Jump to content

NIXIjeve meditacije o kablovima

Preporučeni Komentari

Napisano

ali stoji ovo to kaže Lemić.... da krenemo od lemova i  štampane pločice koje su uglavnom običan bakar - može od kineza da se naruči pločica sa 5N - posrebrena - i žao mi što misam radio IRON sa njom....ali je skupa kao SP kajgana....

Napisano
13 minutes ago, Mikorist said:

msm - stvar ukusa - ali stvarno čuči

mikooo.jpg

Ako moze par reci o zvucnim "dometima" doticnih terminala.

Napisano

Nisam probao druge terminale pa ne znam čime da ih uporedim...

Ako me pitaš generalno za zvuk Sissy - nije ni lampaški ni tranzistorski zvuk - neutralno - topao zvuk - nema zrnastu strukturu kao lampe - ali se lepi za uši zvuk isto kao kod lampi  - ima taj lepak za uši - šećer... Upravo slušao danas - 1971. Johnny Hartman - For Trane, Muddy Waters - Folk Singer, Patricia Barber - Cafe Blue...Prirodnost je nadrealna - potpuno te uvuče u sebe u drugu dimeniju...Brzina ovog pojačala je neuporediva sa bilo čim...Jednostavno nema šanse da provalim da me laže - da nije lajv...

Svira bolje i od lampi i od tranzistora.

.

Napisano
34 minutes ago, Mikorist said:

Nisam probao druge terminale pa ne znam čime da ih uporedim...

Ako me pitaš generalno za zvuk Sissy - nije ni lampaški ni tranzistorski zvuk - neutralno - topao zvuk - nema zrnastu strukturu kao lampe - ali se lepi za uši zvuk isto kao kod lampi  - ima taj lepak za uši - šećer... Upravo slušao danas - 1971. Johnny Hartman - For Trane, Muddy Waters - Folk Singer, Patricia Barber - Cafe Blue...Prirodnost je nadrealna - potpuno te uvuče u sebe u drugu dimeniju...Brzina ovog pojačala je neuporediva sa bilo čim...Jednostavno nema šanse da provalim da me laže - da nije lajv...

Svira bolje i od lampi i od tranzistora.

.

Svira bolje i od lampi i od tranzistora. :sarcastic_hand:

Napisano

Čika brko, to ti je sve subjektivno, neš vjerovat  ali postoje ljudi koji ne vole zvuk lampi, šta god to značilo. Postoje loši i dobri lampaški uređaji. Ja već duže vremena pričam da najbolje zvuči kombinacija lampi i tranzistora, nekako se dopunjuju. A Mika je premostio sve to sa tim specifičnim tranzistorima. I tako, traje ova zabava bez kraja.

Napisano
Pre sat vremena, NIXIE reče

neš vjerovat  ali postoje ljudi koji ne vole zvuk lampi, šta god to značilo. Postoje loši i dobri lampaški uređaji. Ja već duže vremena pričam da najbolje zvuči kombinacija lampi i tranzistora, nekako se dopunjuju. A Mika je premostio sve to sa tim specifičnim tranzistorima. I tako, traje ova zabava bez kraja.

ama ja najviše volim pasulj od kuvanih jela - žena voli boraniju...

a prdi se i nadima od oboje :msn-rofl:

Kablovi mu dođu kao SAČ  - aroma je bolja sa 5N...Neko voli više bibera:D

Napisano
2 hours ago, Mikorist said:

meni je VIBORG 5N na pojačalu... puko sam 120 evra za 4 komada... jedva sam naterao Zena da zalemi to i VDH svojeručno :msn-rofl:

a jok, ZM vise nista ne lemi Mikumu - posalje mu rinfuzno, pa neka lemi :smesna: 

1 hour ago, Mikorist said:

...... nema zrnastu strukturu kao lampe ........

.

koje si ti to lampe slusao, da je zrnasto?

il lanpas nije valjao, ili usi

ene , da ti ja napravim lanpu, ne bi znao sta je unutra dok ne pogledas :Viannen_loungelizard:

(zakljucak - ja ne znam da napravim dobar lanpas)

Napisano
14 minutes ago, Zen Mod said:

a jok, ZM vise nista ne lemi Mikumu - posalje mu rinfuzno, pa neka lemi :smesna: 

koje si ti to lampe slusao, da je zrnasto?

il lanpas nije valjao, ili usi

ene , da ti ja napravim lanpu, ne bi znao sta je unutra dok ne pogledas :Viannen_loungelizard:

pa znas valjda bolje od Lebena i slicne konfekcije. :sarcastic_hand:

Napisano
pre 17 minuta, чика-Брка reče

pa znas valjda bolje od Lebena i slicne konfekcije. :sarcastic_hand:

Ma zna, ali nece zajebant jedan! :D

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...