Jump to content

LightMatic

Član
  • Broj sadržaja

    726
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    7

Sve objavljeno od LightMatic

  1. Na oči je isti, 24V je špula ali pošto mi nije pri ruci nisam siguran jel' 100% identičan. Prije sutra ne mogu do tehnikalija ovih relay-a što imam.
  2. Ja sličan/e ovom/im relay/e već posjedujem, ne namjeravam kupovati druge, ima puuuno stvari na spisku koje čekaju "bolja vremena" za kupovinu. A ne moraju biti ni ovi, ljudi smo dogovoriti ćemo se . Izvinjavam se, možda ste mislili da ova vrsta nije adekvatna ulozi kojoj ga želim namjeniti? Ako je tako, molim da mi predložite bolju felu.
  3. Au, brate moj Zen Mod, relay/i je/su na poslu kao i ostalo. Špula je na 24VDC, neki su Matsushita, grmaljski. Na "oko" su ovakvi: JH2A-DC24V Matsushita Relay 1HP 125V AC 20A 250V AC 20A 277V PZ0 for sale online | eBay WWW.EBAY.COM Find many great new & used options and get the best deals for JH2A-DC24V Matsushita Relay 1HP 125V AC 20A 250V AC 20A 277V PZ0 at the best online prices at eBay! Free shipping for many products! izvinjavam se zbog linka ali nisam uspio nijednu sliku "ukrasti".
  4. Bi ja vrlo rado ali slabo ima slobodnog prostora, odnosno zauzelo sve ostalo većinu prostora.
  5. Ako mislimo na isto, Soft Start je već nabudžen
  6. Ima već negdje ona sa TA73xx chip-om, ali naletjeli smo na ovu pa pomislili da nju koristimo.
  7. Dobar dan drago društvo, Zbog nedostatka sredstava za završavanje već započetih projekata, našao sam način da se zabavim, sklepavanjem još jednog pojačala. Za Krell KSA-50 su daaavno nekad nabavljene pločice oliti PCB-s, a ovdje sam bio oglasio onaj toroidni trafo (2x37VAC, 1x38VAC 1000VA) pa mi je palo na pamet (što sam umišljen, čuj pamet) da krenem u realizaciju, ovaj toroid bih mogao iskoristiti za Krell-a. Imamo skoro sve, osim izlaznih tranzistora i emiterskih otpornika, mogao bih nabaviti MOX 0,5ohm 5W, nadam se da su adekvatni, tranzistori će malo pričekati, ima dosta toga što je prioritetnije. Malo smo čeprkali po internetu i vidio sam na nekom forumu sliku navodno originalne Krell sheme za zaštitu zvučnika, koju prilažem uz ovu poruku. Na shemi je navedeno napajanje 67VAC, mene zanima bi li se mogla prepraviti da radi na ovaj od 38VAC koji imam "viška" na toroidcu? A recimo da se ova zaštita prilagodi mojim zahtjevima, veže li se masa ovog uređaja sa masom napajanja pojačala i može li se zaštita oprobati bez spajanja na izlaze pojačala? Unaprijed se zahvaljujem i nadam da nisam prezahtjevan. Ako sam promašio mjesto postavljanja teme, molim nadležne da reaguju. Srdačni pozdravi iz Mostara
  8. Čest usklik u sevdalinkama, što bi rek'o naš jedan i jedini RASMC.
  9. Il' kako moj ćaća kaže: muka i patnja produžava život.
  10. LightMatic

    Opet trafo/i

    Zamolio bih nadležne da izbrišu ovaj oglas jer sam našao namjenu ovom trafu. Unaprijed se zahvaljujem.
  11. Da te u zdravlju i sreći služe..... uh, što su lijepi.....
  12. Pa da i ja pomjerim svoje , da oprostite, ima i malih i velikih, od Wharfedale Diamond-a III, preko Ei Niš sa 2x8", pa Cabasse Galion V sa 12" i 3a sa 15"basom.
  13. Ili sa Lomo Kinap ili onim RFT, oni bijahu 17" ako ne griješim....
  14. Ja koristim antičke (naravno, ne hrđave) šarafe i matice, ni to kod nas ne kupujem jer je kao da se od maslaca pravi....
  15. Znam da sam dosadan ali postoji li šansa da mi objasniš šta je Relaix, odnosno kakav je to sklop?
  16. Kao i inače..... ne treba Apokalipsa, kuda oni prođu....
  17. Zahvaljujem se Mikorist-u na trudu i informacijama, možda ih i upotrijebim, iako bih radije gotovu PCB (svi već znate da sam lijenčina....). Čini mi se da bih lako mogao jednu osobu skinuti sa grbače ako bih mu napravio ovaj DAC.
  18. A jel ima neko viška PCB za predmetni DAC a bio bi voljan prodati itd.?
  • Trenutno na sajtu   4 članova, 0 Skrivenih, 14 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.1k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2858
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    bokisa989
    Najnoviji član
    bokisa989
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...