Shoba Napisano %s u %s #1 Napisano %s u %s Da li ima neko da mi pozajmi na slušanje pojačalo sa EL84? SE, PSE... samo ne PP. Hteo bih da steknem nova slušana iskustva jer nisam imao kontakta sa istim u mom sistemu i zašto toliko priče još uvek o lampama u 21 veku.
krca44 Napisano %s u %s #2 Napisano %s u %s Mislim da odgovor lezi u licnim preferencma ljudi koji vole cevnu tehniku - naime meni cevno pojacalo ili pre svira drugacije od SS tj. prirodnije i cistije ( naravno nije sve idealno i za mene je poredjenje cevi i diskretne tehnike kao poredjenje baba i zaba - vrline i mane na svakoj strani ). LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano %s u %s #3 Napisano %s u %s ja sta god napravim, meni isto svira LightMatic and revox je reagovao/la na ovo 2
драган Napisano %s u %s #4 Napisano %s u %s pre 11 časa, Shoba reče Da li ima neko da mi pozajmi na slušanje pojačalo sa EL84? SE, PSE... samo ne PP. Hteo bih da steknem nova slušana iskustva jer nisam imao kontakta sa istim u mom sistemu i zašto toliko priče još uvek o lampama u 21 veku. zasto ne pp
ManicP Napisano %s u %s #5 Napisano %s u %s 12 hours ago, Zen Mod said: ja sta god napravim, meni isto svira To je do ušiju u tim nekim godinama... Idem ka tome Shoba je reagovao/la na ovo 1
Leonardo Napisano %s u %s #6 Napisano %s u %s ZM obično kaže - Meni je Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano %s u %s #7 Napisano %s u %s Nije samo slon....Oće ako su zapušeni sinusi , mast (cerumen) u ušima, starost. Duvan....Što je veće izlaganje duvanskom dimu, veće je i oštećenje sluha. Čak i kod pasivnih pušača.
BANAT Napisano %s u %s #8 Napisano %s u %s 20 hours ago, Shoba said: Da li ima neko da mi pozajmi na slušanje pojačalo sa EL84? SE, PSE... samo ne PP. Hteo bih da steknem nova slušana iskustva jer nisam imao kontakta sa istim u mom sistemu i zašto toliko priče još uvek o lampama u 21 veku. Trenutno nemam nista u komadu ali zato mogu da ti brzo i kvalitetno sastavim jedan mali A-klase 2x7W SET-EL84 stereoblok od odlicnih N.O.S. komponenti , svaki kanal da bude jednostavan dvostepenac sastavljen od jedne izlazne EL84 i jedne polovine od neke ECC.. ,pitanje je samo imas li ti odgovarajuce zvucnike dovoljne osetljivosti/efikasnosti za tako relativnu malu izlaznu snagu pojacala? LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Shoba Napisano Juče u 10:22 Autor #10 Napisano Juče u 10:22 Otvoricu temu o njima kada zavrsim fino podesavanje. U pitanju je 8" i ovako izgleda Listening window i impedansa.
Shoba Napisano Juče u 12:43 Autor #12 Napisano Juče u 12:43 (izmenjeno) SB20FRPC30-8. Fantastican je ali kao i svaki drugi FR zahteva merenje kako frekfrencije tako i impedanse kao i krštenu skretnicu. Izmenjeno Juče u 12:47 od Shoba Aleks je reagovao/la na ovo 1
Aleks Napisano Juče u 13:05 #13 Napisano Juče u 13:05 A, ovaj kao Asimov, ok. Ništa ne mrzim više od bilo kakvog pasivnog elementa ispred FR-a... To treba slušati onako kako ga je Bog stvorio, sa svim njegovim nesavršenstvima, jbmluga, bilo koji pasivni element definitivno "ubija" ono nešto njegove osobenosti... Naravno, mine two cents, ne znači da sam u pravu, al ni u krivu, više je to Schrodingerovo mišljenje BANAT je reagovao/la na ovo 1
BANAT Napisano pre 22 časa #14 Napisano pre 22 časa (izmenjeno) Kolegione Shoba pogledao sam deklaraciju sa karakteristikama tog FR zvucnika i moram priznati da je zaista odlicnog kvaliteta , da bi izvukao maximum iz tih zvucnika i napunio sobu dobrim zvukom po mom misljenju oni bi trebali da se ugrade iskljucivo u neke kvalitetne Transmision Line zv.kutije , ono sto mi se kod njih ne dopada je osetljivost od samo 92dB sto je po mom misljenju na samoj granici da se upare sa SE-EL84- sa oko 7W po kanalu pojacalima , bilo bi mnogo bolje da su osetljivosti bar jedno 94dB pa na vise , isto tako mi pada u oci i samo-rezonantni skok koji podize dinamicku impedansu na oko 130 Ohma , to meni znaci da oni traze pojacalo koje ima relativno dobar damping faktor da bi tu rezonantnu``grbu`` ispravili, sto moram priznati da vecina SE pojacala ipak takav DF nema jer obicno rade u otvorenoj petlji , odnosno bez globalne negativne reakcije , ti zvucnici su deklarisani na max. 40W inputa , tako da na kraju mislim da bi se oni odlicno uparili sa parom recimo ISKRA-HI-FI lampaskim PP pojacalima izlazne snage oko 17 do 20W po bloku , a koja koriste svaka po dve EL84 lampe u izlazu , ja imam jedan par takvih koji su generalno osvezeni i detaljno provereni , jedino mi je kod njih ostalo da modifikujem visoko -osetljivi mikrofonski stepen na Phono stepen koristeci i dalje EF86 lampu , to nisam stigao jer sam bio prezauzet raznim drugim obavezama .https://www.diyaudio.rs/topic/10865-generalni-remont-iskra-eo-0951-pojacala/ 8in-SB20FRPC30-8.pdf Izmenjeno pre 22 časa od BANAT
BANAT Napisano pre 22 časa #15 Napisano pre 22 časa (izmenjeno) Ono sto imam za SE-EL84 stereo blok jesu ovi odlicni trafoi kao i jedna zgodna Philips metalna kutija od jednog jako starog lampaskog pojacala , izlazni trafoi su originalni za EL84 , fabricki su motani u sendvic tehnici i imaju po jedan zaseban galvanski odvojen namotaj samo za drugu resetku kada se EL84 veze u SE ultra-linearnom spoju , isto tako imam i odgovarajuci mrezni transformator . Izmenjeno pre 22 časa od BANAT
Shoba Napisano pre 6 časa Autor #16 Napisano pre 6 časa Iz PP sa BANAT sam rekao da je glupo da pravi pojačalo samo da bih probao zvuk lampe. U naslovu teme stoji EL 84 jer sam mislio da je široko rasprostranjena i da ću lako naći pojačalo što ispostavilo pogrešno. BANAT je reagovao/la na ovo 1
Shoba Napisano pre 6 časa Autor #17 Napisano pre 6 časa Imam 6n6p lampe pa ću videti da nabavim delove za EL34 da napravim pojačalce za probu.
Superhik Napisano pre 34 minuta #18 Napisano pre 34 minuta Shoba, Djole Motadžija ima pojačalo sa EL84. Trenutno grči Grkinje po njihovom im arhipelagetu, ha se vrne možeš preuzeti pojačalo.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah