Zen Mod Napisano Decembar 26, 2017 #1 Napisano Decembar 26, 2017 nesto sto je nastalo u temi na Big DiyA : Most Greedy Boy, of them all... or (there is no) DEFiSIT of Papa's Koans SEF je skracenica od Schade Enhanced Follower prakticno sirotinjska varijanta Nelsonovog DEFiSIT ampa , sa istom THD spectrom , a pored nabavljivosti svih delova pogodno je i to sto je snaga znacajno veca nego kod pomenutog ( DEFiSIT : oko 8W/8R) ovde prikazan samo izlazni deo , pobuda po volji a najbolje koristiti nesto slicno M2 gain stage -u , sto ce reci ulazni buffer + autotrafo tu je kvaka - zelene Iskre (600:600 , prakticno 150+150:150+150 ) su jako dobri kandidati kojima se dobija 12db gaina Ostatak informacija na navedenom linku , ako sta mogu pomoci pitajte , ali ne ono sto sam vec tamo napisao
Zen Mod Napisano Decembar 26, 2017 Autor #2 Napisano Decembar 26, 2017 sam izlazni stepen (to sto je pokazano na semi gore) , bez uzimanja gain stage -a u obzir, se sasvim jednostavno moze uraditi i sa jednostranim napajanjem - samo se stavi 10mF/50V na izlaz ( i bleeder od recimo 100-200 oma)
Vix Napisano Decembar 27, 2017 #3 Napisano Decembar 27, 2017 A one Iskra trafoe..sve mi se cini da ih je neko bacio..pa neki srecnik nas'o
NIXIE Napisano Decembar 27, 2017 #4 Napisano Decembar 27, 2017 1 hour ago, Vix said: A one Iskra trafoe..sve mi se cini da ih je neko bacio..pa neki srecnik nas'o Odmah pravi i trpaj u SEWA
Vix Napisano Decembar 27, 2017 #5 Napisano Decembar 27, 2017 11 minutes ago, NIXIE said: Odmah pravi i trpaj u SEWA Taj srecnik nisam ja, vec neki lik, evo ga, cudnovatim cudom, pronalazi blago, i slika, a ja gledam u neverici, pa slikam, da se kasnije uverim da to nije bio samo san NIXIE and 2a3 je reagovao/la na ovo 2
Beli_Ninja Napisano Decembar 27, 2017 #6 Napisano Decembar 27, 2017 @Zen Mod A moze li one druge Iskre 1200:600?
Zen Mod Napisano Decembar 27, 2017 Autor #8 Napisano Decembar 27, 2017 4 hours ago, Vix said: Taj srecnik nisam ja, vec neki lik, evo ga, cudnovatim cudom, pronalazi blago, i slika, a ja gledam u neverici, pa slikam, da se kasnije uverim da to nije bio samo san a ono , gain stage koji moze da napravi 30-40Vpp na izlazu je moguce napraviti na 1000 nacina uzmi jedan mosfetic ( a mozes i dva , kaskoda) , uzmi prigusnicu za neonke kao loading , 30V ispravljac za stampac pljuckavac i vec si na konju
Zen Mod Napisano Decembar 27, 2017 Autor #9 Napisano Decembar 27, 2017 16 hours ago, Zen Mod said: sam izlazni stepen (to sto je pokazano na semi gore) , bez uzimanja gain stage -a u obzir, se sasvim jednostavno moze uraditi i sa jednostranim napajanjem - samo se stavi 10mF/50V na izlaz ( i bleeder od recimo 100-200 oma)
Vix Napisano Decembar 31, 2017 #10 Napisano Decembar 31, 2017 On 12/27/2017 at 3:12 PM, Zen Mod said: a ono , gain stage koji moze da napravi 30-40Vpp na izlazu je moguce napraviti na 1000 nacina uzmi jedan mosfetic ( a mozes i dva , kaskoda) , uzmi prigusnicu za neonke kao loading , 30V ispravljac za stampac pljuckavac i vec si na konju @Zen Mod Koliko je naponsko pojacanje ove zadnje seme? Kontam koliko mu jos db pojacanja treba od pretpojacala? A sto se tice pretpojacala, mislim da bi ovo Sipijevo lepo leglo: Samo sto bi, iz cistog fetisha prema gvozdju, koristio pravu priguanicu (od neonki 18w) umesto gornjeg mosfeta i pripadajuce skalamerije... Jel neko probao?
Zen Mod Napisano Decembar 31, 2017 Autor #11 Napisano Decembar 31, 2017 hint: SEF je skracenica od ......... ?
Zen Mod Napisano Januar 26, 2018 Autor #13 Napisano Januar 26, 2018 jbga , zaboravih ugradit USB konektor ovdi ....... shonne, Aleks, vladd and 1 član je reagovao/la na ovo 2 2
skrstic Napisano Januar 26, 2018 #14 Napisano Januar 26, 2018 2 hours ago, Zen Mod said: jbga , zaboravih ugradit USB konektor ovdi ....... Ćute bre, odma će nastane halabuka oko kabla.
Aleks Napisano Januar 26, 2018 #15 Napisano Januar 26, 2018 3 hours ago, Zen Mod said: jbga , zaboravih ugradit USB konektor ovdi ....... Džaba tri različite topologije, sve to isto svira... Kabel ako bi promenio tek onda ima razlike De info, koliko iziteracijalizovan M25 u odnosu na PapaM2? Šta si mijenjao? A šta je PARIAH i SEF, to tek da ne pitam ... ....
Zen Mod Napisano Januar 26, 2018 Autor #16 Napisano Januar 26, 2018 1 hour ago, Alexx said: Džaba tri različite topologije, sve to isto svira... Kabel ako bi promenio tek onda ima razlike De info, koliko iziteracijalizovan M25 u odnosu na PapaM2? Šta si mijenjao? A šta je PARIAH i SEF, to tek da ne pitam ... .... M25 je M2 bez source resistora , bias i dalje preko opto couplera , ali je sens preko Hall IC u railovima SEF je Schade DEF amp - mos source follower stage sa Schade mosfetom dole , bias sa optocouplerom preko nesimetricne source resistance ; gornji mosfet prakticno divlja a donji radi kao korekcija greske Pariah je DEF amp , koji gore ima kaskodirani LU1014 JFet (see F3) a dole mosfet ,bias sa optocouplerom preko nesimetricne source resistance kod sva tri ulazni stepen je SE JFet buffer (sextet JFets gore , sextet JFets dole) , pracen autotrafoom ( Edcor ili Jensen , po zelji) mda , JFets u bufferu su kaskodirani sa BD139/140
Aleks Napisano Januar 27, 2018 #17 Napisano Januar 27, 2018 Svakačas na tebe Zene.... al mnogo si se majao, mogo si 3 različita USB kabela i samo menjaš... 2 hours ago, Zen Mod said: ali je sens preko Hall IC u railovima Hall kao Halov efekat? Kako njuma primeniti za sens Ako si na to mislio......? Toj ovoj? Edit: Nađoh... http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/314822-greedy-boy-defisit-papas-koans-22.html#post5305702 PARIAH ni ne pokušavam da shvatim... nisam nikad žvakao F-ove ispod 4-ke Najinteresantniji mi je SEF ... to je ovo samo si dodao JFET buffer i trafo? Kol'ko watta može da izore, kako DF? Koji su ti jfeti u bufferu, BF862? Ovo sve u neku komercijalizaciju, oli bidne open source?
Zen Mod Napisano Januar 27, 2018 Autor #18 Napisano Januar 27, 2018 oti ic je 7805 , za napajanje ACS723 za Pariah kako rekoh , M2 , pa zamisli gore umesto mosfeta - JFet kaskodiran sa mosfet , onda strateski stavljen source otpor da dobijes gadjanu prenosnu karakteristiku SEF jeste to sto si linkovao........ sirotinjska varijanta DEFiSIT-a ( kao i Pariah) , dakle jeste JFet buffer na inputu , pa gura autotrafo pinout za (auto)trafoe je za Edcor (6V/V gain ) ili Jensen (4V/V) i naravno outboard mozes turis sta hoces snaga kod M25 je standardnih 25-akW/8R , zahvaljujuci tome sto nema source otpora je mali aparatic za varenje SEF i Pariah oko 15-17W/8R , karakter dropdeadcetrciokotvoje300B otprilike ono sto sad Ninjan otkriva polako dok razgoreva origigi M2 , ali uz jos twist vise prema lanpama ....... malo sladje al' ostala i mooda
Zen Mod Napisano Januar 27, 2018 Autor #19 Napisano Januar 27, 2018 zaboravih - bube ce budu 2SK2145 naravno da ce sve bude open source ,kao i uvek- cim se zavrsi ikebana faza a ono - kuj oce da kupi , moze i da pita
ZZZ Napisano Januar 27, 2018 #20 Napisano Januar 27, 2018 Moze da se zove i SEFTE, ovo SEF + Transistor Electronic ili Transistor Enerprice... Pchelac and Vix je reagovao/la na ovo 1 1
Vix Napisano Januar 27, 2018 #21 Napisano Januar 27, 2018 A ja se bas nasladjujem sa F3 pa F2, i kazem sebi da mi ne treba drugo (trece) pojacalo, ali citam ovo..i osecam da crv, malo, malo, pa radi.a ..ne da mira...
shonne Napisano Januar 27, 2018 #22 Napisano Januar 27, 2018 taj crv...vec imam u planu sta cu dalje, a jos nisam zavrsio predjasnje
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah