gluv_i_udaren Napisano Novembar 29, 2020 #1 Napisano Novembar 29, 2020 Svi želimo da sačuvamo svoje zvučnice, ali i da opušteno poslušamo stranu do kraja. Nisam video temu o ovome, pa me zanimaju iskustva ljudi koji su ovo koristili. Ima ih dosta na tržištu, Audiotehnica, nekakvi LittleFwend ili kako već, razne praviše... Cene od 55€ praviša na KP, do ko zna koliko ovi markirani. Šta mislite?
vladd Napisano Novembar 30, 2020 #2 Napisano Novembar 30, 2020 Po meni je to kompilacija izmisljenog problema i nakaradnog resenja. Ustani sa fotelje i podigni rucku, hoces automatiku, konfor i izlezavanje, slusaj digitaliju, gramofon je ritual. Mogu da zamislim tamo negde u proslom veku, da je nekome bilo potrebno u odredjenim momentima, ali sada se gramofonu pristupa kao totemu... gluv_i_udaren, djmilicic, Woland and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 3 2
Mikorist Napisano Novembar 30, 2020 #3 Napisano Novembar 30, 2020 pre 4 časa, vladd reče Ustani sa fotelje i podigni rucku, đe je daljinski za gramofon - mora se to sačiniti nekakoo
чика-Брка Napisano Novembar 30, 2020 #4 Napisano Novembar 30, 2020 nepotrebna stvar za gramofon. ubija magiju. gluv_i_udaren and vladd je reagovao/la na ovo 2
vladd Napisano Novembar 30, 2020 #5 Napisano Novembar 30, 2020 Nije to problem, nego nema smisla. Vise, i sada, kada je to sada vrh hedonizma. I magije sto rece cika Brka. Mikorist and dejanco32 je reagovao/la na ovo 2
Quattor Napisano Novembar 30, 2020 #6 Napisano Novembar 30, 2020 'Ajd' malo poluautomatike ili automatike na gramofonu, ali ovaj RGB epileptično-šizofreni debilarijum bih zakonom zabranio bilo gde i u bilo kojoj primeni... djmilicic, gluv_i_udaren and vladd je reagovao/la na ovo 3
Mikorist Napisano Novembar 30, 2020 #7 Napisano Novembar 30, 2020 pre 1 sat, vladd reče (....) nego nema smisla (....) I magije (....) kako nema - pa svetle lampice
Woland Napisano Novembar 30, 2020 #8 Napisano Novembar 30, 2020 bljak djmilicic, gluv_i_udaren and zika je reagovao/la na ovo 3
чика-Брка Napisano Novembar 30, 2020 #9 Napisano Novembar 30, 2020 slazem se sa Wolandom. po meni - gramofon treba da bude gramofon, a ne cirkus. my precious na primer nema ni jednu lampicu. ali, stvar ukusa. gluv_i_udaren and Woland je reagovao/la na ovo 1 1
aaa zmaju! Napisano Novembar 30, 2020 #10 Napisano Novembar 30, 2020 Ihh bre sve sami puritanci[emoji13]Ne mora podizač da bude loša opcija, zavisi od setapa vladd and gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 1 1
gluv_i_udaren Napisano Novembar 30, 2020 Autor #11 Napisano Novembar 30, 2020 Neeee, ne praviti cirkus od gramofona. Imao sam na umu mrtvu mehaniku Samo iz jednog razloga - dosta puta sam čuo da ne valja da igla ide do kraja strane i da može da skoči ka nalepnici. I da sam onda donji par stoja za retip i da neće nikad svirati kao pre retipa, pa da sam ustvari donji ko’ko ‘oćeš. Pošto nemam nekog velikog iskustva sa drljanjem po unutrašnjim krugovima ploče (0 puta), a prepadam gospoju kad đipim da dižem ručku, zanima me da li ima smisla kupiti npr AT, ili je praviša sa KP dovoljan. 6386BCA5-8FB1-4FFE-B8A7-3A31C780B8E7.webp
чика-Брка Napisano Novembar 30, 2020 #12 Napisano Novembar 30, 2020 razumeo sam. pa, gledaj da ti bude i funkcionalno i povoljno. ja na primer nisam gadljiv na pravise. ako radi posao, a jeftiniji od brendiranih ... nema razmisljanja. po meni. gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 1
krca44 Napisano Novembar 30, 2020 #13 Napisano Novembar 30, 2020 pre 29 minuta, gluv_i_udaren reče dosta puta sam čuo da ne valja da igla ide do kraja strane i da može da skoči ka nalepnici Pa moze ako je zadnja brazda ostecena - kod mene su samo jedna il' dve takve i to nisu fabricka ostecenja vec nesto nekako nastalo upotrebom ( van upotrebe ) .... ta zadnja brazda je vrlo retko pravi beskonacni loop ( imam takve ploce ), najcesce se igla vrati nazad i tako narednih xx-xxx min-hr-vremena-cela noc ( ili koliko je potrebno da se ode do gamofona ).... zasto pravi beskonacni loop nije standard stvarno ne znam - verovatno jer su tehnicari mislili da je dovoljno da zadnju spiralu vrate u samu sebe... mislim da je to ono sto se desava a to nije beskonacni loop koji moze da radi bez prekida 24/7. a i kad ti odleti igla na nalepnicu .... ne treba ti retipp, nije to bas tako osetljivo... a ako jeste e onda je vala takva zvucnica za djubre koji god proizvodjac bio u pitanju. gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 1
gluv_i_udaren Napisano Novembar 30, 2020 Autor #14 Napisano Novembar 30, 2020 Hvala drugari ne mislim da će joj od jednog izletanja biti nešto, ali sigurno da nije dobro da drlja gde ne treba. Jednostavno - praktično - mislim da će mi pomagalo pomoći da opušteno uživam i u poslednjoj pesmi bez da istežem vrat i gledam koliko još ima. A cilj našeg hobija i jeste da uživamo u muzici. Leonardo je reagovao/la na ovo 1
aaa zmaju! Napisano Novembar 30, 2020 #15 Napisano Novembar 30, 2020 Ovo može da se ukrade za diy, ko je vičan...krađi[emoji12]
vladd Napisano Novembar 30, 2020 #16 Napisano Novembar 30, 2020 Sta se meni ne svidja, sto rucka silom kantilevera treba da pomeri polugu. A onda dozivljava razvlacenje po brazdi kako je lift podize, gubi trenje a antiskejting radi. Sve to nije manji problem od lose zadnje brazde, koju istina nisam susreo, ali nije nemoguce.
Woland Napisano Novembar 30, 2020 #17 Napisano Novembar 30, 2020 za 40 i kusur godina mi igla nije izletela na etiketu, ali čuo sam da je to moguće.. ipak i dalje sam potpuno (i apsolutno) opušten kad čujem da se igla približava kraju ploče - to je posledica višegodišnjeg treninga (lezi, digse, ustaj, sedi) u svim disciplinama koje uključuju gramofon veća opasnost za iglu, od etikete je alkohol.. i krpa za prašinu u neovlaštenoj ruci kapiram da je dejstvo neočekivane sile koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, pretočeno u gadgeting i šminkanje, ali za tim nema potrebe.. koga svrbi novčanik nek kupi ploču, gadžati pre ili kasnije završe u fioci zika and vladd je reagovao/la na ovo 1 1
gluv_i_udaren Napisano Decembar 1, 2020 Autor #18 Napisano Decembar 1, 2020 2 hours ago, Woland said: je alkohol Kad se pije?
jorgoss Napisano Decembar 1, 2020 #19 Napisano Decembar 1, 2020 Lepa mala spravica, ja isto pizdim od riljanja po zadnjoj brazdi!
vladd Napisano Decembar 1, 2020 #20 Napisano Decembar 1, 2020 Vidi se na filmu taj cim u stranu, prema spolja, pre nego sto ga poluga privuce nazad i na gore. Kantilever mora da gura dodatnu tezinu i to u zoni gde pravi gresku gaznog ugla. Baska sto me jezi taj udar poluge u rucku. Strano telo u sistemu. Ako moze neka optika, rid rele, indukcija, beskontaktna detekcija, pa reakcija na postojeci lift, to bi bilo prihvatljivo, ovo samaranje rucke ne.
Woland Napisano Decembar 1, 2020 #22 Napisano Decembar 1, 2020 8 hours ago, gluv_i_udaren said: Kad se pije? yok - kad se loče
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah