Mikorist Napisano Januar 6, 2021 #23 Napisano Januar 6, 2021 pre 4 časa, Zen Mod reče https://www.zenmod.in.rs/erno-borbely-site-zip-file-for-benefit-of-diy-community/ mogu da kažem da IRON bolje peva od svega što sam čuo od Erno Borbley....jede ......ali sa full silver žicom
mutayu Napisano Januar 7, 2021 Autor #24 Napisano Januar 7, 2021 Kondenzatori su u stvari stigli jos u Decembru Izmereni i postavljeni Wima FKP2 polipropilencici za RIAA, vrlo preciznih vrednosti! Hladnjake sam okrenuo, mislim da je ovako bolje. Od okolnih komponenti mogu da greju samo sopstvene keramicke kondenzatore u dekaplingu napajanja. Macura odmara dok ne stigne regulator. krca44, silentbob and NIXIE je reagovao/la na ovo 2 1
mutayu Napisano Januar 7, 2021 Autor #26 Napisano Januar 7, 2021 52 minutes ago, krca44 said: Kakve su to zelene Wime ? Stara Wima FKP2. Folijski polipropilenski kondenzator, 10nF (0,01uF), 63V, 1% tolerancije (oznaka na ledjima), 5mm raster, datum proizvodnje april neke godine (ne znam koje za ove stare). Bilo je Wima i plavih, crnih, zutih i providnih sa vidljivom folijom ispod. krca44 je reagovao/la na ovo 1
mutayu Napisano Januar 13, 2021 Autor #27 Napisano Januar 13, 2021 Stigao Zenov Good Gemini! Sad malo da ga cacnem i podesim i idemo dalje sa preampom. stefaca and vladd je reagovao/la na ovo 1 1
mutayu Napisano Januar 14, 2021 Autor #28 Napisano Januar 14, 2021 Good Gemini je priveden nameni, prepravljen mu je Grec, dodati kondovi i hladnjaci. Trafoima je izmeren ringing i dimenzionisani otpori za snabere. Uskoro ide i povezivanje, proba i podesavanje regulatora.
mutayu Napisano Januar 14, 2021 Autor #29 Napisano Januar 14, 2021 Masivna snaberizacija krca44 je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Januar 14, 2021 #31 Napisano Januar 14, 2021 jel može taj Gemini da radi na 5V - 3A - pitam za drugara shonne and mutayu je reagovao/la na ovo 2
mutayu Napisano Januar 14, 2021 Autor #32 Napisano Januar 14, 2021 Jednom i vrlo kratko moze sigurno! Ovaj moj u Grecu ima malene diodice tako da ne bi daleko doterao...
Mikorist Napisano Januar 14, 2021 #33 Napisano Januar 14, 2021 Onda bi bio izvrstan izvor za DAC...naravno ne treba U- samo +5V prestružem na pola pločicu
Zen Mod Napisano Januar 14, 2021 #34 Napisano Januar 14, 2021 ne moze ovaj mislim moze, ali , nekoliko ali pazljiva konstrukcija pojacivaca greske jer je finalni napon nizak 3A , gadjamo se malo - treba znati struju potrosaca, pa u skladu sa tim odrediti programsku struju, za koju ne verujem da treba vise od 50% na struju potrosaca zasto - disipacija brte ........ kod serijskog regulatora se lako gadjas rasplozivim amperima, jer su latentne prirode ..... dok kod shunt rega sve fercera do max, ko amp A klase dakle - ono podvuceno, pa se moze dalje razmislja
Mikorist Napisano Januar 14, 2021 #35 Napisano Januar 14, 2021 ok napišem ti na Vajber šta mi treba da ne smaram u temi
Zen Mod Napisano Januar 14, 2021 #36 Napisano Januar 14, 2021 napisao sam sta treba, ne interesuje me max snaga ispravljaca/reg koji sad imas izmeri struju koju vuce D10 na +5V grani mada - uzevsi u obzir sve post regulatore u samom D10, nema sanse da cujes razliku izmedju korektnog serijskog i korektnog shunt rega LT1083 sa korektnim pcb resava posao za napajanje takve skalamerije
Mikorist Napisano Januar 14, 2021 #37 Napisano Januar 14, 2021 Ok... onda ne diram ništa - pošto već imam sličnu stvar
krca44 Napisano Januar 14, 2021 #38 Napisano Januar 14, 2021 pre 2 časa, mutayu reče Masivna snaberizacija Kako postavljas elemente za Macura trafo tj. gde ih postavljas ? Na mom primerku Gemini-ja imam mesto za Rx i Cx - samo nisam siguran da li im je to namena... I koje su vrednosti molim te, ne vidim sve sa papira - potencijalno bih dodao snuber i kod sebe.
mutayu Napisano Januar 14, 2021 Autor #39 Napisano Januar 14, 2021 7 minutes ago, krca44 said: Kako postavljas elemente za Macura trafo tj. gde ih postavljas ? Na mom primerku Gemini-ja imam mesto za Rx i Cx - samo nisam siguran da li im je to namena... I koje su vrednosti molim te, ne vidim sve sa papira - potencijalno bih dodao snuber i kod sebe. Postavljas ih na izvodima sekundara, pre Greca. Na mesto za Rx i Cx ubacis 330R-10nF kako je Zen predvideo ili dones trafo da premerimo Quasimodom Rx i onda ubacis CRC snaber tako sto vezes redno 150nf kondenzator sa izmerenim otporom Rx i onda 10nf paralelno njima. Uzmi i procitaj ovo za pocetak, bice ti sve jasno: Link krca44 and vinko je reagovao/la na ovo 1 1
krca44 Napisano Januar 14, 2021 #40 Napisano Januar 14, 2021 pre 1 minut, mutayu reče predvideo ili dones trafo da premerimo Quasimodom Pravljeni su u paru - Tvoj i moj - ne bi trebala biti razlika tako velika da je potrebno merenje.... ? Hvala
mutayu Napisano Januar 14, 2021 Autor #41 Napisano Januar 14, 2021 1 minute ago, krca44 said: Pravljeni su u paru - Tvoj i moj - ne bi trebala biti razlika tako velika da je potrebno merenje.... ? Hvala Tako je, ja sam izmerio 90R, znaci postavis najblizu standardnu vrednost i to po jedan CRC snaber izmedju svakog izvoda sekundara i srednjeg izvoda. I jos jednom da naglasim: ako postavis Rx i Cx kako je Zen predvideo dobices priblizno isti efekat a ustedeti vreme, posao i kondenzatore. krca44 je reagovao/la na ovo 1
mutayu Napisano Maj 17, 2023 Autor #42 Napisano Maj 17, 2023 Nije proslo ni dve i po godine. Good Gemini postavljen u kutiju, pusten u rad i podesen ma 16,2V. Sutra verovatno Macuru privodim kraju. NIXIE, LightMatic, krca44 and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 4 1 1
mutayu Napisano Maj 17, 2023 Autor #43 Napisano Maj 17, 2023 Evo ga i Macura proradio! Dizajn kutija mi nije jaca strana! 😁 NIXIE, zerowaf, Vix and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 3 3
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah