Jump to content

Kablovi, filteri, utikači , ispravljači, osigurači , LETVE, napajanja, trafoi , namotaji oko kondenzatora

Preporučeni Komentari

Napisano

Dacu vam i jedan konkretan primer. Ako konfekcionirate sami strujni kabl, koji je licnast, onda se po pravilu stavljaju uvodnice na licne koje treba da udju u konektor. Te uvodnice se obicno krimpuju ili je dovoljno samo da se jako kljestima spljoste, tako da se na taj nacin lakse moze uvesti u odgovarajucu rupu konektora gde se onda pomocu srafa (jeftiniji) ili pomocu srafa sa plocicom (skuplji modeli) ta zica ucvrscuje i povezuje sa samim konektorom. Upravo stavljanje uvodnice, njeno krimpovanje, kao i koriscenje plocice umesto obicnog srafa (veca dodirna povrsina) se koristi da bi se dobila veca dodirna povrsina pa samim tim i bolje prenos struje sa jedne povrsine na drugu.

To je sto se tice dodirne povrsine. Sasvim druga prica jesu materijali od kojih se prave kontakti u konektorima ili materijal od kog se pravi uvodnica. Ja imam npr. iste strujne kablove iste duzine, sa istim konektorima, napravljene na isti nacin samo sto sam u jednim koristio WBT uvodnice od bakra a u drugom WBT uvodnice od srebra. I cuje se razlika. E sad kolika je ta razlika ... da li vredi ulozenog viska para (ove srebrne WBT uvodnice su malo poskuplje) ... to je uvek i pomalo subjektivna stvar i zavisi dosta i od samog sistema, itd. O tome se da diskutovati ... ali razlika postoji.

• 3 months later...
Napisano

Više može da se dobije predimenzioniranim trafoom iz ostatka elektronike - nego samo sa kablom gde su uštinuli trafo.

Nisam verovao da postoji zvučna razlika između naprimer 15VA  i  22VA  za isti uređaj. Ali sam se uverio...

Napisano

Strujna letva:

Zadnjih godinu dve koristim dva razdelnika sa po tri uticnice pijacnog kvaliteta, I stalno mislim kako bi to trebao promeniti. Juce popalim sprave I osetim kao da gori neka instalacija, plastika, I mislim, tako ti I treba kad ih jos nisi zamenio..

Srecom, smrad dosao sa vana, otvorio vrata I prozor da promenim vazduh....

Elem, pregledao sam ponudu obicnih, pristupacnih, do nekih 5-6 hiljada...imam neki svapski kabl, 3x2,5, sirmovan, pa mi treba prvenstveno letva.... video proker, multip I ove bakelitne. 

Evo I pitanja, vredi li se zajebavati sa ovom bakelitnom, trebaju li se sine u njoj menjati? Ili je bolje uzeti ove alu, Proker ili Multip? Ove bakelitne su 200 dindzi kom, iz Bulgarie

big-88158223_5dfd254416e2f7-5967659920191220_203737.jpg

big-88158223_5dfd25441366b9-3119596320191220_203758.jpg

big-88158223_5dfd25441b2133-4259875720191220_204117.jpg

Napisano
pre 3 minuta, чика-Брка reče

postoji.

ja sam na primer za gejnklon umesto 150W stavio 300W trafo.

da je bolje, bolje je.

Razmišljam da napravim Sissy sa trofaznim trafoima :msn-rofl:

Napisano
1 minute ago, крокодил said:

...Evo I pitanja, vredi li se zajebavati sa ovom bakelitnom, trebaju li se sine u njoj menjati? Ili je bolje uzeti ove alu, Proker ili Multip? Ove bakelitne su 200 dindzi kom, iz Bulgarie

Apsolutna preporuka ProKer (biraš šta ti treba)! Bolja od mnogih zvučnih/izvikanih imena i još plus domaći proizvod. Provereno!  :thumbsup:

Napisano

i ta bakelitna je sasvim o.k.

ali

ima kojekude da se nadju domace proizvodnje

a odlicne po kvalitetu, ne lepoti.

ali lepota i ne svira.

ja koristim kojekude domace kockaste sa 4 uticnice.

kabl mi je u 3 komada 3x 2,5 a u onoj jednoj 3x 1,5.

samo sam zbog zajebancije svaku izbusio tacno u centar

i turio crvene tinjalice.

kome je dovoljno 4 uticnice - toplo preporucujem.

Napisano
pre 5 minuta, крокодил reče

alu, Proker

Prosafe + Lapp 110CY 3G2,5

PROVERENO

KP ponuda -Prosafe- na njihovom KP izlogu. Koliko znam, imaju i sa posrebrenim ili pozlaćenim kontaktima ako se tako dogovori, ili je nekom baš stalo da mu je i letva HiEnd custom urađena. Nisam za preterivanje, samo informišem da može sa njima da se dogovara oko svega. Ti možeš uzeti i samo letvu bez kabla, pa uraditi spojni mrežni prema sopstvenoj ideji.

https://www.kupujemprodajem.com/zeljko-milosevic/svi-oglasi/534140/1

Napisano

ProKer (koja god varijanta ti treba) je super - ako ne želiš da daš više novca za bakarne (ili posrebrene). I ne mora Lapp - može i onaj njihov 1.5mm2 bez širma (ili ako kao ja voliš da preteruješ i staviš 2.5mm2). Apsolutni Best Buy! :thumbsup:

Napisano

Takođe je bitno da se vuče posebna faza samo za audio. Nije me mrzelo da zovem električara i preveže mi poseban šuko za to.

I taj  šuko je takođe keramički. Sa njega ide 8 metara Lappa do mesta gde mi je TV 

Napisano
2 minutes ago, Mikorist said:

.........posebna faza samo za audio....................... ======>TV 

:rofl: 

Napisano
pre 1 minut, gluv_i_udaren reče

Tema se vraca u punom sjaju. Kasnije kacim sliku moje letve, jos jednog projekta od srebra, teflona i oraja. Jooooj, za sta ja radim...

Ihhhhh. Kad budemo vukli direkt sa bandere kabl kao onaj Japanac to je standard :rasta:

Napisano

Kreni redom, prvo uzmes Mundorf 70mm AgAu foliju, zalepis na prazan vitroplast, oprskas foto lakom i uradis stampu...

:dance2:

Onda kupis odgovarajuci tinol muahahahahh

Napisano

ne Miko, pogrešio sam, ne treba te stavljati na ograničeni džeparac, nego jedno 5 godina međ Amiše, da gradiš ambare daleko od struje svake vrste :farmer:

Napisano

Ne moja letva, ona je od običnog posrebrenog ofc bakra. To ja tebe savetujem da praviš sebi PCB za amp, preamp, DAC, da središ sve redom :)

Zamisli, ima i žica od istog materijala, a i kondenzatori...

Onda provališ da ima i WBT 0110agau, napravljen za Mundorf od njihovog materijala. Možeš i trafo da motaš. Samo kažem :) 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...