ZZZ Napisano Septembar 6, 2017 Autor #89 Napisano Septembar 6, 2017 3 minutes ago, Zen Mod said: skoro ko Babin Telefunken !! gde si nabavljao te velike rukomatice ? daj neku makroiju sliku istih - javlja mi se da bi mogle za retro dugmad potova ..... Ne moze. To su dugmad sa ugradjenom maticom unitra. Kupljeno u prodavnici srafovske robe. Lose izgledaju uzivo. Losa plastika. Jedino je oblik dobar, a izrada - morao sam juce da idem da zamenim 5 komada, zbog losih matica. Mislim ovde za ovu namenu je OK. Ali nije za pot kojem se konstantno prilazi i koji se dodiruje. Tu moraju oni lepi vintage bakelitni.
ZZZ Napisano Septembar 6, 2017 Autor #90 Napisano Septembar 6, 2017 evo jos malo od juce, danas lakiranje, jos jedan sloj i nogice... Vix and 2a3 je reagovao/la na ovo 2
ZZZ Napisano Septembar 6, 2017 Autor #91 Napisano Septembar 6, 2017 19 minutes ago, Stradi said: I ja sam iradio maske sa ovim materijalom jer u Dermi nisu imali onaj gusci ali sam na kraju jako zadovoljan zvucnim rezultatom a sexy ovako providne. Cekam i onaj standardne gustine da stigne od napolje pa da cujem razlike. Inace nije na odmet ponavljati lepe stvari pa da opet kazem rad ti je za 10+ a zvuk tek kad cujemo Platno kupio u prodavnici metraze u zemunu kod pijace u Prvomajskoj. Ali ne moze samo to platno. Jako je mekano. Postavio sam aluminijumsku mrezicu ispod platna kao ojacanje. Isto kao i na onim eksperimentalnim kabinetima.
skrstic Napisano Septembar 6, 2017 #92 Napisano Septembar 6, 2017 1 hour ago, ZZZ said: Mislio sa kasnije eventualno da probam Tesla ARO 15in alnico. Posto imam 4 komada kompletno repariranih. za nijansu veca Fs oko 22Hz ostali parametri slicni i nesto nepovoljniji ali u principu moze. I takodje Western Electric 2080E. Sve 16 oma jedinice, kako i RCA LC1 pa idu u praleli po kanalu na 8 oma... Pa ovo je stvarno nepravda. vladd je reagovao/la na ovo 1
NIXIE Napisano Septembar 6, 2017 #93 Napisano Septembar 6, 2017 50 minutes ago, Zen Mod said: skoro ko Babin Telefunken !! gde si nabavljao te velike rukomatice ? daj neku makroiju sliku istih - javlja mi se da bi mogle za retro dugmad potova ..... To su oni dugmići za kancelarijske stolice, možda imam i ja par komada sličnih. Uvek im se uzvuče navrtka iz plastike kad jako stegneš.
vladd Napisano Septembar 6, 2017 #94 Napisano Septembar 6, 2017 Izbaci se matica i ubaci mesingani ok cep, malo duzi crvic i eto NOS retro dugmence. Bar po izgledu, bakelit je drugo pod prstima.
ZZZ Napisano Septembar 6, 2017 Autor #95 Napisano Septembar 6, 2017 Te crne rucne matice da ih tako nazovem, sam kupio u prodavnici srafova preko puta opstine stari grad i kalenica pijace. Ali nisu ni za kakvo dugme, samo za ove namene. Matice se ne izvlace i solidno su zalivene unutra. Nisam bas zavrtao preterano nego vrlo cvrsto. Ali jednostavno izrada je losa, ekscenricni su i matice cesto nisu ok pa je potrebno proveriti svaki primerak zavrtanje m na sraf na licu mesta. Da ne bi isli 2 puta kao ja, od 16 kom 5 sam morao zameniti.
ZZZ Napisano Septembar 6, 2017 Autor #96 Napisano Septembar 6, 2017 11 hours ago, skrstic said: Pa ovo je stvarno nepravda. Pa ja to skuplam cetvrt veka... pre bih rekao spora pravda Vix and skrstic je reagovao/la na ovo 2
vladd Napisano Septembar 6, 2017 #98 Napisano Septembar 6, 2017 57 minutes ago, ZZZ said: preko puta opstine stari grad Mislis preko puta zgrade opstine Vracar, pa radnja u suterenu..oni imaju cickerajke da se zagubis u razgledanju.
ZZZ Napisano Septembar 6, 2017 Autor #99 Napisano Septembar 6, 2017 Da Da vracar pardon, bas tamo... Pomesao sam te silne BG lokalne samoupravne jedinice... Imaju ali sve bofl standard... Kad nema bolje i to je OK Jebes sraf izvlacen na presu. Pravi se narezuju navoji. To ide u maticu samo tako - masno i bez ikakvog zazora ovi kineski, turski sta su sve klimavo...
vladd Napisano Septembar 7, 2017 #100 Napisano Septembar 7, 2017 Ali bar ima neki izbor. Kvalitet je svojevremeno mogao da se bira u IBM kompany, ali oni nesto propadose. Sada je sve u trendu bofl tzv "zidarski" kvalitet. Kod Srafka se jos ponegde moze naci kvalitet srafa 8.8, ali recimo ne i za matice.
Okibokis Napisano Septembar 7, 2017 #101 Napisano Septembar 7, 2017 Stvarno pedantno i lepo uradjeno.
ZZZ Napisano Septembar 8, 2017 Autor #102 Napisano Septembar 8, 2017 Hvala, ALI to ipak nije rad majstora, nego neka vrsta OTO-a Nije mi bila namera a nije ni bilo moguce da to izgleda i bude uradjeno onako kako bi to neki profesionalac u tom domenu izveo. DIY sistem uz pomoc lokalnih radnjica materijala. Da podsetim, sve uradjeno bez stega, od masina samo busilica, ubodna pila, baterijski odvijac. I neizbezna hrpa sablona. Ako neko hoce da skenira 1:1 u fotokopirnici neka se javi posto uskoro bacam. Ovih mera nema i nema sablona za cut/oute za ove drivere. Sve sam rucno skidao... Dual, Fly carpenter, skrstic and 1 član je reagovao/la na ovo 4
ZZZ Napisano Septembar 8, 2017 Autor #103 Napisano Septembar 8, 2017 Sve zavrsio - samo jos damping mobilne nogice, portovi, lakiranje... Woland, Dacho, skrstic and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 6
ZZZ Napisano Septembar 8, 2017 Autor #104 Napisano Septembar 8, 2017 ovako izgleda na nogama vladd, Dacho, Zflazar and 5 ostalih je reagovao/la na ovo 8
ZZZ Napisano Septembar 8, 2017 Autor #106 Napisano Septembar 8, 2017 7 minutes ago, Zflazar said: brutalno dobro Danke (Bilo bi super kada bi ostala ova boja - ali nece... Pozutece vremenom)
zek Napisano Septembar 9, 2017 #108 Napisano Septembar 9, 2017 15 hours ago, ZZZ said: ... Pozutece vremenom... Biće onda vintage.
ZZZ Napisano Septembar 9, 2017 Autor #109 Napisano Septembar 9, 2017 5 hours ago, prophet said: Zbog cega hoces da ih lakiras? Vec sam izlakirao 3 jako tanka sloja. Mat akrilni lak. Mora da se izlakira zbog toga sto je sirova sperka malo cupava. Deluje neobradjeno i pomalo cupa tkaninu... Proba se na dodir, ne bi smelo da bude hrapavo i grubo, mora da bude na dodir glatko. Izmedju nanosa lakiranja ide smirglanje. Ipak da to koliko toliko na nesto lici. A kasnije moze da se i prefurnira akrilnim lepkom. Sto tanji slojevi to bolje, minimum je 2 puta, jedan dan susenje izmedju slojeva.
ZZZ Napisano Septembar 9, 2017 Autor #110 Napisano Septembar 9, 2017 Danas postavio damping. Nazalost nisam napravio fotke...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah