Woland Napisano Septembar 4, 2019 #1806 Napisano Septembar 4, 2019 3 hours ago, Srecko said: Woli ajde Doc-a i profesionalno je “navučen” na iglu. Vi mora da ste potajno želeli da završite med school. ma nee, mada - mooožda nešto iz oblasti ginekologije Srecko je reagovao/la na ovo 1
aaa zmaju! Napisano Septembar 4, 2019 #1807 Napisano Septembar 4, 2019 37 minutes ago, Woland said: ma nee, mada - mooožda nešto iz oblasti ginekologije Pa za to ne trebaju čkole, samo se ogradiš ko u onoj staroj: "Nisam ginekolog, al' mogu da pogledam!" Woland je reagovao/la na ovo 1
Woland Napisano Septembar 4, 2019 #1808 Napisano Septembar 4, 2019 ^ ma, jasno je to, ali valjalo bi imati nekakvu ćagu, zbogradi pojednostavljenja stvaranja prilika Srecko je reagovao/la na ovo 1
zek Napisano Septembar 4, 2019 #1809 Napisano Septembar 4, 2019 25 minutes ago, Woland said: ali valjalo bi imati nekakvu ćagu, Najmanji problem, odeš u Bosnu i kupiš koja ti odgovara... Woland je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Septembar 4, 2019 #1810 Napisano Septembar 4, 2019 14 hours ago, shonne said: Fetis
Zen Mod Napisano Septembar 15, 2019 Autor #1812 Napisano Septembar 15, 2019 Doktor je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano Septembar 15, 2019 #1813 Napisano Septembar 15, 2019 ^ Btw, jedno pitanje : Cemu ovi sundjeri iza bas panela ? Ima li neku to svrhu, jer koliko se secam, toga nema u izvornim komadima. Cak i ovaj filc iza viskokotonskog panela ? Ima li to nekakvog benefita ili nema ?
Zen Mod Napisano Septembar 15, 2019 Autor #1814 Napisano Septembar 15, 2019 msm,sve ce da radi ......
Doktor Napisano Septembar 15, 2019 #1815 Napisano Septembar 15, 2019 2 minutes ago, Zen Mod said: msm,sve ce da radi ...... Ja se prekrstio triput kad' sam video prve slike. Ono, cisto uroka radi.
krca44 Napisano Septembar 15, 2019 #1816 Napisano Septembar 15, 2019 Dobri ti oni hladnjaci za sit ...
Zen Mod Napisano Septembar 15, 2019 Autor #1817 Napisano Septembar 15, 2019 sundjer , pojma nemam ako ga je cika u Su ostavio ili stavio , nema razloga da ne stoji i dalje filc - to je origigi ce napravim nove pcbs za HT ispravljac , nove diode i kondove , kao i S.Stokes tip zastite za visoki ( gas discharge tube umesto zener dioda) msm , ko c se vrlja sa ovim voskovima i 160C a sve uliveno u plasticnu kutejicu Doktor je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano Septembar 15, 2019 #1818 Napisano Septembar 15, 2019 Jel' stigla ta druga sonda i da li je nesto pokazalo po tipu anomalije u podizanju napona za panele, kao i razlici u jacini jednog u odnosu na drugi panel ? Ukratko - da li je bilo nekih prethodnih merenja sondama(sondom) pre sikdanja dust cover-a ?
Zen Mod Napisano Septembar 15, 2019 Autor #1819 Napisano Septembar 15, 2019 pa ne mozes da meris ako ne skines zadnju mrezicu prednju necu ni da diram , nema razloga da se diraju sami paneli jedan zvucnjak je imao djene-djene korektne napone , a drugi nije mogao da se odluci da li uopste da ih ima ili da ih ima polutanski blokovi napajanja (kao i iznutrica u tonskim trafoima) nisu dirani i to ce da se uradi - nove pcbs za visoki napon , sa svim pripadajucim elementima , kao i pcbs za zastitu visokotonskog panela (sa elementima ) , ista trenutno ne postoji usput cemo napravimo i da svekli nazad , one lepe tiiiinjalice
Doktor Napisano Septembar 15, 2019 #1820 Napisano Septembar 15, 2019 1 hour ago, Zen Mod said: . . . usput cemo napravimo i da svekli nazad , one lepe tiiiinjalice . . .
damic Napisano Septembar 16, 2019 #1821 Napisano Septembar 16, 2019 11 hours ago, Doktor said: Btw, jedno pitanje : Cemu ovi sundjeri iza bas panela ? Ima li neku to svrhu, jer koliko se secam, toga nema u izvornim komadima. Cak i ovaj filc iza viskokotonskog panela ? Ima li to nekakvog benefita ili nema ? Najverovatnije su stavljeni da ubiju neku rezonansu koja se javlja u bas podrucju, popustile membrane. Slicnu stvar smo radili na drugarovim velikim Maggies, bas membranama. Umesto sundjera, koristili neku vrstu poroznih gumenih panela na par kriticnih mesta gde se cuo rattle, s tim sto smo preko toga stavili siroke drvene letve sa zadnje strane zvucnika.
Zen Mod Napisano Septembar 16, 2019 Autor #1822 Napisano Septembar 16, 2019 koliko sam ja obavesten , ovde su paneli komplet obnovljeni u Su , tako da su sundjeri mozda od pre toga elem , ako su ostavljeni unutra posle generalke pokretnog sistema , neka ih ........ na pocetku pocetaka - posao je radio najstrucniji covek u nasim krajevima
Doktor Napisano Septembar 16, 2019 #1823 Napisano Septembar 16, 2019 37 minutes ago, Zen Mod said: koliko sam ja obavesten , ovde su paneli komplet obnovljeni u Su , tako da su sundjeri mozda od pre toga elem , ako su ostavljeni unutra posle generalke pokretnog sistema , neka ih ........ na pocetku pocetaka - posao je radio najstrucniji covek u nasim krajevima Dobro si obavešten, a i pričali smo o tome. Nakon servisa sam i dobio nekakav grafikon merenja, a lično se nisam raspitivao i involvirao o pojedinostima i koracima u reparaciji. Ovde je sada cilj pretresti i dovesti EHT u što idealnije stanje, jer i kada su se ESL 57 kupovali, bila je jasno čujna razlika u intenzitetu zvuka levog, u odnosu na desni panel, u korist desnog. Fino sam to regulisao sa balans regler pot-om na Quad 33 preamp-om. Posle kompletne reparacije 57-ica u Soltanus Audio u SU je došlo do značajnog poboljšanja balansa, i moglo se tako živeti i uživati. Međutim, svi mi smo perfekcionisti i moja želja, a Zenova dobra volja su ovi trenutni radovi na detaljnoj proveri vrednosti elemenata u EHT sekciji ili tom napajačkom delu statika. Iz već priloženih postova @Zen Mod-a se jasno vidi da je ova akcija bila potrebna. Zene, samo naprej . . . ispituj . . . radi . . . meri . . . skockavaj . . . javljaj.
Doktor Napisano Septembar 16, 2019 #1824 Napisano Septembar 16, 2019 @damic Juče sam se vratio sa GO, a evo me danas već na poslu. Mi se definitivno gledamo ovih dana, pa ćemo dodatno divaniti na ovu temu, kao i na sve ostalo vezano za naše drage ribone, ESL-e, mylar membrane, i ostale verzije elektrostatika.
damic Napisano Septembar 16, 2019 #1826 Napisano Septembar 16, 2019 Glede sundjera, najjednostavnije je uraditi REW merenje jednog zvucnika, sa i bez sundjera. Na grafiku distorzije ce se videti razlog.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah