Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
2 hours ago, John Coltrane said:

Zanimah se danas dva ormara dve fidovke tri brojila klackalica za treću deset pomoćnih tabli umršeno samo suze nisu pošle :crazy:

nego ovo me zanima a ne stigoh, evo kako je uvezano napajanje na Cresendu sto je stigo

nešto mi se javlja da nije dobro ovako ka na slici :sarcastic_hand:

WP_20190414_21_49_46_Pro.jpg.208b60cd1669708b3d61a5c9bcae4103.jpg

trafo - grec - kanal

trafo- grec - kanal

sta je tu neobicno ?

Napisano

sinko , ovaj , sinko .. pripazi pri prenosenju .......... :)

lepo li namaza oti goo po celoj povrsini mosfeta i liskuna?

nisi zaboravio feder platne?

Napisano

Ma ima paste taman kolko treba, nego šta je feder platna? :D

Napisano

Zvezdasta podloška? Na mosfete? Nisam nikad to stavljao jbote. Stegao kao mučan, računam dovoljno.... abre ću stavim, toj li je problem.

Napisano

ne mora zvezdasta , bolja je obicna feder platna

kako sam pisao ne jednom na Big DiyA, to ti je muss za svaki deo koji ima temperature cycle a nalazi se na hladnjaku

znas kako crkne metalni Graetz (od 35A) na pojacalu A klase ?

kad nema feder platnu , pa popusti sraf ......

mda , M3 srafs - nije ulaganje sve kupiti prohromske ...... to ti je jedina garancija da dobijas nesto sto moze da se stegne , a znas da se nece razvusi kao zvaka u sledecih mesec dana ...

dakle - kupis prohrom inbus M3x16 (ili12) , i prohrom feder platne i prohrom bar male platne i ne razmisljas

Napisano

sad kad se vrnem na Alexovu sliku , vidim da je slikao da se divi (normalna stvar) ...... nije jos ni sve platne stavio ......

iskreno , ja ne bi smeo da montiram pcbs i mosfete na hladnjake a da njih dva nisu spregnuti nicim

sve bih sanjao da sam sutradan zapeo i srusio ga sa stola ...... i ode pcb na pola

:rofl:

Napisano

Ja sam imao Marantz gde su tranzistori bili spolja na hladnjaku. Marantz 2270.

A šrafovi i feder šajbna sa unutrašnje strane. Odštampan Marantz na tranzistoru

Screen Shot 2019-04-15 at 2.37.44 AM.png

Nije mi jasno koja je ovo klasa kad je ovako tanak hladnjak :smesna:

Napisano
26 minutes ago, Zen Mod said:

dakle - kupis prohrom inbus M3x16 (ili12)

Kupovao ja šarafe, nije bilo obicnih M3x16 pa mi nudio prohrom, ja kazem ne bre nikako prohrom... daj mi običan crni M3x12 :buehehe:

Idem sutra kupim :crying:

Jbga, nisam razmišljao da može to da popusti, nekad, ebemu.

14 minutes ago, Zen Mod said:

a da njih dva nisu spregnuti nicim

Daj ovo nije tako, pa aman kolkom me amaterčinom smatraš? :D

Neki hladnjaci su ovo sa KP, lik prodavao masu, svaki ima po dve rupe M6 sa jedne čeone strane, a sa druge navoj. Negde bili tako redno spojeni, ima i oznaku uzemljenje, ko zna od čega je. Uglavnom, tu je utegnuto šarafom + zvezdasta podloška.

Jedino da i tu namontiram prohromsku.

Napisano
5 minutes ago, Aleks said:

Kupovao ja šarafe, nije bilo obicnih M3x16 pa mi nudio prohrom, ja kazem ne bre nikako prohrom... daj mi običan crni M3x12 :buehehe:

Idem sutra kupim :crying:

Jbga, nisam razmišljao da može to da popusti, nekad, ebemu.

Daj ovo nije tako, pa aman kolkom me amaterčinom smatraš? :D

Neki hladnjaci su ovo sa KP, lik prodavao masu, svaki ima po dve rupe M6 sa jedne čeone strane, a sa druge navoj. Negde bili tako redno spojeni, ima i oznaku uzemljenje, ko zna od čega je. Uglavnom, tu je utegnuto šarafom + zvezdasta podloška.

Jedino da i tu namontiram prohromsku.

ma kaki amatercina , nego racunam ja na neizdrz ..... ono kao - daj da ja to namontiram da vidim kako izgleda

:)

bice to boNboNica

Napisano
6 hours ago, Zen Mod said:

ne mora zvezdasta , bolja je obicna feder platna

kako sam pisao ne jednom na Big DiyA, to ti je muss za svaki deo koji ima temperature cycle a nalazi se na hladnjaku

znas kako crkne metalni Graetz (od 35A) na pojacalu A klase ?

kad nema feder platnu , pa popusti sraf ......

mda , M3 srafs - nije ulaganje sve kupiti prohromske ...... to ti je jedina garancija da dobijas nesto sto moze da se stegne , a znas da se nece razvusi kao zvaka u sledecih mesec dana ...

dakle - kupis prohrom inbus M3x16 (ili12) , i prohrom feder platne i prohrom bar male platne i ne razmisljas

Austenitni celici imaju 1.5 puta vecu temperaturnu dilataciju od feritnih.

Ovo je jedan od najbitnijih problema prilikom elektrolucnog zavarivanja prohroma.

Napisano
11 hours ago, John Coltrane said:

Zanimah se danas dva ormara dve fidovke tri brojila klackalica za treću deset pomoćnih tabli umršeno samo suze nisu pošle :crazy:

nego ovo me zanima a ne stigoh, evo kako je uvezano napajanje na Cresendu sto je stigo

nešto mi se javlja da nije dobro ovako ka na slici :sarcastic_hand:

WP_20190414_21_49_46_Pro.jpg.208b60cd1669708b3d61a5c9bcae4103.jpg

Jel stvarno stavljen grec na jedan kanal a diode na drugi? U principu ne vidim ništa sumnjivo u ovoj šemi. To pojačalo je znalo da osciluje samo tako, ima ovde nekih uputstava. Znam da mi je jedno oscilovalo, ali se više ne sećam kako je to rešeno.

https://www.diyaudio.com/forums/elektor/27423-update-elektor-crescendo-power-amplifier-1982-a-4.html

Napisano

Ja sam uvek voleo (i volim) da pravim dual-mono, za svaki kanal po jedan trafo, grec, kondenzatori. Takav mi  je Zen V9, a F2 sa sijalicama ima jedan veliki trafo, ali sa dva sekundara, pa svaki na svoj grec...

IMAG4908-768x1365.jpg

zen-v3-p2-f2.jpg

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...