GazdA Napisano Novembar 16 Share #1 Napisano Novembar 16 Pozdrav svima, upravo sam se registrovao tako da sam nov na forumu ... Da li iko ima iskustva sa "Nestorovic Type 5" zvucnicima i eventualno kakvo bi bilo poredjenje sa "B&W 802 matrix series 2" (B&W posedujem), zvuk , cena, .... Pozz Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Novembar 16 Share #2 Napisano Novembar 16 Teško da će ti neko odgovoriti na to pitanje. A ima i puno varijanti tih Type 5 koliko vidim. Jedino smisleno je direktno poređenje u konkretnom sistemu i sobi, pretpostavljam teško izvodljivo. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Novembar 16 Share #3 Napisano Novembar 16 Pitanje je šta fali B&W 802 matrix series 2 zvučnicima ? Ako ne fali ništa u tom prostoru ne diraj ih. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Novembar 16 Share #4 Napisano Novembar 16 Taj Type 5 je "legendarni zvučnik", verovatno je bolji od B&W802, a možda i nije. Ne znamo koliko je staro to, kako je rabljeno itd. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Novembar 16 Share #5 Napisano Novembar 16 pre 2 minuta, NIXIE reče možda i nije. vladd and chakija je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Novembar 16 Share #6 Napisano Novembar 16 Znaš već i sam, dok ne probaš 1:1 nema ništa od nagađanja. A to nisu baš sitni zvučnici da ih staviš pod mišku i odneseš gde treba. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
чика-Брка Napisano Novembar 16 Share #7 Napisano Novembar 16 kolko vidim preko (kod nas ne znam), for sale, Nestorovic Type 5 su minimum duplo skuplji zvucnici. e sad koji su bolji ... ne bi me iznenadillo da su N bolji od B&W. kolko sam gledao po netu, kazu za B&W lack of low bass. ali, bez probe 1 : 1 ... nema nista. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
GazdA Napisano Novembar 17 Autor Share #8 Napisano Novembar 17 Posto sam u SAD, mnogo vise ima B&W, ovih Type 5 su retkost, a jedan par se prodaje blizu mene, pa rekoh da proverim ... Ja sam prezadovoljan sa 802 S2 matrix - sve orginalno na njima, kvalitet basa je neverovatan, bar iz mog iskustva, ja imam B&W 601, 602, 603 i 604 - ne mogu ni da pridju ni blizu. Kod ovih type 5 srednjotonci su promenjeni, i membrane su promenjene kod sva 4 basa ... tako da verovatno ne Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 17 Share #9 Napisano Novembar 17 Type 5 su pravljeni u doba i pod NAL znackom, dakle sve u USA, i malo je verovatno da je ijedan primerak zalutao ovamo ...... tako da - tesko da je iko kod nas cuo NAL Type 5, a jos manje verovatno da ih je poredio sa BW 802. GazdA and zika je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
GazdA Napisano Novembar 17 Autor Share #10 Napisano Novembar 17 Da, kao sto rekoh, retki su i ovde ... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Novembar 17 Share #11 Napisano Novembar 17 47 minutes ago, GazdA said: Da, kao sto rekoh, retki su i ovde ... Onda znaci * Mada, B&W 802 Diamond = nthg special. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Dumus Napisano Novembar 17 Share #12 Napisano Novembar 17 pre 9 časa, Zen Mod reče Type 5 su pravljeni u doba i pod NAL znackom, dakle sve u USA, i malo je verovatno da je ijedan primerak zalutao ovamo ...... tako da - tesko da je iko kod nas cuo NAL Type 5, a jos manje verovatno da ih je poredio sa BW 802. Bili prošle godine na njuškalu.hr Doktor je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 17 Share #13 Napisano Novembar 17 respect! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Novembar 17 Share #14 Napisano Novembar 17 Baš je bilo puno varijanti tih zvučnika. Koji god pogledam, drugi su drajveri u kutijama. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
GazdA Napisano Novembar 18 Autor Share #15 Napisano Novembar 18 Hm, mozda se i odlucim da kupim, sigurno vrede bar $900, ali cu ih poslusati prvo ... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 18 Share #16 Napisano Novembar 18 napomena: Koje god drivere da je cika Mioljub koristio, sve jedan je prolazio tesku preradu pre finalne ugradnje; Mile je imao svoje receptye za premaze membrana, cesto je radjena i prerada vesanja i/ili centratora Informacija dobijena od Bud P. Urvin-a, koji je onomad radio kod Mileta, kao mali od palube, a kasnije (sa dosta znanja stecenog kod Mileta) otvorio svoju firmu Onetics moral of the story - ako je ikada potrebna zamena drivera na NAL kutijama, isti su nenabavljivi, jerbo su teski custom Vix, GazdA and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
GazdA Napisano Novembar 19 Autor Share #17 Napisano Novembar 19 On 11/18/2023 at 1:20 PM, Zen Mod said: napomena: Koje god drivere da je cika Mioljub koristio, sve jedan je prolazio tesku preradu pre finalne ugradnje; Mile je imao svoje receptye za premaze membrana, cesto je radjena i prerada vesanja i/ili centratora Informacija dobijena od Bud P. Urvin-a, koji je onomad radio kod Mileta, kao mali od palube, a kasnije (sa dosta znanja stecenog kod Mileta) otvorio svoju firmu Onetics moral of the story - ako je ikada potrebna zamena drivera na NAL kutijama, isti su nenabavljivi, jerbo su teski custom Uh, sada sam pokoleban, kod ovih su sve 4 bas membrane promenjene, i srednjotonci kompletno zamenjeni, ne znam koliko je posle ovih promena ostalo od orginalnog zvuka, cak i da li uopste postoji mogucnost da bolje zvuce od orginala, kada se zna kako je skoro skoro svaki par rucno paren, izgleda da su i skretnice menjane i/ili popravljane. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 20 Share #18 Napisano Novembar 20 ako mozes da ih cujes u merodavnim uslovima, jedino tako Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah