Jump to content

Poredjenje "Nestorovic Type 5" i "B&W 802 matrix series 2"

GazdA

Preporučeni Komentari

Pozdrav svima, upravo sam se registrovao tako da sam nov na forumu ...

Da li iko ima iskustva sa "Nestorovic Type 5" zvucnicima i eventualno kakvo bi bilo poredjenje sa "B&W 802 matrix series 2" (B&W posedujem), zvuk , cena, ....

Pozz

Podeli na ovim sajtovima

kolko vidim preko (kod nas ne znam), for sale,

Nestorovic Type 5 su minimum duplo skuplji zvucnici.

e sad koji su bolji ...

ne bi me iznenadillo da su N bolji od B&W.

kolko sam gledao po netu, kazu za B&W lack of low bass.

ali, bez probe 1 : 1 ... nema nista.

:cheers:

Podeli na ovim sajtovima

Posto sam u SAD, mnogo vise ima B&W, ovih Type 5 su retkost, a jedan par se prodaje blizu mene, pa rekoh da proverim ...

Ja sam prezadovoljan sa 802 S2 matrix - sve orginalno na njima, kvalitet basa je neverovatan, bar iz mog iskustva, ja imam B&W 601, 602, 603 i 604 - ne mogu ni da pridju ni blizu.

Kod ovih type 5 srednjotonci su promenjeni, i membrane su promenjene kod sva 4 basa ... tako da verovatno ne  

Podeli na ovim sajtovima

Type 5 su pravljeni u doba i pod NAL znackom, dakle sve u USA, i malo je verovatno da je ijedan primerak zalutao ovamo ...... tako da - tesko da je iko kod nas cuo NAL Type 5, a jos manje verovatno da ih je poredio sa BW 802. 

Podeli na ovim sajtovima

pre 9 časa, Zen Mod reče

Type 5 su pravljeni u doba i pod NAL znackom, dakle sve u USA, i malo je verovatno da je ijedan primerak zalutao ovamo ...... tako da - tesko da je iko kod nas cuo NAL Type 5, a jos manje verovatno da ih je poredio sa BW 802. 

Bili prošle godine na njuškalu.hr

Nestorovic.thumb.png.6628ef5684a5b7deb3d46681ef1b2d5f.png

Podeli na ovim sajtovima

napomena:

Koje god drivere da je cika Mioljub koristio, sve jedan je prolazio tesku preradu pre finalne ugradnje; Mile je imao svoje receptye za premaze membrana, cesto je radjena i prerada vesanja i/ili centratora

Informacija dobijena  od Bud P. Urvin-a, koji je onomad radio kod Mileta, kao mali od palube, a kasnije (sa dosta znanja stecenog kod Mileta) otvorio svoju firmu Onetics

moral of the story - ako je ikada potrebna zamena drivera na NAL kutijama, isti su nenabavljivi, jerbo su teski custom

Podeli na ovim sajtovima

On 11/18/2023 at 1:20 PM, Zen Mod said:

napomena:

Koje god drivere da je cika Mioljub koristio, sve jedan je prolazio tesku preradu pre finalne ugradnje; Mile je imao svoje receptye za premaze membrana, cesto je radjena i prerada vesanja i/ili centratora

Informacija dobijena  od Bud P. Urvin-a, koji je onomad radio kod Mileta, kao mali od palube, a kasnije (sa dosta znanja stecenog kod Mileta) otvorio svoju firmu Onetics

moral of the story - ako je ikada potrebna zamena drivera na NAL kutijama, isti su nenabavljivi, jerbo su teski custom

Uh, sada sam pokoleban, kod ovih su sve 4 bas membrane promenjene, i srednjotonci kompletno zamenjeni, ne znam koliko je posle ovih promena ostalo od orginalnog zvuka, cak i da li uopste postoji mogucnost da bolje zvuce od orginala, kada se zna kako je skoro skoro svaki par rucno paren, izgleda da su i skretnice menjane i/ili popravljane. 

Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...