Jump to content

Granit za gramofonsku bazu.


grau.

Preporučeni Komentari

Približava se zima, treba misliti na zanimaciju. Pozabavio bih se plinthom za Garrard 401 pa bih da proverim isplativost pravljenja od granita umesto raznih drvenih varijanti.Pod uslovom da je granit isto što i slate o kome se piše kao o materijalu sa dobrim akustičkim svojstvima.Tako da pitanje glasi, gde kupiti granit, gde naći dobrog majstora za finu i preciznu milimetarsku obradu. Beograd i okolina, poželjno. Da li se neko bavio radom sa ovim materijalom?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 61
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

kamenoresci mahom nabavljaju iz Arandjelovca kolko ja znam(svo zivo i nezivo kamenje), da li tamo moze da se obradi do zeljeog nivoa nznm da li moze da se kupuje na malo nisam siguran mislim da negde moze sigurno, a za obradu u Beogradu pitacu caleta pa javim(posto on zna dosta ozbiljnih kamenorezaca)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Približava se zima, treba misliti na zanimaciju.Pozabavio bih se plinthom za Garrard 401 pa bih da proverim isplativost pravljenja od granita umesto raznih drvenih varijanti.Pod uslovom da je granit isto što i slate o kome se piše kao o materijalu sa dobrim akustičkim svojstvima.Tako da pitanje glasi, gde kupiti granit, gde naći dobrog majstora za finu i preciznu milimetarsku obradu. Beograd i okolina, poželjno. Da li se neko bavio radom sa ovim materijalom?

Pitaj bilo kog pogrebnika, uputiće te na kamenoresca.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako je u pitanju škriljac, tada treba naći klesara (ako tako nešto još uvek postoji), koji će isklesati stenu i posle je nositi na obradu. Škriljac se koristio kao krovni pokrivač (u dalmaciji većinom), zato što se lako "lista" pa može da se istanji. Amorfne je strukture, pa me ne čudi što se preporučuje za plint. Grau - ovo je fantastičan izazov :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kada smo se salili sa Dejanom Dobrinom zasto je napravio stalke za zvucnike od belog i ruznog mermera (mozda je i granit, ne secam se) on mrtav ladan kaze da crni svira lose :). Mi se pogledamo onako belo a on kaze da je probao i da je taj najbolji. Inace je nabavljen u Arandjelovcu.E sad, ako on laze lazem i ja ;).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

hvala svima, sasvim je jasno da sam pogresio u percepciji sta je "slate". tacno znam na koji se materijal misli, ima tog mekog kamena i u grckoj, letos sam se bas igrao sa nekim komadima i prvo sto mi je palo napamet je da kada ih udaris necim sto bi trebalo da izazove rezonanciju, tj zvonki zvuk, toga nema. znaci dobro dampira. sad cu da pogledam ovaj leov link, deluje zanimljivo. u krajnjoj liniji neko mora da zagrize, mozda ce biti koristi i za druge.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

http://www.kamenprir...ski pescar.html

sa pescarom ce biti estetskih problema, garrardova baza je hromirana. tu jedino radi crna i nijanse sive, ako se radi o kamenu. mozda bela ali bas prava bela, ne bez, ne zuckasta a posebno ne oker ka braon. raspitacu se, zvacu ove likove sutra.

ovi se hvale da imaju svaki kamen koji se moze naci u srbiji:

http://pescarbrajkovac.com/

sta bi od ovoga valjalo?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...