Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

vdi , imam 4 komada PASS SIT-1 koji su do sada svirali samo na dasci 

ce vidimo sta ce bude , al poklon tesko da ide ikome sem kom je poklonjeno :Viannen_loungelizard:

da moram da ih kupim , tesko da bi ih kupio ....... 

Pass SIT-1 ne mozes da kupis , a 2SK77B ako imas teska poznanstva u Japanu , par za 1K$

msm , sto bi rekao Mikum - loodilo mozga

Napisano
vdi , imam 4 komada PASS SIT-1 koji su do sada svirali samo na dasci 
ce vidimo sta ce bude , al poklon tesko da ide ikome sem kom je poklonjeno :Viannen_loungelizard:
da moram da ih kupim , tesko da bi ih kupio ....... 
Pass SIT-1 ne mozes da kupis , a 2SK77B ako imas teska poznanstva u Japanu , par za 1K$
msm , sto bi rekao Mikum - loodilo mozga
Da ti nisam u kozi sad kad te Sit mafija bude ubacila u masinu [emoji3]
Iskreno, nisam pratio desavanja, moze li se sa tim naoravi nesto snaznije?
Napisano

Kako je moguće da ti tranzistori nemaju zamenu u nekim novim komponentama? Za šta su korišćeni, tj. konstruisani, pa se to više ne proizvodi / koristi, i onda nema adekvatne zamene?

Napisano

stara prica , nastali bas za audio

koristeni u Yamaha B1 i jos par ampova

pa ih nestalo

bogatun koji je osnovao Digital Do-Main platio da se rade u novom kucistu , ne zna se koliko komada

fabrika propala u nekom zemljotresu i poplavi

Samsung (valjda) je kupio , ali odlucise da se ne obnavlja

ako imas svrb , jos mogu da se kupe THF51 i 2SK182 , za kulturne pare

ako nemas , jos bolje - ignorisi

Napisano

Izvini, ne ispratih na času izgleda.

Ako je tako, onda je posed istih - čisto qrčenje, a onda hvala - ali ne hvala :D 

Mislio da nisu opet ono nešto regulatori za liftove, pa kontam, i dan danas postoje liftovi, i to...

Ok :) 

Ma prošao svrab za THF, jbešga. :buehehe:

Napisano

pajz ...... Nele ima valjda sve moguce VFets i SITs

ima THF51, 2SK182 (bice oko 1600kom od svakih) , stanovitu malu kolicinu Sony 2SJ/2SK , stanovitu malu kolicinu PASS SIT-1 ...... i on rece - "These are THE BEST!" u momentu kad mi ih je davao

msm, ono , kome ce ako nece meni :rofl:

ovi jesu striktno napravljeni onomad za audio use , ne za liftove i industrijske UZ kade .... mada je cak i Yamaha B1 bila rezultat bean counter pristupa , ipak je sirokim narodnim masama napoznatiji primerak uotrebe navedenig SITs

elem , samo ako pogledas grafove koje sam postovao u zadnjem blogpostu , evidentno je da je u pitanju izvanredno linearan elemenat - u predmetnom ampu koji je Nele napravio , sa big puck mosfetom gore kao mu-follower , sve k-ke prakticno dolaze od karakteristika SITa

takvi grafovi za takav jednostavan amp , bez feedbacka ....... to se ne dobija ni lako ni cesto

igranka sa retkim komponentama svakako nije univerzalno i masovno zanimljiva ukoliko nemas dovoljno istih da napravis komercijalni model , ali je svakako zanimljiva kao  izvanredan nacin ucenja i sticanja novih referenci

moj savet za bilo koga - koga zanima mala snaga ampa (10-ak W) i SE approach - napraviti EAR859 ; dovoljno bitnih elemenata je poznato (sema , merne tacke) , nabaviti par kvalitetnih SE trafoa od 4K7-5K , izlazne ceve su dzabaka kod Ivaila , ni ruske ECC88 nisu skupe ..... moj savet - napraviti ga dual mono ili monoblocks ........  dobijas amp koji malo losije generalno zvuci od mojih najnapucanijih , ali je zabava neverovatna ..... a ceve traju milion sati u aranzmanu matorog bradonje

msm, uvek ostaje mogucnost da se batalis DIY i narucis gotov neki od mojih ampova :Viannen_loungelizard: ......... 

Napisano
1 hour ago, Zen Mod said:

moj savet za bilo koga - koga zanima mala snaga ampa (10-ak W) i SE approach - napraviti EAR859 ; dovoljno bitnih elemenata je poznato (sema , merne tacke) , nabaviti par kvalitetnih SE trafoa od 4K7-5K , izlazne ceve su dzabaka kod Ivaila , ni ruske ECC88 nisu skupe ..... moj savet - napraviti ga dual mono ili monoblocks ........  dobijas amp koji malo losije generalno zvuci od mojih najnapucanijih , ali je zabava neverovatna ..... a ceve traju milion sati u aranzmanu matorog bradonje

Zar nije matori bradonja stavljao posebno motane trafoe... ili gresim ?

Recimo da me u nekoj buducnosti zanima takva gradnja ( pod uslovom da nadjem odgovarajuce zvucnjake ), kod koga traziti trafoe ?

I kakve zvucnjake preporucujes za takav amp i uopsteno za cevni amp oko 10W ?

Nesto konkretnije od opstih preporuka molim te, zvucnjaci gotovi ili diy su mi sledece moranje, radije bi diy ako mogu.

:D

Napisano

trafoe , ne znam .......... mozda lepo pitati Daudio-a da li je raspolozen

naravski da je matori bradoja stavljao svoje trafoe,ali moze to i bolje

zvucnici - hoces konkretno?

napravi Gyurgyevke

:Viannen_loungelizard:

nego , pre petljanja sa 500+Vdc , ipak treba da jos malo vezbas ....... lemljenje ako nista drugo

dobronamerna primedba

Napisano
10 minutes ago, Zen Mod said:

nego , pre petljanja sa 500+Vdc , ipak treba da jos malo vezbas ....... lemljenje ako nista drugo

dobronamerna primedba

a pa naravno  :D

Napisano

Jbga, to je zamišljeno da bude u kvazikomplementarnom spoju, AB klasa i 160W/ch

1286557087.gif

Al Papa kad ga turi u A klasu... :D 

Napisano

Zato su im i "umlatili" popularnost sa glupom topologijom. Stvar mode i laudnes rata 80-ih. Tada se tek kretalo sa praznim pricama i guru opcijama.

Napisano

Kod ovog japanca - Digital Do-Main - od koga su dobili ovaj tranzistor - idu 2 po kanalu.

Čini mi se po iznutricama da ovo nije ni  A ni AB klasa - već D

5L.jpg

Tebra 300W je po kanalu - a ovolicni hladnjak :msn-rofl:

Napisano

12 minutes ago, shonne said:

I to da dozivim, da Zen napravi D pojacalo emoji16.png

Aa Be De ima to? Jos i Nelson Pass da Deli D klasu ko bombone...

Napisano

Digital Do-main je AB

sto se tice D class , ovo je Nele napravio jos kao mali

Nelson-and-TresholdD.jpg

Napisano

i on je napravio samo jedan, vido da moze pa odusto

msm , danas praviti dclass amp - sastavljancija , to bi cak i ti umeo , samo srafciger , ni lemiti ne treba

:pardon:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...