zerowaf Napisano Oktobar 30, 2011 #45 Napisano Oktobar 30, 2011 Ne vidim Davidove postove u zadnje vrijeme.Nadam se da sluša muziku i uživa!
Rade Napisano Oktobar 30, 2011 #46 Napisano Oktobar 30, 2011 Evo preciznije, opseg od oko 1K pa do 2-2.5K strasno je dominantan kod kompresionih jedinica i on ostaje netaknut ako se radi skretanje na recimo 1K ili samo blago stisan...To je donji spektar komp. jedinice uslovno receno.drugo, i refleksije su na tom delu velike i upadljivekao i koncentracija dogadjaja koji pocinju na srednjem spektru 200 - 600 Hzto jest njihovi harmonici....Za damping se potpuno legitimno jos od ranije koristi damping usne supline.NIJE zezanje to je komplement a u vecini slucajeva i bolje kada su kompresion jedinice u pitanju na maloj udaljenostiNisam izmislio nego procitao u staroj literaturi i probaoonako pomaze koliko i akupunktura protiv pusenja....Taj deo opsega od 1-2 khz ....nešto malo više i manje je dominantan pre svega jer je ljudsko uvo tu najosetljivije .....kad se uzme u obzir i pojedinačna divljanja pojedinačnih zvučnika u tom opsegu na izgled i nakon merenja zaista zanemarljivi ......ne može se pretpostaviti koliko ti detalji doprinose vrištanju zvuka .......neko bi rekao pa gde to dirati kad se skoro i ne primeti na opsegu ....je tačno , ali još je tačnije da lokalizovani pikovi iako mali utiču da taj deo komletno vrišti ..... Totalno je apsurdno da se pojedinci pozivaju na totalno nepoznate likove i kutije koje nisu čuli a pri tom se ne uvažava mišljenja nekih koji su tu u komšiluku , takoreći , ponešto i radili sa tim ili nečim sličnim
chakija Napisano Oktobar 30, 2011 Autor #47 Napisano Oktobar 30, 2011 Ne mogu da nađem hifsh-ovu temu. Negde sam video SCW-300 sa belim membranama sa rebrima kao paukova mreža, a na ovim slikama od ranije i na oficijalnom sajtu su žuti sa koncentričnim rebrima? http://www.tornadoac.../0/10218018.jpg
Zen Mod Napisano Oktobar 30, 2011 #48 Napisano Oktobar 30, 2011 sta da ti velim ..imas search , PP , televon
hifish Napisano Oktobar 31, 2011 #49 Napisano Oktobar 31, 2011 Ne vidim Davidove postove u zadnje vrijeme. Nadam se da sluša muziku i uživa! Ti si pogodio sta se radi! Prezadovoljan sam i nemam vremena za drugo sem da sedim, slusam i uzivam! Ne da rade Sonido-i u Zen-ovom izvodjenju - nego i bolje nego sto sam mogao ocekivati. Moja vizija je "pogodjena" i cak prevazidjena! Nisu jos potpuno finisirani (delovi u skretnici i jos poneka sitnica) ali i ovako rade predivno! Ja sam SVOJ zvuk nasao... ...a Vi tragajte dalje! Pozdrav svima!
Zen Mod Napisano Oktobar 31, 2011 #50 Napisano Oktobar 31, 2011 pa daj izotvaravaj neku temu ...... vis' te ne mozemo naci nikako
Vix Napisano Oktobar 31, 2011 #51 Napisano Oktobar 31, 2011 pa daj izotvaravaj neku temu ...... vis' te ne mozemo naci nikako Pa da, da malo poboljsa on topic/off topic ratio, tj. odnos... (kad se vec prica o Usisivacima mozemo i o HiFish-ovim zvucnicima )
Zen Mod Napisano Oktobar 31, 2011 #52 Napisano Oktobar 31, 2011 a jes - tu su negde iste kvalitete ........
Zvu Napisano Oktobar 31, 2011 #53 Napisano Oktobar 31, 2011 Nemo' neko usisivač da mi dira. Još je srce krhko, a rana na njemu sveža
zerowaf Napisano Oktobar 31, 2011 #54 Napisano Oktobar 31, 2011 Ti si pogodio sta se radi! Prezadovoljan sam i nemam vremena za drugo sem da sedim, slusam i uzivam! Ne da rade Sonido-i u Zen-ovom izvodjenju - nego i bolje nego sto sam mogao ocekivati. Moja vizija je "pogodjena" i cak prevazidjena! Nisu jos potpuno finisirani (delovi u skretnici i jos poneka sitnica) ali i ovako rade predivno! Ja sam SVOJ zvuk nasao... ...a Vi tragajte dalje! Pozdrav svima! Fucken telefon! Prvo sam poslao poruku bez teksta i sad editujem...Znači cilj je dosegnut i sada odlaziš? Hajde stvarno kad ti se bude dalo malo zadovolji našu znatiželju, pa otvori neku temu o Sonidima by Zen and Hifish.
chakija Napisano Oktobar 31, 2011 Autor #55 Napisano Oktobar 31, 2011 Kad su usisivači u pitanju...dobio sam od tasbine dobar neki zamzungov.http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-usisivac-vc-4147.htmlOvaj odvajač krupne prašine je prava stvar, a i usisivač vuče samo tako.Nego, pošto ja i cenovno i kvalitativno ipak naginjem na sonido stranu, koju skretnicu predlažete s obzirom sa kojim će drajverom biti uparen ? Wayne predlaže za 12" da "rezna tačka" bude na 1,6KHz odnosno sa takvom 3rd order skretnicom u 4pi zvucnicima je dobio onako ravan odziv DE250 i H290.Nije loše pročitati kako je Wayne rešio problem rezonancijskih pikova u horni http://www.pispeakers.com/Speaker_Crossover.doc ,Ovo je njegova tema o pi skretnicama u kojoj je dao neke vrednosti komponenata u skretnici za određene rezne tačke i određeni red skretnice za pojedine zvučne jedinice.http://audioroundtable.com/forum/index.php?t=msg&th=12067
zerowaf Napisano Oktobar 31, 2011 #56 Napisano Oktobar 31, 2011 Ako se ne varam Wayne je napravio skretnicu da se područje od 1,2 kHz 1,6 međusobno preklapa u seven Pi za koje sam tražio planove. Možda je tako radio i u četvorkama?
Zen Mod Napisano Oktobar 31, 2011 #57 Napisano Oktobar 31, 2011 si ti cuo to kod Davida ?idi cuj to , pa uporedi sa onim sto si cuo kod Synca , pa onda biraj stranu gde ces da udaraskad se odlucis - ako se odlucis za EW - like , onda pocni od Parhamove skretnice , pa tweakuj za tvoje uvoa ako se odlucis za full Sonido varijantu kao David , skretnicu i nacrt kuteje vec imasneces na ovom forumu naci nikoga ko je Parhamu do clanaka .......... zato ne trosi prste kuckajuci
Sync Napisano Oktobar 31, 2011 #61 Napisano Oktobar 31, 2011 Jaoooo muko moja! :DTacno ne treba da ti daju dana bolovanja....
michabass Napisano Novembar 1, 2011 #63 Napisano Novembar 1, 2011 ,Ne vidi se jasno jel ova membrana metalna ili phenolic ili polyimide tj plastika?Zar nije ovo original DE250:http://www.parts-exp...e=294-633_L.jpg?
chakija Napisano Novembar 1, 2011 Autor #64 Napisano Novembar 1, 2011 Membrana je od polyimid-a. Mislim da je isti materijal u pitanju kao na reaconim-a jedino nije iste boje. Razlika je i u papučicama, odnosno kod ovih mojih nema clamp-ova za kablove već se isti leme direktno što mi uopšte ne smeta
Zvu Napisano Novembar 1, 2011 #65 Napisano Novembar 1, 2011 Ne bih da te zabrinjavam ali evo kako izgleda original: http://www.bcspeaker...oduct.php?id=16 Origigi ima dugmiće za kablove, a ne papučice.
chakija Napisano Novembar 1, 2011 Autor #66 Napisano Novembar 1, 2011 Mislim da je original. Ako se neko baš tako dobro potrudio da isfejkuje, svaka mu čast !Mislim da je u pitanju samo serija. Od prodavca sam dobio potvrdu da je prodao gro ovih drajvera i nekad mu stignu sa tim štipaljkama a nekad ovako sa papučicama.Pa pogledaj samo onaj tvoj DE500 ? Zašto je on skuplji drajver od ovoga, a na slici na sajtu je prikazan sa papučicama ?Uostalom, zvučni test i poređenje sa seleniumom će sve reći.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah