Jump to content

LightMatic

Član
  • Broj sadržaja

    753
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    9

Postovi objavljeno od LightMatic

  1. pre 3 časa, BANAT reče

    Po mom skromnom misljenju rekao bih da je kompleksnost i cena izrade takvog 2x50W A-klase pojacala skoro ista ako ne i visa u odnosu na lampasko pojacalo iste izlazne snage sa radom u A klasi .

    Jedna bitna stvar, ja nemam pojma o izradi cjevaša, sve što o njima znam je da su milozvučni. Ne sumnjam u navode o isplativosti, ali za lampaša bih ipak trebalo da kupim trafoe, lampe, itd. a za ovo pojačalo sam iskoristio otpad da sastavim većinu. Kupljene su PCB nekad davno, nešto sitno od komponenti, ostalo je da nabavimo emiterske otpornike i izlazne tranzistore :cheers:. A ko zna, možda nas ponese i na tu stranu, nekad kasnije....:Viannen_loungelizard:

  2. pre 3 minuta, shonne reče

    MJL21193/4 su vec pomak po tom pitanju. Bilo ih je u TO3 kucistu kad ja uzimao.

    Eh, ovo već nisam znao, uzeti ćemo u obzir svakako:oke:. Pogledati ću tehnikalije, naravno.

  3. Još jednom se zahvaljujem, najviše zbog strpljenja koje imate za mene. Driveri su MJE15030/31. Znam da ima "bržih" tranzistora ali i u ovom projektu imam partnere, dakle ne odlučujem sam. Uz to, L profili su već izbušeni za TO-3 tranzistore, znam, nije ni to greda, vidjeti ćemo koje ćemo nabavljati, ponavljam, samo Svevišnji zna kad će to na red doći. Nek' smo mi svi skupa živi i zdravi, riješiti će se i ovo nekad, važno da se nečim zabavlja.....kao što već rekoh, u mom okruženju ima takvih daveža da bi mi bilo lakše da mi zabijaju eksere pod nokte nego da slušam njihova s**nja, pa lako možete razumjeti da su mi ovi projekti terapija....:cheers:. Nadam se da ne mislite da ja sebe uzdižem i smatram boljim od drugih, sačuvaj Bože, samo se trudim da nalikujem na ljudsko biće, što izgleda većini u mojoj sredini nije važno.

  4. pre 5 časa, Vix reče

    Eh, da ne kvarim temu, ali kad ste spomenuli gradjevinu, vaser-vagu... Ne izdrzah :crkavanje:

     

    Ne kvariš ti ništa, brate, samo možeš uljepšati :friends:. Ima li negdje u opipljivom obliku njihova muzika?

  5. Shonne, hvala na lijepim riječima i na linku, nisam vidio ovu temu prije :cheers:. I ove PCB stoje u ropotarnici 15-ak godina, brat-bratu. Ne razumijem šta je "mb", oprosti na mojoj neupućenosti. Što se tiče izlaznih tranzistora, razmišljamo o MJ15003/4 ili MJ15022/23, ima mjesta za 4 para po kanalu ali to je "na dugom štapu", ima dosta toga za završiti prije, odnosno ima gomila stvari za nabaviti, trebati će nam kredit.....

  6. pre 57 minuta, zerowaf reče

    :guitarplayer::phil_04:

    Pravi DIY!
    Svi su postali razmaženi s onim taLJanskim kutijama da više ne moš vid't pošten komad sirovog aluminija! :good2:

    Hvala na "kontinentima" :friends:, što bi rekla moja 'ćerka ali ne bih se složio sa tvrdnjom. Uvijek sam se čudio svom ćaći, voli čovjek građevinu iako je elektromehaničar, ali ja još nisam vidio da je nešto napravio pod "vaser vagu", vazda je na cik-cak. E, karma se vraća, i moje rukotvorine su na cik-cak, sve češće....:cheers:.

  7. Dobar dan drago društvo,

    Evo napokon da postavim koju sliku "frankenstein-a" kojim se bavim u zadnje vrijeme na poslu, da ne bih slušao "šuplje" priče itd., potaknut "status-om quo" sa ostalim započetim projektima koji čekaju komponente koje ću nabavljati kad se malo situacija popravi, Bože zdravlja. Kao što se vidi iz priloženog, i ovaj se sastoji većinom od recikliranog materijala :hihihihi:. Koja je verzija, ni sam više ne znam uz razne prepravke po savjetima na velikom DIYA forumu. PCB su od KSA-50 mk2, davno nekada su kupljene.

    P1080952a.jpg

    P1080953a.jpg

    P1080954a.jpg

    P1080955a.jpg

    P1080957a.jpg

  8. Stvarno sam zadnji hajvan, sad sam samom sebi **** sve po spisku. U prvoj rečenici poruke iznad sam htio napisati "Izmjeriti ću" a ne provjeriti ću.... trebao bih se poklopiti ušima i da vas barem danas više ne maltretiram.... oprostite....

  9. pre 10 minuta, Zen Mod reče

    pa izmeri Rdc coila, to je dovoljno precizno, znaces odmah i struju, kad pise nazivni napon

    s obzirom da imas 4 sekcije, vezi u paralelu 2 i dve, ako coil pokaze da mozes da ih koristis

    Provjeriti ću u ponedjeljak, prije ne mogu.

    Dobro si primjetio, oko sokolovo :respect:, ovi moji relay-i (ako još postoje u mojoj ropotarnici) su sa 3 reda kontakata a ne sa 4, prepadoh se šta sam sad zeznuo, kakve 4 sekcije kontakata, kad pogledah sliku imam šta vidjeti.... svaka ti čast, stvarno si nezamjenjiv....:friends:.

  10. Ako Bog da, u ponedjeljak krećem u realizaciju ove zaštite što si postavio, pa ću vas izvjestiti o rezultatu. Zahvaljujem se svima na uloženom trudu i vremenu, posebno jednom i jedinom Zen Mod-u. Nadam se da ćete nekad imati koristi od moje malenkosti.....:friends:

  11. pre 1 sat, NIXIE reče

    Ma ja bih uzeo ovo 

    WWW.EBAY.COM

    It adopts high quality 5A relay, suitable for most amplifier board, and can be installed directly in the chassis to save space.

    grec, jedan elektrolit i DC-DC konverter 50V/12V.

    Onda bi iseckao malo veze kontakata releja na ovoj zaštiti, odvojio ga od zvučnika i upotrebio tako da on pali one veće releje 12V, pošto ovaj čip to ne može. I za iljadu dinara rešio stvar.

    Već sam naveo da nemam previše mjesta u kutiji, a imam sličnih naprava sa drugim čipovima (već sam naveo NE555 i TA7317P), mada nije isključeno ni ovo.

×
×
  • Kreiraj novo...