Ovo je popularna poruka Aleks Napisano Maj 20 Ovo je popularna poruka #1 Napisano Maj 20 Ehh... Loš sam baš u ovakvim uvodima... mislim ko jeste.... ne može čovek ništa ni pametno da napiše Odprilike ovih dana navršava se cela jedna godina od odlaska Shonne-ta, a više od dve od odlaska Zocky-ja.......... Pokoj im duši, neka im je večna slava! Tek, ja sam bio delimično upoznat šta njih dvojica kuvaju zadnjih nekoliko godina za diyati, ali ne i skroz obavešten. Nešto mi je Shonne pominjao u vezi izrade XA 30.8 ampa, ali sam ja uvek odmahivao glavom, uz "batali me druže, ja sam sebi sklepao to pojačalo, i na pamet mi ne pada ni da razmišljam da ga ikada ponovo pravim"... ........ Jesenas mi se javio "treći čovek" iz te ekipe, Miloš - je zapravo njihov prijatelj sa kojim su zajedno sakupljali delove za - 3 komada XA30.8 pojačala. Na žalost, odlaskom Zocky-a spalo je na to da se sakupljaju delovi za 2 ampa, a da će Shonne sve to sastaviti... I onda, jebiga. Život ume da priča baš mnogo loše priče Miloš je ostao sa gomilom delova i gotovo nikakvim znanjem da sve to sastavi. Pitanje ko će toga da se lati došlo je i do mene, a ja sam samo ponovo oštro odmahnuo glavom. A onda mi je zimus Miloš doneo sve delove, i zamolio me da sve rasortiram, te stavim na prodaju... I eventualno još jednom razmislim o sklapanju... ................... Kad su mi prošle kesice sa delovima kroz ruke... Uh jbt. K'o da si detetu dao kutiju najnovijoh lego kockica, i još mu ostavio Sony PS5 pored..... Bio sam žaba koja stoji pored vode. A i poželeh da napravim nekakav omaž Shonnetu i Zocky-u. Da bude nešto najmanje što mogu učiniti, a i eto da pomognem Milošu. ................. Dosta je tu nekih delova pored XA ostalo, Shonne je još dosta projekata zamislio, a naći će se dosta toga na oglasima, tek kada odvojim sve što mi treba za sastavljanje 2 XA monosa, ostalo će sve na oglase. Za sad, ta gomila delova za XA izgleda... pa izgleda MD979, bakial, krca44 and 15 ostalih je reagovao/la na ovo 14 4
zerowaf Napisano Maj 21 #2 Napisano Maj 21 Bravo Aleks! Ovo je više od pojačala. dejanco32, silentbob and Aleks je reagovao/la na ovo 3
Aleks Napisano Maj 21 Autor #4 Napisano Maj 21 Zocky je radio pločice, a po nekim Past labs pločicama. A te su rađene, prema dabome, originalima. Znači neko je dao svoj amp da se rasturi, uradi komplet reverse engineering... sick dude. Al eto neko i to radi jbt Sve u svemu, lepše od pare Shonne je već to bio počeo da sklapa, krenuo je od napajanja.... komplikovano sve ovo izgleda na prvu, mnogo delova i pločica, međutim kad se zadubiš i zagledaš, sve ima smisla i Papa i njegov ortak Wayne na sve su bukvalno mislili i posvetili se svakom detalju. Zaista, top notch proizvod, nema šta. mrcelavi, grone, MD979 and 7 ostalih je reagovao/la na ovo 3 6 1
Aleks Napisano Maj 25 Autor #5 Napisano Maj 25 Šta ima (novo) Ma nema ništa gospođo Juče prođe dan u sklapanju soft starta i pobude napajanja, ono kad zamisliš da ćeš tog dana da polemiš 3 pločice a ceo dan radiš defektaciju jednog dela Crni Kinezi, ali eto i to se dešava, da ponekad promakne neki hole za metalizirati. Prvo neki stari napojni kabel me drndao dobrih dvije ure, dok nisam zaključio da je u prekidu Pa sam onda u potpunoj neverici otkrio da neke rupe nisu metalizirane... Sreća, samo na toj pcb. Možda je i u celom precrtavanju PCB-a promaklo tih par rupa... Ali, rešeno. Semajlirano, uglobjeno, i test napona Pričao mi Shonne da će da ubaci više napone sekundara, da bi se dobilo na rezervi snage... Biće uglavnom zabavno sa 25V AC, tu oko +/-35V DC, više no što XA60 iska. Hladnjaci ko u priči, tako da ima rezerve ihaaj... Zbora, LightMatic, dejanco32 and 1 član je reagovao/la na ovo 1 3
Aleks Napisano Maj 25 Autor #6 Napisano Maj 25 U međuvremenu, igranka sas cajger na front plate. Kaže Miloš da su negdi na KP uboli, vojni Msm ima toga ako si uporan. Kaže, 1977. god, zadnji put baždario Mile JNA 90e Ja se iskreno nadam da ću moći ovo da prepakujem a da na s*ebem ništa, sistem je čudno napravljen, ne izvlači se mehanički deo od pozadi kao svi kršteni voltmetri već od napred se šrafi - pa se podmeće pločka ispod tanane skazalje AIKKK. Pos'o za preciznog mehaničara Ako sve bude u redu, to bi odprilike trebalo ovako da se uGlobi: крокодил, grone, zerowaf and 4 ostalih je reagovao/la na ovo 1 5 1
Aleks Napisano Maj 28 Autor #7 Napisano Maj 28 Supplies! (ali nije iz onog vica o Amerikancu, Kinezu i Muji) LightMatic, Vix, BANAT and 4 ostalih je reagovao/la na ovo 5 2
Vix Napisano Maj 28 #8 Napisano Maj 28 Eee..nisu razumeli vic tada. Sada se svi iznenade kad vide sta sve kinezi mogu da isporuce P..s. Nice supplies LightMatic je reagovao/la na ovo 1
John Coltrane Napisano Maj 30 #9 Napisano Maj 30 Imam ove okrugle mož da turiš ne mora tolika zajebancija Aleks, LightMatic and zerowaf je reagovao/la na ovo 1 1 1
Aleks Napisano Maj 30 Autor #10 Napisano Maj 30 E lepi baš Čuvaj to za neki lampaš, ima da legne ko budali šamar. Ovo je razrađeno već sve, uskoro ide kod CNC rezaloglodača.
Aleks Napisano Jun 4 Autor #11 Napisano Jun 4 Došo u firmu i da posečem na laser - može odma daj pripremu. Ajde ok pa ću da nosim kući da upustim rupe pa da vratim na plastifikaciju - ne bre kaže čovek de će se maješ eno ti na bušilicu idi izfrezenkuj i dade mi upuštač u ruke Semajlirano, uglobljeno O'šlo na plastificiraciju Vix, LightMatic, Beli_Ninja and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 1 3 1
Aleks Napisano Jun 10 Autor #13 Napisano Jun 10 I tako, Universal Gain Stages što bi kazali 'merikanci lepteyebo, 300 ojra u delovima na ove dve PCBs - moš se kupi kršteno pojačalo za te novce Sve po Redom, odozgo na dole: Supplies, motherboards, UGSs (skoro pa ko kompjuter ) Ehem next ovo da napasujem: Ja nisam baš mnogo za te bakarne šine u ovim konstrukcijama, generalno, to možemo koristiti ako trebamo negde daleko od elementa koji se greje da odvodimo toplotu - primer baš u računarima, vodiš toplotu od procesora ili GPU-a do hladnjaka bakarnim vodovima, jer bakar mnogo bolje vodi toplotu, a aluminijum bolje emituje, itd. Ali ok, tako su zamislili da se uradi, a i bolje za mene jbsga, imam manje navoja da urezujem, što mi je najstresniji posao ako me pitaš od onomad kad mi se polomila ureznica u hladnjaku za malog Babela (jbmtištotoružanosećaj). Pa tako će ići obične rupe koje ću šraf-matica da šrafim FETs za bakar, a bakar će sa M5 u hladnjak - nema da mruda zerowaf, dejanco32, LightMatic and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 4 2
Aleks Napisano Jun 13 Autor #15 Napisano Jun 13 Nekada si morao da praviš pripremu sita, pa foto emulziju, štampaš negativ, osvetljavaš, pa praviš ram za sito... Sito štampa beše dobra, ali za male serije gotovo neisplativa. Danas je tu UV štampa Jumper must be used with single ended output! dejanco32, krca44, Vix and 4 ostalih je reagovao/la na ovo 3 3 1
Vix Napisano Jun 13 #16 Napisano Jun 13 10 minutes ago, Aleks said: Jumper must be used with single ended output! Svaka cast. A ja gledam tu oznaku Jumpera, i sve vidim lika na biciklu. Svasta mi se pricinjava zerowaf, Aleks, LightMatic and 1 član je reagovao/la na ovo 2 2
aaa zmaju! Napisano Jun 13 #17 Napisano Jun 13 pre 1 minut, Vix reče Svaka cast. A ja gledam tu oznaku Jumpera, i sve vidim lika na biciklu. Svasta mi se pricinjava pa ne može to lik na biciklu da nosi jednom rukom a drugom da vozi BANAT, Vix, zerowaf and 1 član je reagovao/la na ovo 2 2
Zen Mod Napisano Jun 13 #18 Napisano Jun 13 5 hours ago, Aleks said: Nekada si morao da praviš pripremu sita, pa foto emulziju, štampaš negativ, osvetljavaš, pa praviš ram za sito... Sito štampa beše dobra, ali za male serije gotovo neisplativa. Danas je tu UV štampa Jumper must be used with single ended output! input Aleks, Beli_Ninja and Vix je reagovao/la na ovo 1 2
LightMatic Napisano Jun 13 #19 Napisano Jun 13 pre 37 minuta, Zen Mod reče input Oko sokolovo, kako ga ugleda... Vix je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Jun 13 #20 Napisano Jun 13 pa i napisao Alex u postu , poenta da treba da pise "input" mesto "output" natpisi su u kontextu ampa (na kojem se i nalaze) a ne preampa kalif namesto kalifa LightMatic je reagovao/la na ovo 1
LightMatic Napisano Jun 13 #21 Napisano Jun 13 Ma, skužio sam i ja ali tek kad sam vidio tvoju poruku. Svaka ti čast.
Aleks Napisano Jun 13 Autor #22 Napisano Jun 13 Lepmeyebo, e a ajde ako negde mora da ima greška, neka bude ta! Ostaje to tako - za protuv uroci! BANAT, zerowaf and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah