zaotooran Napisano Decembar 26, 2012 Share #111 Napisano Decembar 26, 2012 Prihvatam preporuku da ove zvučnike vredi servisirati. Posle odvajanja membrane vidi se koliko je to ozbiljna i pomalo čudna šasija. Ozbiljna, jer je na strugu obrađeno ležište za vešanje i centrator a pomalo čudna jer nikad nisam video da korpa zvučnika potpuno integriše magnetni sistem u svoj oblik. Šteta što ne znamo ko je autor ovakvog zvučnika. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
BANAT Napisano Decembar 26, 2012 Autor Share #112 Napisano Decembar 26, 2012 Prihvatam preporuku da ove zvučnike vredi servisirati. Posle odvajanja membrane vidi se koliko je to ozbiljna i pomalo čudna šasija. Ozbiljna, jer je na strugu obrađeno ležište za vešanje i centrator a pomalo čudna jer nikad nisam video da korpa zvučnika potpuno integriše magnetni sistem u svoj oblik. Šteta što ne znamo ko je autor ovakvog zvučnika. Delim tvoje misljenje da ih vredi popravljati ! Sad kad ih gledam tako rasturene cini mi se cak da je onaj spoljni obruc mozda bio i Originalno ugradjen . BTW pogledaj na sajtu Pro Electronik Nis u odeljku Zvucnici - Elementi za Montazu - da li ti odgovaraju po dimenzijama neki novi donji centratori ili pak neko novo kalemsko telo motora . BTW , i dalje mislim da su to stari Goodmansi iz VOX ili Selmer zv.kutija . Pozdrav ! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Decembar 26, 2012 Share #113 Napisano Decembar 26, 2012 samo ne rastavljaj magnetni ansambl niposto - po svoj prilici je alnico - i onda ode magnecenje u vetar Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zaotooran Napisano Februar 5, 2013 Share #114 Napisano Februar 5, 2013 Pozdrav imam samo jedan ovakav drajver, ispravan je ali nema nikakvu oznaku a obzirom da izgleda moćno( stavio sam kutiju od CDa ispod njega zbog utiska o veličini) pokušao bih da kupim ist, pa ako prerpoznajete o čemu je reč bio bih zahvalan da mi to saopštite. Tasa Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Februar 5, 2013 Share #115 Napisano Februar 5, 2013 front podseca na RCF Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Ikaro Napisano Februar 5, 2013 Share #116 Napisano Februar 5, 2013 I to RCF TW101 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zaotooran Napisano Februar 6, 2013 Share #117 Napisano Februar 6, 2013 I to RCF TW101 Odlično, svaka čast, to je sto posto taj zvučnik. Da vidim kako da nabavim još jedan, ako neko ima makar i neispravan neka mi ponudi. Hvala Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
sule Napisano Februar 21, 2013 Share #118 Napisano Februar 21, 2013 Da li neko prepoznaje ove full-range drajvere,rekao bih da su Foster tamo negde iz 60-ih ali nisam siguran? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Februar 21, 2013 Share #119 Napisano Februar 21, 2013 naravno vise info samo Japanski web i Planet10 na big DiyA Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
sule Napisano Februar 21, 2013 Share #120 Napisano Februar 21, 2013 Da li sam u pravu da je Foster? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
sule Napisano Februar 21, 2013 Share #121 Napisano Februar 21, 2013 Zen ne mogu da nadjem nista na Planet 10 o njima? Daj neku adresu gde ih ima? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Februar 21, 2013 Share #122 Napisano Februar 21, 2013 na big DiyA trazi postove clana Planet10 u kojima se pominje Foster Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Ikaro Napisano Mart 31, 2013 Share #123 Napisano Mart 31, 2013 Seća li se neko koje EI 12" su ugrađivane u "Neptun" kutije (2x12") 150W ili 75W, klasičan magnet? ili možda čak ona verzija 50W FR... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Mart 31, 2013 Share #124 Napisano Mart 31, 2013 instrumentalci , trubica , vesanje corrugated papirno izjedna sa konusom wata - kako su kad pisali Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Ikaro Napisano Mart 31, 2013 Share #125 Napisano Mart 31, 2013 ... trubica... Znam koji su, jedna serija je rađena sa trubicom. Hvala! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
BANAT Napisano Septembar 14, 2013 Autor Share #126 Napisano Septembar 14, 2013 Danas nadjen , ali ..... je Bez ikakve oznake na njemu ! , ispravan je 100 % i potice iz starog Svapskog Radio aparata , DCR je 3,2 Ohma , precnik grla je 13,8 mm . Ima li neko ideju sta je ovo ? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
BANAT Napisano Septembar 14, 2013 Autor Share #127 Napisano Septembar 14, 2013 I jos jedna slika tog drajvera sa pripadajucom hornom , U stvari taj maleni zvucnik je imao dve horne , ali je jedna odlomljena . Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
BANAT Napisano Septembar 14, 2013 Autor Share #128 Napisano Septembar 14, 2013 I jos jedna slika radi proporcije : Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Septembar 14, 2013 Share #129 Napisano Septembar 14, 2013 BANAT, Ono sto meni pada na pamet kada si rekao da je imao drugu hornu,a i vidi se na slici 2. da je odlomljena jedna - da nije iz nekog Leslie-ja ? Leslie - aktivna kutija za orgulje ( Hammond, Farfisa , etc. ) Eh, sad'. ako je iz nekog nemackog uredjaja, ja sam imao svojevremeno nemacki leslie Allsound firma ( slika br. 3 ) ...... ? Unapred se izvinjavam ako gresim ( ti cak rece da je iz radio aparata ). Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
BANAT Napisano Septembar 14, 2013 Autor Share #130 Napisano Septembar 14, 2013 Dok Druze Ovaj maleni zvucnik sigurno potice iz Svapskog Radio aparata marke Minerva , tacan model aparata znacu ubrzo jer treba da pokupim jos jednog istog ovakvog sve sa ispravnim hornama . Pokusacu na osnovu tipa radio aparata da potrazim po NET-u koji je ovo tip i marka zvucnika bio tada ugradjivan u njima . Pozdrav ! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Septembar 15, 2013 Share #131 Napisano Septembar 15, 2013 Dragi BANAT sve OK ! Siguran sam da se slazes da nije bilo zgoreg pomenuti i legendarni Leslie. Evo i sheme cuvene 122-jke. http://www.tonewheels-organ-shop.com/TOS/Documents_techniques_files/09%20Leslie%20Mod.%20122,%20122V,%20122RV,%20142,%20222,%20222RV.pdf Oprosti na offtopic-u. Pozdrav Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ZZZ Napisano Septembar 15, 2013 Share #132 Napisano Septembar 15, 2013 Video sam uzivo jedan lesli, ali nisam cuo u akciji to legendarno cudo, bas mi je krivo jel ima mozda nekih snimaka gde se jasnije moze cuti lesli u akciji? . Banat mislim da je taj driver poreklom Isophon ne nagadjam ima tu isophon sivu boju, i izolaciju na zicama zuta i crvena po tvojim fotografijama to je ta boja i nijansa koju je stavljao isophon a kod drugih proizvodjaca to nisam primetio dakle isophon ili TFK ali je isophon radio za TFK. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah