GazdA Napisano Novembar 16, 2023 Share #1 Napisano Novembar 16, 2023 Pozdrav svima, upravo sam se registrovao tako da sam nov na forumu ... Da li iko ima iskustva sa "Nestorovic Type 5" zvucnicima i eventualno kakvo bi bilo poredjenje sa "B&W 802 matrix series 2" (B&W posedujem), zvuk , cena, .... Pozz Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Novembar 16, 2023 Share #2 Napisano Novembar 16, 2023 Teško da će ti neko odgovoriti na to pitanje. A ima i puno varijanti tih Type 5 koliko vidim. Jedino smisleno je direktno poređenje u konkretnom sistemu i sobi, pretpostavljam teško izvodljivo. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Novembar 16, 2023 Share #3 Napisano Novembar 16, 2023 Pitanje je šta fali B&W 802 matrix series 2 zvučnicima ? Ako ne fali ništa u tom prostoru ne diraj ih. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Novembar 16, 2023 Share #4 Napisano Novembar 16, 2023 Taj Type 5 je "legendarni zvučnik", verovatno je bolji od B&W802, a možda i nije. Ne znamo koliko je staro to, kako je rabljeno itd. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Novembar 16, 2023 Share #5 Napisano Novembar 16, 2023 pre 2 minuta, NIXIE reče možda i nije. vladd and chakija je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Novembar 16, 2023 Share #6 Napisano Novembar 16, 2023 Znaš već i sam, dok ne probaš 1:1 nema ništa od nagađanja. A to nisu baš sitni zvučnici da ih staviš pod mišku i odneseš gde treba. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
чика-Брка Napisano Novembar 16, 2023 Share #7 Napisano Novembar 16, 2023 kolko vidim preko (kod nas ne znam), for sale, Nestorovic Type 5 su minimum duplo skuplji zvucnici. e sad koji su bolji ... ne bi me iznenadillo da su N bolji od B&W. kolko sam gledao po netu, kazu za B&W lack of low bass. ali, bez probe 1 : 1 ... nema nista. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
GazdA Napisano Novembar 17, 2023 Autor Share #8 Napisano Novembar 17, 2023 Posto sam u SAD, mnogo vise ima B&W, ovih Type 5 su retkost, a jedan par se prodaje blizu mene, pa rekoh da proverim ... Ja sam prezadovoljan sa 802 S2 matrix - sve orginalno na njima, kvalitet basa je neverovatan, bar iz mog iskustva, ja imam B&W 601, 602, 603 i 604 - ne mogu ni da pridju ni blizu. Kod ovih type 5 srednjotonci su promenjeni, i membrane su promenjene kod sva 4 basa ... tako da verovatno ne Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 17, 2023 Share #9 Napisano Novembar 17, 2023 Type 5 su pravljeni u doba i pod NAL znackom, dakle sve u USA, i malo je verovatno da je ijedan primerak zalutao ovamo ...... tako da - tesko da je iko kod nas cuo NAL Type 5, a jos manje verovatno da ih je poredio sa BW 802. zika and GazdA je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
GazdA Napisano Novembar 17, 2023 Autor Share #10 Napisano Novembar 17, 2023 Da, kao sto rekoh, retki su i ovde ... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Novembar 17, 2023 Share #11 Napisano Novembar 17, 2023 47 minutes ago, GazdA said: Da, kao sto rekoh, retki su i ovde ... Onda znaci * Mada, B&W 802 Diamond = nthg special. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Dumus Napisano Novembar 17, 2023 Share #12 Napisano Novembar 17, 2023 pre 9 časa, Zen Mod reče Type 5 su pravljeni u doba i pod NAL znackom, dakle sve u USA, i malo je verovatno da je ijedan primerak zalutao ovamo ...... tako da - tesko da je iko kod nas cuo NAL Type 5, a jos manje verovatno da ih je poredio sa BW 802. Bili prošle godine na njuškalu.hr Doktor je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 17, 2023 Share #13 Napisano Novembar 17, 2023 respect! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Novembar 17, 2023 Share #14 Napisano Novembar 17, 2023 Baš je bilo puno varijanti tih zvučnika. Koji god pogledam, drugi su drajveri u kutijama. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
GazdA Napisano Novembar 18, 2023 Autor Share #15 Napisano Novembar 18, 2023 Hm, mozda se i odlucim da kupim, sigurno vrede bar $900, ali cu ih poslusati prvo ... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 18, 2023 Share #16 Napisano Novembar 18, 2023 napomena: Koje god drivere da je cika Mioljub koristio, sve jedan je prolazio tesku preradu pre finalne ugradnje; Mile je imao svoje receptye za premaze membrana, cesto je radjena i prerada vesanja i/ili centratora Informacija dobijena od Bud P. Urvin-a, koji je onomad radio kod Mileta, kao mali od palube, a kasnije (sa dosta znanja stecenog kod Mileta) otvorio svoju firmu Onetics moral of the story - ako je ikada potrebna zamena drivera na NAL kutijama, isti su nenabavljivi, jerbo su teski custom GazdA, Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
GazdA Napisano Novembar 19, 2023 Autor Share #17 Napisano Novembar 19, 2023 On 11/18/2023 at 1:20 PM, Zen Mod said: napomena: Koje god drivere da je cika Mioljub koristio, sve jedan je prolazio tesku preradu pre finalne ugradnje; Mile je imao svoje receptye za premaze membrana, cesto je radjena i prerada vesanja i/ili centratora Informacija dobijena od Bud P. Urvin-a, koji je onomad radio kod Mileta, kao mali od palube, a kasnije (sa dosta znanja stecenog kod Mileta) otvorio svoju firmu Onetics moral of the story - ako je ikada potrebna zamena drivera na NAL kutijama, isti su nenabavljivi, jerbo su teski custom Uh, sada sam pokoleban, kod ovih su sve 4 bas membrane promenjene, i srednjotonci kompletno zamenjeni, ne znam koliko je posle ovih promena ostalo od orginalnog zvuka, cak i da li uopste postoji mogucnost da bolje zvuce od orginala, kada se zna kako je skoro skoro svaki par rucno paren, izgleda da su i skretnice menjane i/ili popravljane. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 20, 2023 Share #18 Napisano Novembar 20, 2023 ako mozes da ih cujes u merodavnim uslovima, jedino tako Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
GazdA Napisano Decembar 15, 2023 Autor Share #19 Napisano Decembar 15, 2023 Jbg, nisam izdrzao , sada mogu da ih poredim koliko hocu ... krca44, Beli_Ninja, Vix and 9 ostalih je reagovao/la na ovo 3 7 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Decembar 15, 2023 Share #20 Napisano Decembar 15, 2023 (izmenjeno) Retko se viđa toliki polipropilenski bas (12"). Tu verziju prvi put vidim. Moj drugar ima par takvih Nestorovićevih basova. Isto je sve na izgled, ima te nabore na membrani i korpa liči, samo je papirni dampiran nekim premazom. Srednjotonac liči mnogo na Vifa P13WH. Izmenjeno Decembar 15, 2023 od NIXIE Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Decembar 15, 2023 Share #21 Napisano Decembar 15, 2023 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Decembar 15, 2023 Share #22 Napisano Decembar 15, 2023 Samo vas gledam. Vala nema većeg zajebanta na sceni. Nešto ga nema u poslednje vreme. Zbora, Vix and Mikorist je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah