Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

On jeste polarisan izvor vetla, ali moze i bilo koji izvor posle polarizacionog filtera.

Zaista nije zdravo buljiti u lasersku refleksiju..i to ozbiljno nezdravo..

Napisano

Da

napraviću verziju sa jednim šrafom sa strane shella od mesinganog lima

Napisano

Skinuo sam sa baze nosače za 9" ručicu i Regu RB300. Ubacio sam u bazu nosače za 12" ručicu, u toku je montaža SME 3012 , sve ide kako sam zamislio kada sam projektovao gramofon :) 

image.jpg

image.jpg

Napisano

Ima više mikro detalja , raspored izvodjača ostao nepromenjen - imaju realnu veličinu i poziciju

Svira veoma brzo , bez ikakve nesigurnosti u reprodukciji

Daleko od toga da RB300 nije bila na visini zadatka - izuzetno podcenjena ručica , koja sa lakoćom svira i sa najkvalitetnijim zvučnicama

i košta višestruko manje od SME3012

Napisano
2 hours ago, grau said:

znam da je jeres (zbog te prejebene estetike) ali tu treba probati neki malo moderniji headshell

Kill me now, али ја користим Sumiko HS-12 на своју SME 3009.

Napisano

ima na Lenco Heaven tema o pravljenju ovog gramofona - ludilo, lik vadi delove iz slavina i od njih pravi elemente gramofona :)

Napisano

...ima u Koratu gramofon iz američke radio stanice koji bi vam zadovoljio ovaj tip estetike, ima neki predrkani profi-tanjir promera oko 50cm.

od njega bi mogli po želji da pravite tako neki babin juke-box :)

Napisano
12 minutes ago, Zflazar said:

...ima u Koratu gramofon iz američke radio stanice koji bi vam zadovoljio ovaj tip estetike, ima neki predrkani profi-tanjir promera oko 50cm.

od njega bi mogli po želji da pravite tako neki babin juke-box :)

vido :) nisam nešto fan te estetike, ali mi je bilo interesantno posvećenje koje je čovek imao kada ga je pravio, zbog toga sam postovao.. na LH ima ceo proces

• 1 month later...
Napisano

skinuo sa Braun PS500 headshell a sa headshell-a MM zvučnicu Shure M95 koju sam sa novom elipsastom zamenskom iglom poklonio mladom audiofilu-entuzijasti (17) koji sada sklapa svoj prvi gramofon od gramofona svog ćaleta pa sam ja na ovaj način dao svoj skromni doprinos.

Zašto sam odustao od Shure-a? Bez namere da generalizujem priču na ceo MM svet i bez namere da navučem na sebe gnev ljubitelja MM zvučnica, mogu da vam iznesem sledeće moje iskustvo sa Shure M95:

-kao prvo, dopao mi se komfor visokog izlaznog napona koji krasi MM zvučnice generalno (mada koliko čitam ima i tu izuzetaka). Nema zajebancije sa stepup trafoom, ubodeš direktno u preamp i slušaš.

-zamenske igle možeš za Shure M95 da kupiš u cenovnom dijapazonu od 25€ (MG Electronic Niš), preko JICO igala gde možeš da biraš modele od 33€, 66€, 96€ do njihovog supermodela od 211€ u zavisnosti od igle, magneta i kantilevera. Milina. I još si i sa najskupljom iglom minimum 100-njak € ispod cene za poštenu iglu/servis potentnije MC zvučnice. Milina.

-zvuk. Tapkanje noge, dramaturgija ritma, otkrivanje party-guy-a u sebi, potreba da uvek ima piva na stolu i frižideru. Dobar osećaj da i u kuhinji treska staklo na vratima u ritmu bubnja.

Zašto sam odustao od Shure-a?

Iz istog razloga kao od Lowthera. Počeo sam da probiram među pločama instinktivno tražeći one koje će dobro zvučati.

Da nešto ne štima u celoj stvari ukapirao sam onda kad sam uhvatio sebe kako u ruci imam ploču Tanite Tikaram a planiram da nakon nje stavim album Michelle Shocked: Captain Swing.

Definitivno nešto ne štima. Kad je pre 10-tak dana bio Woland kod mene, onda sam da demonstriram njemu (a i sebi) razliku Shure M95 v.s. Ortofon SL15 Mk II (modded by Salai) nakon Shure-a na Braunu pustio Ortofona na Stabi MkI.

Sad ćete me tući, ali imao sam osećaj ko da su mi iz ušiju izvadili 10 deka Camambert-a poznatog iz serije Alo-Alo kao poslednje linije odbrane od pesmama Madamme Edith Artois.

Posle tog iskustva sam dao sebi grace-period od 10 dana veoma retkog slušanja muzike, intenzivno sam zalivao i kosio travu, brao kajsije, gledao filmove. Jednom rečju, uvideo sam da je Shure M95 za mene slušni ćorsokak.

Ovako će biti u rukama klinca koji treba tek da ispiše svoju prvu stranicu u svom audio-poglavlju.

Ja sam suviše mator da cupkam na 30-40 vinila iz kolekcije uz pivo. A i pivo goji. U većim količinama.

Headshell je kao što vidite otvoren za nove MM i MC pobede.

:)

WP_20170702_16_14_14_Procompressed.jpg

WP_20170702_16_14_25_Procompressed.jpg

Napisano

ja te neću tući, kad si promenio zvučnicu (nije do gramofona) čuo sam isto kao i ti, samo si ti to lepše opisao :D.. ACE te čeka, za probu

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...