Brijac Napisano Jun 13, 2024 #177 Napisano Jun 13, 2024 Aman aman, starac pisti, i Novica sin mu zaman *smrt smail-age cengica* LightMatic je reagovao/la na ovo 1
zerowaf Napisano Jun 13, 2024 #178 Napisano Jun 13, 2024 pre 2 časa, Brijac reče Aman aman, starac pisti, i Novica sin mu zaman *smrt smail-age cengica* Štreberu! LightMatic, Zbora and Brijac je reagovao/la na ovo 3
Brijac Napisano Jun 13, 2024 #179 Napisano Jun 13, 2024 Kad bi ti rekao da je to bila jedna od omiljenih uzrecica sadasnjeg kuma kroz celo nase odrastanje 😁 Tek sto zna napamet smrt popa mila jovovica. Guslarsku verziju dabome 😅 Ja nekako vise znam gorski vijenac. To mi draze da citiram 😁 zerowaf, Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 1
zerowaf Napisano Jun 14, 2024 #180 Napisano Jun 14, 2024 Nekada su se morala čuda od epova u školi učiti napamet. Kod nas se moralo naučiti "Agovanje" iz "Smrti Smail-age Čengića" i Hasanaginicu. Hasanaginica je postala toliko poznata da je upotrebljavana čak i u sarajevskoj audiciji (Labudovi nisu garant, već bi odletili!) i u "Kako je propao Rokenrol" gdje ju pokušavaju uglazbiti u nekakav amalgam rocka i narodnjaka. Koliko je imalo smisla tjerati generacije da sve to nauče napamet - ne znam. Znam da se djecu u mnogim kulturama, također i u, uvjetno rečeno - našima, navodi da čitave knjige nauče napamet, pogotovo vjerske tekstove, pa se tako trajno formira stav, uvjerenje ili osobnost. Ali zato današnja djeca imaju starce koji za svaku priliku imaju neki dug citat kojeg ponosno diktiraju, nerijetko uz podignut kažiprst i dignute obrve, kao da odaju neko zlokobno i potpuno neumoljivo proročanstvo. Srecko, Zbora, Brijac and 1 član je reagovao/la na ovo 3 1
Vix Napisano Jun 14, 2024 #181 Napisano Jun 14, 2024 Da se ja pitam, Alan Ford bi bio obavezan predmet, a deca bi citate morala znati napamet. Evo ja uvek nesto smandrljam, ali uvek se vodim ovime: Zbora, LightMatic and zerowaf je reagovao/la na ovo 2 1
ManicP Napisano Jun 14, 2024 #182 Napisano Jun 14, 2024 8 hours ago, Brijac said: Kad bi ti rekao da je to bila jedna od omiljenih uzrecica sadasnjeg kuma kroz celo nase odrastanje 😁 Tek sto zna napamet smrt popa mila jovovica. Guslarsku verziju dabome 😅 Ja nekako vise znam gorski vijenac. To mi draze da citiram 😁 Pučina je stoka jedna grdna Dobre duše dok joj rebra puču zerowaf, LightMatic and Brijac je reagovao/la na ovo 2 1
zerowaf Napisano Jun 14, 2024 #183 Napisano Jun 14, 2024 pre 1 sat, ManicP reče Pučina je stoka jedna grdna Dobre duše dok joj rebra puču Mudro zboriš! Svaka ti ka Njegoševa! LightMatic je reagovao/la na ovo 1
krca44 Napisano Jun 14, 2024 #184 Napisano Jun 14, 2024 Od pamtiveka je obicaj da visoko-obrazovani ljudi pokazuju svoj kulturni nivo kroz citate - u antici Homer i plejada drugih pesnika a u modernim vremenima se to menja, bio je nekad obicak znati bar jednu lirsku pesmu ili pasaz uz citate koji dolaze iz svih zanrova knjizevnosti. Mi smo imali isto u osnovnoj skoli - ucenje jedne pesme napamet, epska poezija ili deo ako je Gorski Vijenac u pitanju mada sam znao drugare koji su ga znali celog napamet ( Crno-Gorci jelte, za njih obavezno ). Nije to lose samo po sebi samo se sa decom mora paziti kakav se materijal trazi za ucenje napamet. Vezba se pamcenje, bitna stvar. Ja sam nekada ceo telefonski imenik znao napamet a onda su dosli mobilni i ode sve polako iz glave... zerowaf and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
Zbora Napisano Novembar 13, 2024 Autor #185 Napisano Novembar 13, 2024 (izmenjeno) E ljudi, evo, ja opet nešto čačnuo. Odmah da objasnim, nije originalni logo, išlo se na uklapanje sa gornjom kutijom, samo se otrglo i izmaklo kontroli Logo je izabran na glasanju kućnog saveta... da ne kažem, za ovo sam dobio odobrenje. Nije baš gravura ispala kao na prvoj, za nijansu je pliće, i isto tako za nijansu tanje glodalo korišćeno za font. Nije strašno, bolje izgleda uživo, ali stoji niže, drugačije ga svetlo obasjava – malo pliće, malo tanje – sve kad saberem, jeste malo slabije vidljivo nego što sam zamislio. Sledeći korak je da sredim malo cable management iza uređaja. Osećam kako me ove neuredne žice iza grizu za uši sitno noću dok spavam. Mozda i ispunim logo nekom bojom u nekom momentu ... mora da legne prvo ... Izmenjeno Novembar 13, 2024 od Zbora zerowaf, dejanco32, krca44 and 6 ostalih je reagovao/la na ovo 2 6 1
zerowaf Napisano Novembar 13, 2024 #186 Napisano Novembar 13, 2024 Super izgleda, ali ta četvrtka na logu ti i nije baš najbolja. P.S. Ja ne bih ispunjavao logo bojom. Ovako mi je baš dobro! Decentno. Zbora je reagovao/la na ovo 1
Vix Napisano Novembar 13, 2024 #188 Napisano Novembar 13, 2024 44 minutes ago, Zbora said: Osećam kako me ove neuredne žice iza grizu za uši sitno noću... I mene grizlo, sad vise ne grize Zbora and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
ManicP Napisano Novembar 13, 2024 #189 Napisano Novembar 13, 2024 1 hour ago, Vix said: I mene grizlo, sad vise ne grize Jašta bre. Ne diraju one tebe, ne diraš ti njih. Isto važi za prašinu. LightMatic, zerowaf, Vix and 1 član je reagovao/la na ovo 1 1 2
Mikorist Napisano Novembar 13, 2024 #190 Napisano Novembar 13, 2024 Riba ribi Grizli Adams LightMatic, Vix and Zbora je reagovao/la na ovo 3
Zbora Napisano Decembar 29, 2024 Autor #191 Napisano Decembar 29, 2024 (izmenjeno) On 11/13/2024 at 2:48 PM, Zbora said: Sledeći korak je da sredim malo cable management iza uređaja. Osećam kako me ove neuredne žice iza grizu za uši sitno noću dok spavam. Evo ja malo radio na obecanom sredivanju. Od kad je stariji klinac krenuo u prvi razred iz nekog razloga moje slobodnovreme se drasticno smanjilo. Ni ranije ga nisam imao previse no sad brate nemz'' stici da si soko 'tica. elem da ne kukam , evo sta sam omajstoriso Turio i po neku zicu VDH D102 III / VDH122 Prilagodjeno da robotic usisivac moze lako da proćera ispod. Laptop je zavrsio o''zdo, saksije radi , do duse ovo je privremeno resenje, dok se ne otvori poglavlje zvano PC ili mini PC.... Stari dobri Inspirion jednostavno odbija da umre. Zovite me Zbora maxWAF Izmenjeno Decembar 29, 2024 od Zbora LightMatic, Aleks, krca44 and 8 ostalih je reagovao/la na ovo 4 6 1
zerowaf Napisano Decembar 30, 2024 #193 Napisano Decembar 30, 2024 pre 14 časa, Zbora reče Zovite me Zbora maxWAF I tako Zbora maxWAF postade! Zbora je reagovao/la na ovo 1
Vix Napisano Decembar 30, 2024 #194 Napisano Decembar 30, 2024 2 hours ago, zerowaf said: I tako Zbora maxWAF postade! MadmaxWaF Super, prelepo si to skockao, da svi budu zadovoljni. Eto, naslo se mesta i za cvece zerowaf and Zbora je reagovao/la na ovo 1 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah