Jump to content

Konzilijum u Zrenjaninu


Zflazar

Preporučeni Komentari

pederlazov je posebna kategorija , koja nema veze sa sexualnom orijentacijom

 

znam za takodje dva , koja su se danas srela u So ............... a znam i za jos dva , koja su se danas srela u Bacu

Danas sam nadrndan i nisam za zajebanciju i vredjanje mojih prijatelja i gostiju, pa bio to isti covek i u Bacu i u Somboru. A i da nisam nadrndan ne bi mi bilo pravo da neko isto radi samo sto bih tad bio stalozeniji pa bih precutao

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Danas sam nadrndan i nisam za zajebanciju i vredjanje mojih prijatelja i gostiju, pa bio to isti covek i u Bacu i u Somboru. A i da nisam nadrndan ne bi mi bilo pravo da neko isto radi samo sto bih tad bio stalozeniji pa bih precutao

 

Sto lazes da si nadrndan kad si mi danas i palacinke pekao?

 

ouuups, ispade da sam ja 1 pederlazov :shinymj5:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

dragi moji, 

 

bili mi @eci i @ManicP, u ovo kišno banatsko popodne/veče.

 

Malo sam im se izjadao zbog nedostajućeg visokotonca na levom zvučniku, oni me razumeli pa nastavili smo dalje uz protresanje koncepta dva elektrovoice-a po kanalu (sa po jednim visokotoncem, ne ovako ćoravo kao kod mene trenutno jeli), slušali uglavnom gramofon sa phono preamp-om na dasci, demonstrirali razliku između exjugoslovenskog i nemačkog ECM-a (nemački je daleko talasastiji, barem ako je u pitanju Pat Metheny), jeli masline, krekere i kesten-pire, pili svako što je pio- ništa preterano- i sve u svemu lepo smo se družili.

HHvala gostima što su bili, nek mi dođu opet, obećavam više hrane i visokotonaca nego za prvi put :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

A ja se za praznike družio sa braćom Lazar i onom dvojicom prestoničkih...  :wink2:

 

Santa Eči spasio praznike ubodnom testerom (opširnije za neki dan), naslušao se jopet 15 colnih Tanoja u burići, čuo kako se bockanjem lampe drugog proizvođača u Vincentu menja zvuk na bolje/masnije kako ja volem, Zoliki lepo sviraju Tanojci i sa 1,5 visokotonaca a prikazao je i dobar DIY skil na restauraciji drvenih škatula, vučjak mu ljubazan i veseo... ...ma kad čeljad nisu besna milina za druženje.  :oke:

 

Odmor za dušu bili ovi blagdani. Hvala na društvu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 10 months later...

da prijavim,

 

sinoć bio kod Ferike, koji je iz ko zna kojih razloga, umesto po jednu Babušku po kanalu stavio po dve polababuške po kanalu na protobord.

 

Jako to gadno izgleda, pa sam morao intervenisati i umesto ksenonskih dioda u napajačkom delu stavio živine diode da osekse malo atmnosferu i jonosferu.

 

Probna slušanja su izvedena na zvučnicima od minilinije Samsung.

 

Mogu kao gost i kao svedok da kažem da sam jako uživao u novom čedu.

 

Slike, tehnika, detalji će slediti u meri u kojoj Gazda to odluči :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Došao sam do veoma interesantnih rezultata prilikom uparivanja 6c33C. Radi se o tome da se dve triode u jednom balonu razlikuju po karakteristikama i do 20%  i ako se takva lampa koristi kao jedna tj. paralelno se spoje te dve triode, dolazi do vrlo loših soničkih rezultata. Pored toga, kada se kod 6c33c koriste obe triode u paraleli, dolazi do pregrevanja anoda – menja se geometrijski oblik zbog toplote i dolazi do variranja u zvuku. Zbog ovih stvari, koristio sam samo pola 6c33c više godina i tada ova lampa svira mnogo dobro i vrlo stabilno. Da bih očuvao sve ove dobre strane pola 6c33c, došao sam na ideju da iskoristim samo po jednu triodu od dve 6c33c i da ih vežem paralelno. Za ovu namenu bilo je potrebno da uparujem različite 6c33c posebno po jednoj i posebno po drugoj triodi. Od 6 pari  6c33c uspeo da uparim 3 para lampi po triodama a da te triode ne odstupaju više od 1% jedna od druge. Kada sam to rešio, od ta tri para sam formirao kvartet – dve lampe za jedan kanal , dve lampe za drugi kanal. Grejanje je rešeno sa 12.6V. Kako je sve povezano vidi se na slici. 

post-205-0-94357000-1416424496_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ako smem da dodam kao bivši vlasnik pojačala sa "Babuškom" (6S33S) koja je obe triode iz jednog balona koristila po kanalu, da se u mom pojačalu  u jednoj 6S33S nakon oko pola sata rada jedna anoda crvenela višnja bojom, a druga bila regularno crna. Naravno da je cev bila zamenjena ali može da posluži kao ekstremni primer interne neuparenosti dve triode unutar istog balona.

 

Dakle, pozdravljam princip merenja DC parametara svake triode u balonu i njihovog eksternog uparivanja. O stabilnosti rada sam se već uverio na licu mesta.

 

Zvuk ne bih posebno hvalio svako neka ponese svako svoje uši.

 

Ja se ne osuđujem da ponesem svoj ASR Emitter na poređenje pre osvežavanja kondenzatora i dovođenja u top-formu.

 

JBG, znate kako je, Eci je domaćin čovek, sada se riba i kiseli kupus, ako sad ponesem Emitter na megdan, lako će sa svojih 50kg da ostane u podrumu kao teg za kacu :(

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bravo, bravo....

 

 volim sve sto se krcka u ZR  ;) ....a i sire

 

elem,  svojevremeno sam razglabao pricu na temu voda oko broda bas sa dve uparene polovine triode sa pokojnim  sstrsatom

 

doduse tada smo hteli da pravimo parafeed varijantu sa kondom i autotrafom na izlazu

 

bese manji problem za prigusnicu da se nadje....mada kad se hoce sve se moze  :rolleyes:

 

davno bese, ali sema je tu ... da se ne kaze da pricam neistine  ;)

post-62-0-90558200-1416477986_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...