Koja Napisano Avgust 10, 2014 #3631 Napisano Avgust 10, 2014 Znam šta je zlatni odnos..... I šta sad ja uzmem slikam djubre ispred zgrade i cropujem sliku u photoshopu da ima zlatni odnos ivica i to je "well-composed as the best renaissance art"?
zerowaf Napisano Avgust 10, 2014 #3632 Napisano Avgust 10, 2014 (Jedna od) odlika renesansne likovne umjetnosti je upravo specifična "kompozicija slike" koja naglašava dramatičnost pokreta ili postavlja redoslijed važnosti subjekata na slici. Fotografija makljaže u parlamentu se poklapa sa uobičajenom renesansnom kompozicijom i nekome je to zanimljivo ili čak na tragu Monty Pythonovskog humora (meni npr.).Naravno, da ne mora to biti svima zanimljivo. Kao što nije svima smiješan ovaj vic:"A neutron walked into a bar and asked, "How much for a drink?" The bartender replied, "For you, no charge."
Aleks Napisano Avgust 10, 2014 #3633 Napisano Avgust 10, 2014 I šta sad ja uzmem slikam djubre ispred zgrade i cropujem sliku u photoshopu da ima zlatni odnos ivica i to je "well-composed as the best renaissance art"? Upravo tako Two atoms of Hydrogen walked down the street. In one moment, one of them said: - Oh my God, I think I have just lost an electron! - Are you sure? - I'm positive.
zerowaf Napisano Avgust 10, 2014 #3634 Napisano Avgust 10, 2014 Two atoms of Hydrogen walked down the street. In one moment, one of them said: - Oh my God, I think I have just lost an electron! - Are you sure? - I'm positive. Istu stranicu smo čitali?Ovaj tvoj je nekoliko redova ispod "no charge for you" . Aleks je reagovao/la na ovo 1
stein Napisano Avgust 10, 2014 #3635 Napisano Avgust 10, 2014 Znam šta je zlatni odnos..... I šta sad ja uzmem slikam djubre ispred zgrade i cropujem sliku u photoshopu da ima zlatni odnos ivica i to je "well-composed as the best renaissance art"? Nemoj tako, Ne može svako đubre da dospe u parlament...
Koja Napisano Avgust 10, 2014 #3636 Napisano Avgust 10, 2014 (Jedna od) odlika renesansne likovne umjetnosti je upravo specifična "kompozicija slike" koja naglašava dramatičnost pokreta ili postavlja redoslijed važnosti subjekata na slici. Fotografija makljaže u parlamentu se poklapa sa uobičajenom renesansnom kompozicijom i nekome je to zanimljivo ili čak na tragu Monty Pythonovskog humora (meni npr.). Hvala
dobrivoje Napisano Avgust 10, 2014 #3637 Napisano Avgust 10, 2014 Nemoj tako, Ne može svako đubre da dospe u parlament... Овај напред каже: - Што је тешко угурати коња у скупштину. А онај иза одговара: - Још је теже извући га напоље. Leonardo je reagovao/la na ovo 1
zerowaf Napisano Avgust 10, 2014 #3638 Napisano Avgust 10, 2014 Hvala Kad bi postojao koji povjesničar likovne umjetnosti na forumu bi me vjerojatno ispravio jer sam banalizirao do "netočnosti" likovnu kompoziciju, ali otprilike je o tome riječ u vezi komentara djela "Makljaža u parlamentu". Prisjećam se svojih satova likovne umjetnosti (imao sam ih jednak broj kao i npr. Mjerenja u elektrotehnici... ) i kad bi bio pozvan opisati bilo koje likovno djelo nisi mogao samo reći da vidiš kravu koja pase, nego je gotovo siguran pogodak bio spomenuti zanimljivu kompoziciju (geometrijsku, linijsku, spiralnu itd), te pokušati odgonetnuti u kojoj tehnici je slika bila napravljena. Do tad bi ti već netko šapnuo tko je to naslikao i kad.
stein Napisano Avgust 23, 2014 #3641 Napisano Avgust 23, 2014 A bogami bilo vreme... Evo šta možete da očekujete da dobijete kad u Sarajevu naručite "burek sa sirom"... izvor: http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/1068837-evo-sta-dobijete-kada-u-sarajevu-narucite-pitu-sa-sirom-foto ... podseća me na vreme kad sam na NS željezničkoj stanici seo u restoran i naručio "kafu sa mlekom"... Donela lepo brkata konobarica crnu kafu u šoljici i uz to mi pod nos švićnula čašu sa 2dl mleka... (beše vreme kad još nisu izmislili kojekakve sprave sa fotoaparatima...)
mrcelavi Napisano Avgust 23, 2014 #3642 Napisano Avgust 23, 2014 Bio prisutan, jako jako davno kada cura u poslasticarnici (nasih juznih suseda) naruci kafu s limunadom. I on joj je skuvao , tako sto je sipao limunadu u dzezvu i zakuvao kafu.
zika Napisano Avgust 23, 2014 #3644 Napisano Avgust 23, 2014 http://youtu.be/rKWoI6ivRyw?t=1m3s (Mika, zašto nije postavio video ovdje nego je samo pokazao link?) Zato što ste postavili trenutak od koje bi trebalo da počne. Sva je prilika da mu i skraćena address-a za YT ne okida script. https://developers.google.com/youtube/player_parameters#start
zerowaf Napisano Avgust 31, 2014 #3650 Napisano Avgust 31, 2014 Odlično, Oki!Šteta što su nabrojani samo zadovoljni korisnici iz uže regije.
Vix Napisano Avgust 31, 2014 #3652 Napisano Avgust 31, 2014 Ja sam video nesto slicno, ali stvarno! Odem kod lika da mu pogledam invertor (12v dc na 220 ac). Problem je bio u akumulatoru, ali ono sto me je zapanjilo bilo je "uzemljenje" invertora. Naime taj model je imao buksnu sa strane za uzemljenje...a zica je sa te buksne isla pravo u...Saksiju sa cvecem!!! (doduse malo vecu)
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah