Jump to content

68 članovâ je glasalo

1. 1. Da li cujete razliku u zvuku izmedju razlicitih kablova ?

• Da
      43
    • Ne
      10
    • Nisam siguran
      2
    • Nekad da nekad ne
      12
    • Nekad sam cuo razliku
      1

Preporučeni Komentari

Napisano

Moje iskustvo sa zvučničkim kablovima je sledeće:Kada sam pre petnaestak godina kupio ardene, prvi kabel je bio priručni (nešto 'nako iz radnje). Onda sam kupio NAUK 900, i to je bilo primetno poboljšanje. Još sam imao priliku da NAUK poredim sa jednim DIY kablovima, oko kojih se neko baš potrudio - bili su kao zakrivljeni pendreci od po dva metra dužine. Nisam primetio neku razliku u zvuku. Ovo se uklapa u ideju pokretača teme da solidno urađeni kablovi isto (jako slično) zvuče. Ja bih to definisao ovako: Eventualne razlike u zvuku ne opravdavaju uloženo vreme, rad i novac. Odnosno, eventualno poboljšanje nije vredno ulaganja tisuća Eur, pametnije je uložiti ih u važnije komponente. Ako neko ima viška novaca, a baš voli lepe i skupe stvari, onda ništa.Još bih dodao da sam pre izvesnog vremena izmerio dužinu tih kablova. U vreme kada sam ih kupio nisam razmišljao o mogućem uticaju dužine na zvuk - ispostavilo se da imam čak po pet metara! Skraćivanje na razumna tri metra je rezultiralo primetnim poboljšanjem.

Napisano

ma 'de kraće može biti bolje od dužeg...nema šanse! :buehehe:

Napisano

Ja bih dodao da razlike postoje, ali ne tolike da bi me to navelo da platim bilo koju sumu koju procenim da je pametnije uložiti u neki drugi segment i tako ostvariti dobitak...

Napisano

ajd ovako ;zameni te tvoje zmijurine od kablova sa kvalitetnom zicom ( bakar - posrebreni ) od 0,15mm precnikaslusaj malo i javi sta si cuoYGPP

sa zakasnjenjem od 250 svetlosnih godina :sarcastic_hand: cujem i ja razliku :blush: izmedju licnaste zice i pun presek zice od 0,15 do visokih :baby: a na to sve Mundorf Supreme kondezator .Cabasse DOM 3 je visoki :sarcastic_hand: bolje svira pun presek zica od 0,15 :connie_nutzo::hi:
Napisano

:buehehe:sledecih 10 dana smes da postujes samo u IT , te da pravis drustvo Audiofilu ........ajd' kazni se .......

Napisano

sa zakasnjenjem od 250 svetlosnih godina :sarcastic_hand: cujem i ja razliku :blush: izmedju licnaste zice i pun presek zice od 0,15 do visokih :baby: a na to sve Mundorf Supreme kondezator .Cabasse DOM 3 je visoki :sarcastic_hand: bolje svira pun presek zica od 0,15 :connie_nutzo::hi:

'De si naš'o tu žicu? Moram to da čujem il' da 'mrem... Ne mogu da verujem kol'ko me spin-ujete sa tom žicom...Daj napiši koja je to žica, gde je ima, kol'ko licni i kako je upotrebiti da probam. Kišni weekend je pred nama...
Napisano

'De si naš'o tu žicu? Moram to da čujem il' da 'mrem... Ne mogu da verujem kol'ko me spin-ujete sa tom žicom...Daj napiši koja je to žica, gde je ima, kol'ko licni i kako je upotrebiti da probam. Kišni weekend je pred nama...

ma obicna bakarna zica - telefonska.istu takvu treba zen da mi posalje samo posrebernu :serbvidkakisicl0:
Napisano

ma obicna bakarna zica - telefonska.istu takvu treba zen da mi posalje samo posrebernu :serbvidkakisicl0:

Telefonska je debela oko mm... Vi pominjete .15...UTP...?Udari sliku, kad već slikaš sve...
Napisano

...Ne mogu da verujem kol'ko me spin-ujete sa tom žicom.....

E Zile, ne moze covek od sebe da pobegne - vidis i shvatas sta je i opet ne vredi... :D
Napisano

E Zile, ne moze covek od sebe da pobegne - vidis i shvatas sta je i opet ne vredi... :D

Ma daj da probam. 20m kupim, na pola, stavim i... Daj da vidim i to čudo. Moram i te Cabasse zvučnike, negde, da nabavim...
Napisano
Napisano

UTP kabl CAT.5 jedna struka za visoke tri struke za Bass :sarcastic_hand: tri od terminala - do pojacalarece mi Zen da on koristi neki telefonski posrebreni

On je (0.205 mm²) debeo...
Napisano

Ziko - Solid Core

bilo sta , samo da to mozes da izvuces

Šta da izvučem...?

Odgovor iz Tebe...?

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...