog je noćna mora zbog preampa (nemaju dovoljno dobar preamp) . Za nekog je sveti gral. Netko ima u potpisu mantru : Dobro pojačalo otkriva loše strane sistema , zato dobro pojačalo zvuči loše .
Mikorist Napisano Jun 13, 2019 #1886 Napisano Jun 13, 2019 Isto sam napisao i na BIG DIY - pa nek češu lobanje https://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/326536-sissysit-84.html#post5821655
Mikorist Napisano Jun 13, 2019 #1887 Napisano Jun 13, 2019 1 hour ago, black coffe said: dobro pojačalo zvuči loše . Ne zvuči ni dobro ni loše. Nego zavisi od signala koji ulazi u njega. Ne prašta ni preampovima a ni izvorima zvuka. A ni snimcima podjednako. black coffe je reagovao/la na ovo 1
Woland Napisano Jun 13, 2019 Autor #1889 Napisano Jun 13, 2019 1 hour ago, Mikorist said: Pa svrbeće ga da ga menja i proda ako u liniji nema isti nivo uređaja. Ako ima đubre preamp i izvor i njih više voli od Sissy - sisi mu ne treba i nije potreban. svrbeće i ako ima, ali taj svrab nije od one sorte koja generiše neizdrž, već uzrokuje kolokvijalnu radoznalost koju je moguće racionalizovati sam pametan jbt
Srecko Napisano Jun 13, 2019 #1890 Napisano Jun 13, 2019 Mislim da je problem stalnog traženja svetog grala u HiFi što neke stvari nisu regulisane[emoji3]. Ne verujem da je bilo ko od vas ženidbom prestao da gleda ženske jer je rizično[emoji3] a i zakon nije blagonaklon[emoji3]; no siguran sam da ste proredili taj tip aktivnosti, hteli to ili ne.Problem je (ali i zadovoljstvo) što HiFi nema tih "regulatora" (nažalost odrasli smo i svi znamo da su žene zmajevi samo u bajkama prisutne[emoji3]). D i g i t a L, Beli_Ninja, Woland and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 1 4
Mikorist Napisano Jun 13, 2019 #1891 Napisano Jun 13, 2019 Ovde su ljudi proredili i HiFi aktivnosti. Pogledajte šta sve ima na oglasima. A i DIY hobi je proređen. Zen više izvozi kitove nego što ih neko ovde kupuje. Kapiram da je najteže doći do krštenog kućišta na ovu glad . Ono ostalo je sitna boranija.
NIXIE Napisano Jun 13, 2019 #1892 Napisano Jun 13, 2019 20 minutes ago, Mikorist said: Kapiram da je najteže doći do krštenog kućišta na ovu glad . Nije valjda dotle došlo?
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah