Jump to content

DIYAudio.rs Ref Tube Line Stage Preamp


Nesic

Preporučeni Komentari

Kakav naziv trida, sigurno odjekuje u ušima :)Nekakvim čudnim tokovima dođoh sheme ARC Ref 3 preampa :Viannen_loungelizard: koji i nije toliko loš... Ali rekoše da može i bolje, i to je bilo dosta da se rodi ideja za novim projektom tube preampa. U kratkoj prepisci, Zen reče da ima nešto u rukavu i to je bila inicijalna kapisla da se krene. Moja skorašnja (pozitivna) iskustva sa 6H30 cevkom (koja bi trebala za koji sat da zasvira i kod Zockyja) diktirala su da se ona iskoristi u projektu, a na Zenov predlog ubacismo i ECC88.Ideja je da se ovaj projekat zaokruži, ispegla do kraja, sa nacrtanim pločicama line, psu dela i propratnih stvarčica (ovaj posao preuzimamo Zocky i ja)... Dakle gotovi moduli koji se samo upakuju u kutiju.Nema vremenskog ograničenja za završetak, niti se žuri sa ovim, zanimacija na duže vreme :good2: OK, evo početka:post-64-085117800 1278524195_thumb.jpgZen će verovatno reći koju reč na sve ovo, a ja odo da me deca malo :hammer::ninjas::uglavu:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 65
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

naboB

eve ga - mislim da imas sirovo napajanje za 175V ( moze i koji volt vise , ali manje ne moze )

obrati paznju da ti je potreba po kanalu oko ~ 105mA , sto nije problem za -25V , ali visokonaponski mora biti dimenzionisan za to

napravi ovo najjednostavnije - ptp - perfboard i prijavi - da nacrtam kako da eleviras grejanje ( i za 88 i za H30) na odredjen potencijal

grejanje mislim da imas iz trenutnih testova sa 6H30 - ne znam kako si resio

u finalu ce grejanje 88 ici sa LM317CCS , a za 6H30 sa diskretnim CCS-om ......... ili obadva sa diskretnim , ako budes zeleo

mosfeti u kaskodi ECC ne trebaju hladnjake

svi ostali mosfeti - ugrubo - da ohlade 2W po komadu ......... srednji ( u repu LTP ) da ohladi celih 1W

dakle - ako ti se svidi zvuk sirovog prototipa , onda idemo na cinculiranje - vi crtate pcbs , a ja crtam/prepravljam napajanja za +175 , -25 i za grejanja

post-2-070017600 1278531872_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Don't stop! Please don't stop! :crazyrocker: Ovo ima potencijal za naj thread na littlebig diya! :bravo: Izrodi li se išta konkretno - pločice ili božesačuvaj kit - ja sam ozbiljno zainteresiran za razvijanje gospodarske suradnje u regiji! :):hi:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ako se pokaze dobro - smatrajte da je copyleft by Mighty ZM ......... sto ce reci - radite sta ocete ......... pravite i sirotinjsku varijantu sa 2kom ECC88 po kanalu:tongue10:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

cev koja ima mi od 15-16 nema preterano gaina za feedbackizracunaj OLG , pa vidi koliki je nivo feedback-asem toga - treba na neki nacin obezbediti i napon za rad izlaznih buffera ........nisam ti ovo odgovorio zbog tebe , jer evidentno si napamet postavio pitanja ..... no zbog nekog drugog ko ce mozda i slusati na casu :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Cvrc! Koliki je OLG sa ccs-om kao opterecenje? inace kakve to ima veze sa naponom za rad buffera? Ne pitam napamet, nisam imao prilike da cujem taj tip preampa pa me interesuje (za ozbiljno).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

cvrc .pitas da li je ko probao tube pre bez povratne sprege , a pun ih forum ;za izracun OLG guglaj za

How to gain gain_A Reference Book on Triodes in Audio Pre-Amps.pdf

ima veze jer za buffer treba obezbediti 80-ak V za rad sa gornje strane , a grid istog je na potencijalu anode prethodne cevida je radni otpor gan stage-a dimenzionisan da imas 80-ak V preko njega , bilo bi bas bezveze sa stanovista pojacanja ( a safe bet sa stanovista opterecenja cevi ...... koji uvek daje so-so zvuk - ni tamo ni ovamo)elem - izvrsi DC analizu kola ( imas uglavnom nacrtane sve napone ) - za sva ta pitanja ti je to dovoljno slusanje i zvuk je sasvim drugi aspekt i tu vrede druga pitanja .

post-2-044670700 1278537951_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Wow, majstori... pa ja odavno nisam video šemu koja je crtana rukom, pa još i komentarisana (upisivane vrednosti) rukom... mora da ste nezaposleni, pa nemate preča posla.Šalu na stranu, neverovatno mi je da u 21. veku vidim ručno crtane šeme sa upisivanim vrednostima (pretpostavljam da ih je neko računao na papiru eventualno uz pomoć "digitrona")?A što se tiče šeme, nisam se udubljivao: mnogo je komplikovana. Ima nekih elemenata tu koji nisu postojali kada su se lampe (elektronske cevi, ne znam zašto ih ljudi više ne zovu lampe, naročito na ovim stručnim forumima) ZAISTA koristile.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ma uzivaj - mani se simulacija :cheers:sto se tice svih parametara - resava se na pola strane A4 , pisuci rukom i racunajuci digitronom :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ma uzivaj - mani se simulacija :cheers:sto se tice svih parametara - resava se na pola strane A4 , pisuci rukom i racunajuci digitronom :buehehe:

Zene, jel vish` da nije bolelo da savladas pcb program, sledeci stepenik je simulator! :)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

aha - kad odem u penziju :Viannen_loungelizard:kad smo vec kod penzije ...... dezurni nabavlljaci Svetog Graal-a - ste naisli gde ima da se kupi a da ne kosta prepucijum - 6С45П ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...