Jump to content

D class


Sync

Preporučeni Komentari

Ljudi moji o čemu vi maštate. Pa nisu ovi moduli glogov kolac koji možeš sikiricom da zašiljiš i daš se u poteru za vampirom.

Ima tu vrlo mnogo inženjerskog rada, proračuna, podešavanja i to ne bilo kakvog već stručnjaka koji se posvećeno duži period bavi audio konstrukcijama. Kopiranjem se to ne postiže. 

Primer vam je Bruno Putzeys, koji se godinama bavi  d-class  modulima, i to prvo  svičerskim napajanjima pa zatim i  pojačavačima. Jedan od stručnjaka u projektovanju Hypex-a a u novije vreme i Purifi  d-class modula.  Pa i on nije sam u toj priči već ima vrlo posvećene saradnike sa drugim potrebnim znanjima i iskustvom.  Posle je sve lako, tj. samo finansije su ograničvajući faktor. Koliko sam primetio, ima dosta ozbiljnih audiofila koji ne nalaze manu njegovim d-class  modulima i  brendiranim uređajima koji ugrađuju njihove module, i ne opterećuju se  dogmom  starih, proverenih koncepcija. Praksa najbolje pokaže valja li taj dizajn,  a teoretisati se može do sudnjeg dana radi ubijanja dosade.     

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 minutes ago, NIXIE said:

Za DIY class D se isplati samo gotove module kupiti. I baviti se kutijom.

a kutiju pravi leonardo :)

ova kutija sa oglasa, icepower, je vrhunska

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pre sat vremena, Leonardo reče

 

Mikina nova kutija za Toping-Doping DAC će biti vrhunska. U toku su radovi, pa kad bude završeno videćete šta je "mera" Mikinog uživanja i radosti. :D 

Samo Leonardo može da napravi šta Mika izmašta :loleverybody:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Miletov D200 je najbolji patiotski izbor. Bruno je posle Hypexa prešao na usavršavanje novog projekta pod imenom Purifi - https://purifi-audio.com/about/, i to daje vrlo lepe rezultate.

Info u vezi Purifi D-class možete naći ovde -  https://purifi-audio.com/eigentakt/eval1/  .  Trenutno je u završnoj fazi jedan ampić koji radi naš Boki Toki Voki ( ja sam ga skutijao ). Na netu možete pretražiti ko od audio proizvođača bazira svoje uređaje na ovom modulu. Isto tako ima i komentara onih koji su već u diy varijanti uradili po nešto. Relativno je nova stvar.

Evo kako izgleda Bokijev amp pre ožičenja. Sve stalo u kutijicu š300xv80xd300.  

Purifi1ET400A-01.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...