Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Ko je rekao da ima gresaka?

Šta je, onda, smešno i vredno poređenja?

Napisano

Šta je, onda, smešno i vredno poređenja?

Izvini sto sam ga poredio sa Zikom Obretkovicem. Samo me nacin izlaganja podsetio na njega.
Napisano

Izvini sto sam ga poredio sa Zikom Obretkovicem. Samo me nacin izlaganja podsetio na njega.

Nema potrebe da se meni izvinjavate...

Napisano

momci iz SS su to inace radili i pre - za vojsku (radarska tehnologija ) i to visetruko snazniji Jfet , nije mi poznato u kom kucistu , ali je sigurno bila neka cigla

fabrication has been already realized in the form of a high-power transistor (2 kW, 8 MHz)

cigla od 2 kW  :hihihihi:

Napisano

ako znades ruski , mozda ih pronadjes i na toj strani

ovaj - ne mozda , nego sigurno :hihihihi:

Napisano

Compared to other semiconductor materials, including silicon (Si) and gallium arsenide (GaAs), siliconcarbide (SiC)is relatively immune to external factors, including radiation and electromagnetic-pulse (EMP) effects.

dakle lampe i SIT-ovi izdrzavaju samo nuklearni napad, zato ih i koriste za radare  :hihihihi:

Napisano

maaaaa nijeee bre miksone! ja tebe ljublju! retko ko sa takvom pasijom ulazi u svet lampi - kao ti npr

:hihihihi:

Napisano

Е мојне Мико по бабушци,

немој те отмемо и са повезом преко очију поставимо испред бабушке и ВЈ2, па чик да видим да ли ћеш погодити шта је шта.

А осим тога Гагици тек што је прошла главобоља ,немој да се опет разболи. :hihihihi:

Napisano

Silicon Carbide Static Induction Transistors

The static induction transistor (SIT) is a three terminal, vertical current flow, semiconductor device that most closely resembles the solid state version of the triode vacuum tube. [1][2][3][4] The SIT is also a voltage controlled, majority carrier device, and so it is one version of a field effect transistor (FET), where the voltage on the gate modulates the current flow between the drain and source regions. However, it has a few distinct differences. Most FETs are planar devices and have only a single gate to control current flow in the channel (where all terminals are in the same plane, and current flows horizontally parallel to this plane). However, the SIT is a vertical device, with two gate contacts on opposing sides of its channel. Thus, while planar FETs only exhibit current-voltage (I-V) characteristics similar to pentode vacuum tubes with saturating current levels, the vertical current flow and extra gate control of the SIT allows for an additional I-V regime which exhibits non-saturating current characteristics similar to triode vacuum tubes. [5][6][7][8] That is, under high drain bias conditions (V DS = 10's to 1000's V), the SIT exhibits current-voltage characteristics similar to vacuum tube triodes. Therefore, the SIT does not behave exactly as other FET devices, and so it should not be considered as just a "vertical FET".

http://www.globalspec.com/reference/50916/203279/silicon-carbide-static-induction-transistors

SIT po vertikali simulira  triodu lampu a po horizontali pentodu lampu a nije ni samo klasican fet, nego V-fet (ne klasican).... sve u svemu sve je to  zajedno i iznad toga.... ma bre,  ludilo mozga. :hihihihi:

Napisano

Е мојне Мико по бабушци,

немој те отмемо и са повезом преко очију поставимо испред бабушке и ВЈ2, па чик да видим да ли ћеш погодити шта је шта.

А осим тога Гагици тек што је прошла главобоља ,немој да се опет разболи. :hihihihi:

ju, pu pu, nije se valjda babusci slosilo toliko.... :hihihihi:

Napisano

Е мојне Мико по бабушци,

ima da se razbolim ako ovo ne uradimo :wink2:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...