Jump to content

Najbolji članovi

Popularan sadržaj

Showing content with the highest reputation on 03/18/16 u svim oblastima

 1. Dual

  Trenutno na gramofonu ...

  Klaus Schulze - Digit (1980)
  2 poena
 2. Doktor

  Trenutno na gramofonu ...

  Odlican izbor. A1 i naslov Klaus-ove numere " Smrt analogije " se na svu srecu nije obistinio. "The song... The sound... Analogue is dead... Digital is an automat... One bit for you, one byte for me... What's it like?... It's alright". -
  1 poen
 3. draskone

  4242-A power trioda

  Ja opet o PY500A. One mogu da pune prvi elko od 50uF sigurno i to glat bez da im se ista desi. One nisu obicne ispravljacice vec buster diode.Pogledaj Philipsov data sheet za njih. One u TVu rade sa impulsom koji je 700mA na 1200 do 6000V. One su i proizvedene upravo za udarne buster struje. Placao sam drzavi pausalni porez na tv servis 14 godina i mogu ti reci da je PY govedo koje se ne da tako lako unistiti kao klasicne vacuum dioda.Tacno je da taj impuls krace traje ali je isto tako tacno da se lampa na 16kHz lilijske frekvencije daleko vise haba nego na 50Hz, pa opet redi godinama. Posto koristis dve to je njihova normalna srtuja koja ih ne haba preko 800mA, a impulsna 2A. Ne mogu da pominjem nazive firmi koje ih koriste i sada za HV preko 1000V, ali koriste iskljucivo njih. Deki je prodao raznim srtancima dosta tih lampi, izmedju ostalih i NATu veliku kolicinu. Sklopio sam cetiri gradnje sa njima preko 1000V za italijane. Od toga dve u direktnom ispravljanju, a dve posle snaznog greca i velikog C kao meki start. Malo je ruzna ali zbog disipacije od petnaestak vati moze biti ogradjena. Malo je nezgodna i zbog gole katode na kap lampe, ali ima sjajno malu struju grejanja 300mA na 42V. PSUD ne radi za tvoju gradnju, posto neznas karakter limova, ali zato ces ostaviti vise izvoda. Za moj trafo zadnj za 845 je bilo 2x870V AC.
  1 poen
 4. ZZZ

  4242-A power trioda

  Evo i nekih okvirnih, koncept shema. Cilj je bio da se redukuje broj elemenata, segmenata napajanja, i izbace ili svedu na 1 elementi koji disipiraju termicku enegiju. Pojednostavi dizajn grejanja sa samo 2 vrednosti napona i struje grajanja. 2 cevi u ampu i 2 ispravljacice ukupno. Moze i bez ulaznog trafoa ali onda je za punu snagu potrebno 10V p-p signala. Sto skoro svaki Cevni preamp moze da isporuci (sudeci kako ih prave i mnogo vise...). ... Vrednosti elemenata i ostale podatke saljem kasnije.
  1 poen
 5. Woland

  Thorens turntable

  Thorens 160 mkII.. malo ulickan
  1 poen
 • Trenutno na sajtu   1 član, 0 Skrivenih, 10 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8.6k
  Ukupan broj tema
  404.4k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2741
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  SERBIA
  Najnoviji član
  SERBIA
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...