Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

počelo.. plinth 8 slojeva, 4 sorte drveta 15 mm (40 mm širine) debljine, znači 120 mm debljine, sa 450 × 550 mm.. biće slojevito a ukršteno..

ručka SME M2-12R, na okrugloj inox podlošci (4mm) koja se šrafi u plinth - prvobitno planirao valjak od inoxa koji prolazi kroz plinth, ali je to za metalostrugare velik i "za ništa" posao pa su me otresli :) za Lenca nabavljen Reindersov ležaj, idler je OK, barem ga ja takvim procenjujem

nabavljene i spajk nogice od aluminijuma koje mogu da se podešavaju.. sve to bi trebalo da bude na nekakvoj podlozi, granit, a možda i teraco u zavisnosti od cene, dobavljivosti i trenutnog raspoloženja :)

možda i poklopac od plexija, ako dobavim adekvatne inox(oidne) šarke, sposobne da nose ipak veliku težinu..

srećom pa imam nekakav gramofon, pa nema žurbe :) nači, polako i opušteno :)

za sad slike javorovih, trešnjevih i kruškinih letvica, četvrta fela je još u razmatranju..

94a2bfa1625a82f6c691ec04c5691e50.jpgbfe074a4fee253b334042c24116626ae.jpg91de3161a5eed6218da7815cd653b56e.jpg

Napisano
7 minutes ago, Woland said:

. . .

za sad slike javorovih, trešnjevih i kruškinih letvica, četvrta fela je još u razmatranju..

Rosewood aka ružino drvo aka palisander mybe ?

Napisano
Rosewood aka ružino drvo aka palisander mybe ?
biće nešto prizemnije - hrast, jasen ili orah, ne isplati se klati vola za kilo mesa :)
Napisano

Vi izgleda nameravate da “potisnete” Kuzmu [emoji3].

Nije u redu (bezmalo ste prijatelji šta ste sve od njega nabavili) [emoji3]!

Tolike godine slušate i analizirate njegove gramofone, ručke, napajanja ....., konačno ste shvatili gde i šta gresi i rešili ste da mu pokažete kako je to trebalo da se uradi [emoji3].

Bravo!

Držim Vam [emoji106] da gramofon “ispadne” upravo onakav kakav ste hteli.

Napisano
Vi izgleda nameravate da “potisnete” Kuzmu [emoji3].
Nije u redu (bezmalo ste prijatelji šta ste sve od njega nabavili) [emoji3]!
Tolike godine slušate i analizirate njegove gramofone, ručke, napajanja ....., konačno ste shvatili gde i šta gresi i rešili ste da mu pokažete kako je to trebalo da se uradi [emoji3].
Bravo!
Držim Vam [emoji106] da gramofon “ispadne” upravo onakav kakav ste hteli.

neće se desiti potiskivanje već još jedan gramofon na tezgi :) Kuzma će da zadrži svoje mesto, samo dodajem nešto što se potpuno razlikuje od njega - promiskuitetan sam, priznajem, a i vernost mi ne ide od ruke, za pokloništvo brendu sam pogrešna osoba :)

ali Kuzma će u meni uvek imati poštovaoca, i mesto na tezgi :)
Napisano

More, Pau ferro - gvozdeno drvo... Ili zeleni Verawood, pa nek ide život, da ojadi stolara za 3 cirkulara... Mada, oraj može isto da bude čudo od ljepote... Držimo palčeve, u svakom slučaju. Ja se ložim da pazarim neku 75icu, preko drugara, povremeno iskoči jeftino na švapskom ebeju...:drinks:

Napisano

Mada, oraj može isto da bude čudo od ljepote... Držimo palčeve, u svakom slučaju. Ja se ložim da pazarim neku 75icu, preko drugara, povremeno iskoči jeftino na švapskom ebeju...:drinks:

videće se najviše gornja površina a ona će da bude od javora, koji je jednoličan..

ideja i jeste bila da se napravi dobra a jeftina gramofonska baza.. videćemo koliko će biti dobra :)
Napisano
8 minutes ago, Woland said:

videće se najviše gornja površina a ona će da bude od javora, koji je jednoličan..

ideja i jeste bila da se napravi dobra a jeftina gramofonska baza.. videćemo koliko će biti dobra :)

A da ga presvučeš karbon fiberom, na šta bi ličilo? Nije loše ispalo na onim zvučnicima @Dacho

Napisano
A da ga presvučeš karbon fiberom, na šta bi ličilo? Nije loše ispalo na onim zvučnicima [mention=872]Dacho[/mention]
ličilo bi, meni barem, na plastičnu igračku - ideja je da se plint napravi od drveta i da izgleda tako.. nema nekog smisla kombinovati različito drvo ako ga oblačiš na kraju.. postoje drugi, veštački materijali za izradu plinta koji navodno nisu loši, a liče na kamen npr:

a78033d1ba6e5692994f82cc186617d3.jpg2c345bfea2bd344e1bcfbc2842b1758b.jpg

ovo se koristi za sudopere, izliva se..
Napisano
40 minutes ago, Woland said:

ovo se koristi za sudopere, izliva se

Kamenćići u epoksi smoli, to je akustički mrtvo samo tako. Samo je verovatno skupo, livenje, obrada i poliranje.

Napisano

^ ono gore je DuPontov Corian, nema kamenčića, izliva se i kod nas na nekoliko mesta, najčešće se koristi za lavaboe ili sudopere:

Corian%20designer%20white%20804%20sink.j

Napisano
3 hours ago, Woland said:

počelo.. plinth 8 slojeva, 4 sorte drveta 15 mm (40 mm širine) debljine, znači 120 mm debljine, sa 450 × 550 mm.. biće slojevito a ukršteno..

al će da bude lepo.. ko košnica

Napisano
21 minutes ago, Kuja said:

Kenwood KD-500 je bio izliven od Corian-a ili nekog sličnog materijala. Oduvek mi se jako sviđao:

Odlična konstrukcija, sa sve bitumenskim dampingom.

Napisano

Tako izgleda kada se marketing udvara trzistu.

Ipak je plastika, i to livena u dva odlivka pa svarena, u maksimalno simplifikovanom kalupu. Rebra prakticno smesna.

Zaliven i otezan sacmom, da ne bi zvonio naokolo, jer ne moze lagano i skupo. Garant su se krstili tehnolozi.. :) 

Napisano
36 minutes ago, vladd said:

livena u dva odlivka pa svarena

Meni nije logično da je beli odlivak dvodelni, više liči da je to jedan komad liven u kalupu pod pritiskom. Takva je većina plastičnih komercijalnih iz tog doba, ovaj je lepši, masivniji, dampiran i izgleda kao da je od mermera.

Napisano
3 hours ago, NIXIE said:

A da ga presvučeš karbon fiberom, na šta bi ličilo? Nije loše ispalo na onim zvučnicima @Dacho

Pravo zboriš, zna to jako dobro izgledati i nimalo plastično.

Ti materijali su poprilično zahtjevni za upotrebu pa se uglavnom pojavljaju na vrlo skupim igračkama ali nije pravilo.

Screenshot_20180531-151128_Gallery.jpg

Screenshot_20180531-151021_Gallery.jpg

Screenshot_20180531-150940_Gallery.jpg

Napisano
51 minutes ago, vladd said:

Tako izgleda kada se marketing udvara trzistu.

Ipak je plastika, i to livena u dva odlivka pa svarena, u maksimalno simplifikovanom kalupu. Rebra prakticno smesna.

Zaliven i otezan sacmom, da ne bi zvonio naokolo, jer ne moze lagano i skupo. Garant su se krstili tehnolozi.. :) 

Može to biti i dobitna kombinacija. Nisu sve plastike iste, ima ih vrlo inertnih i još ako je ovako dampirano odozdola ...nekada je to bio vrh tehnologije!

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...