Jump to content

D class


Sync

Preporučeni Komentari

Ljudi moji o čemu vi maštate. Pa nisu ovi moduli glogov kolac koji možeš sikiricom da zašiljiš i daš se u poteru za vampirom.

Ima tu vrlo mnogo inženjerskog rada, proračuna, podešavanja i to ne bilo kakvog već stručnjaka koji se posvećeno duži period bavi audio konstrukcijama. Kopiranjem se to ne postiže. 

Primer vam je Bruno Putzeys, koji se godinama bavi  d-class  modulima, i to prvo  svičerskim napajanjima pa zatim i  pojačavačima. Jedan od stručnjaka u projektovanju Hypex-a a u novije vreme i Purifi  d-class modula.  Pa i on nije sam u toj priči već ima vrlo posvećene saradnike sa drugim potrebnim znanjima i iskustvom.  Posle je sve lako, tj. samo finansije su ograničvajući faktor. Koliko sam primetio, ima dosta ozbiljnih audiofila koji ne nalaze manu njegovim d-class  modulima i  brendiranim uređajima koji ugrađuju njihove module, i ne opterećuju se  dogmom  starih, proverenih koncepcija. Praksa najbolje pokaže valja li taj dizajn,  a teoretisati se može do sudnjeg dana radi ubijanja dosade.     

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 minutes ago, NIXIE said:

Za DIY class D se isplati samo gotove module kupiti. I baviti se kutijom.

a kutiju pravi leonardo :)

ova kutija sa oglasa, icepower, je vrhunska

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Miletov D200 je najbolji patiotski izbor. Bruno je posle Hypexa prešao na usavršavanje novog projekta pod imenom Purifi - https://purifi-audio.com/about/, i to daje vrlo lepe rezultate.

Info u vezi Purifi D-class možete naći ovde -  https://purifi-audio.com/eigentakt/eval1/  .  Trenutno je u završnoj fazi jedan ampić koji radi naš Boki Toki Voki ( ja sam ga skutijao ). Na netu možete pretražiti ko od audio proizvođača bazira svoje uređaje na ovom modulu. Isto tako ima i komentara onih koji su već u diy varijanti uradili po nešto. Relativno je nova stvar.

Evo kako izgleda Bokijev amp pre ožičenja. Sve stalo u kutijicu š300xv80xd300.  

Purifi1ET400A-01.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...