Zen Mod Napisano Novembar 21, 2019 Autor #2069 Napisano Novembar 21, 2019 vdi , imam 4 komada PASS SIT-1 koji su do sada svirali samo na dasci ce vidimo sta ce bude , al poklon tesko da ide ikome sem kom je poklonjeno da moram da ih kupim , tesko da bi ih kupio ....... Pass SIT-1 ne mozes da kupis , a 2SK77B ako imas teska poznanstva u Japanu , par za 1K$ msm , sto bi rekao Mikum - loodilo mozga Srecko je reagovao/la na ovo 1
shonne Napisano Novembar 21, 2019 #2070 Napisano Novembar 21, 2019 vdi , imam 4 komada PASS SIT-1 koji su do sada svirali samo na dasci ce vidimo sta ce bude , al poklon tesko da ide ikome sem kom je poklonjeno da moram da ih kupim , tesko da bi ih kupio ....... Pass SIT-1 ne mozes da kupis , a 2SK77B ako imas teska poznanstva u Japanu , par za 1K$ msm , sto bi rekao Mikum - loodilo mozgaDa ti nisam u kozi sad kad te Sit mafija bude ubacila u masinu [emoji3]Iskreno, nisam pratio desavanja, moze li se sa tim naoravi nesto snaznije?
Zen Mod Napisano Novembar 21, 2019 Autor #2071 Napisano Novembar 21, 2019 stambriga za SIT Mafiju , oni vec dobise sta im treba za vise info idi na https://www.zenmod.in.rs/my-people/tokin-2sk77b-datasheet/ , dodah ponesto ninja je reagovao/la na ovo 1
shonne Napisano Novembar 21, 2019 #2072 Napisano Novembar 21, 2019 stambriga za SIT Mafiju , oni vec dobise sta im treba za vise info idi na https://www.zenmod.in.rs/my-people/tokin-2sk77b-datasheet/ , dodah ponestoThx, sad cu detaljno da bacim pogled. Mislio sam samo datasheet...
Zen Mod Napisano Novembar 21, 2019 Autor #2073 Napisano Novembar 21, 2019 pogledaj i vidoja, ima se sta nauciti
Aleks Napisano Novembar 21, 2019 #2074 Napisano Novembar 21, 2019 Kako je moguće da ti tranzistori nemaju zamenu u nekim novim komponentama? Za šta su korišćeni, tj. konstruisani, pa se to više ne proizvodi / koristi, i onda nema adekvatne zamene?
Zen Mod Napisano Novembar 21, 2019 Autor #2075 Napisano Novembar 21, 2019 stara prica , nastali bas za audio koristeni u Yamaha B1 i jos par ampova pa ih nestalo bogatun koji je osnovao Digital Do-Main platio da se rade u novom kucistu , ne zna se koliko komada fabrika propala u nekom zemljotresu i poplavi Samsung (valjda) je kupio , ali odlucise da se ne obnavlja ako imas svrb , jos mogu da se kupe THF51 i 2SK182 , za kulturne pare ako nemas , jos bolje - ignorisi mutayu je reagovao/la na ovo 1
Aleks Napisano Novembar 21, 2019 #2076 Napisano Novembar 21, 2019 Izvini, ne ispratih na času izgleda. Ako je tako, onda je posed istih - čisto qrčenje, a onda hvala - ali ne hvala Mislio da nisu opet ono nešto regulatori za liftove, pa kontam, i dan danas postoje liftovi, i to... Ok Ma prošao svrab za THF, jbešga.
Zen Mod Napisano Novembar 22, 2019 Autor #2077 Napisano Novembar 22, 2019 pajz ...... Nele ima valjda sve moguce VFets i SITs ima THF51, 2SK182 (bice oko 1600kom od svakih) , stanovitu malu kolicinu Sony 2SJ/2SK , stanovitu malu kolicinu PASS SIT-1 ...... i on rece - "These are THE BEST!" u momentu kad mi ih je davao msm, ono , kome ce ako nece meni ovi jesu striktno napravljeni onomad za audio use , ne za liftove i industrijske UZ kade .... mada je cak i Yamaha B1 bila rezultat bean counter pristupa , ipak je sirokim narodnim masama napoznatiji primerak uotrebe navedenig SITs elem , samo ako pogledas grafove koje sam postovao u zadnjem blogpostu , evidentno je da je u pitanju izvanredno linearan elemenat - u predmetnom ampu koji je Nele napravio , sa big puck mosfetom gore kao mu-follower , sve k-ke prakticno dolaze od karakteristika SITa takvi grafovi za takav jednostavan amp , bez feedbacka ....... to se ne dobija ni lako ni cesto igranka sa retkim komponentama svakako nije univerzalno i masovno zanimljiva ukoliko nemas dovoljno istih da napravis komercijalni model , ali je svakako zanimljiva kao izvanredan nacin ucenja i sticanja novih referenci moj savet za bilo koga - koga zanima mala snaga ampa (10-ak W) i SE approach - napraviti EAR859 ; dovoljno bitnih elemenata je poznato (sema , merne tacke) , nabaviti par kvalitetnih SE trafoa od 4K7-5K , izlazne ceve su dzabaka kod Ivaila , ni ruske ECC88 nisu skupe ..... moj savet - napraviti ga dual mono ili monoblocks ........ dobijas amp koji malo losije generalno zvuci od mojih najnapucanijih , ali je zabava neverovatna ..... a ceve traju milion sati u aranzmanu matorog bradonje msm, uvek ostaje mogucnost da se batalis DIY i narucis gotov neki od mojih ampova ......... Vix, Srecko and Aleks je reagovao/la na ovo 1 1 1
krca44 Napisano Novembar 22, 2019 #2078 Napisano Novembar 22, 2019 1 hour ago, Zen Mod said: moj savet za bilo koga - koga zanima mala snaga ampa (10-ak W) i SE approach - napraviti EAR859 ; dovoljno bitnih elemenata je poznato (sema , merne tacke) , nabaviti par kvalitetnih SE trafoa od 4K7-5K , izlazne ceve su dzabaka kod Ivaila , ni ruske ECC88 nisu skupe ..... moj savet - napraviti ga dual mono ili monoblocks ........ dobijas amp koji malo losije generalno zvuci od mojih najnapucanijih , ali je zabava neverovatna ..... a ceve traju milion sati u aranzmanu matorog bradonje Zar nije matori bradonja stavljao posebno motane trafoe... ili gresim ? Recimo da me u nekoj buducnosti zanima takva gradnja ( pod uslovom da nadjem odgovarajuce zvucnjake ), kod koga traziti trafoe ? I kakve zvucnjake preporucujes za takav amp i uopsteno za cevni amp oko 10W ? Nesto konkretnije od opstih preporuka molim te, zvucnjaci gotovi ili diy su mi sledece moranje, radije bi diy ako mogu.
Zen Mod Napisano Novembar 22, 2019 Autor #2079 Napisano Novembar 22, 2019 trafoe , ne znam .......... mozda lepo pitati Daudio-a da li je raspolozen naravski da je matori bradoja stavljao svoje trafoe,ali moze to i bolje zvucnici - hoces konkretno? napravi Gyurgyevke nego , pre petljanja sa 500+Vdc , ipak treba da jos malo vezbas ....... lemljenje ako nista drugo dobronamerna primedba Srecko and mutayu je reagovao/la na ovo 1 1
krca44 Napisano Novembar 22, 2019 #2080 Napisano Novembar 22, 2019 10 minutes ago, Zen Mod said: nego , pre petljanja sa 500+Vdc , ipak treba da jos malo vezbas ....... lemljenje ako nista drugo dobronamerna primedba a pa naravno
shonne Napisano Novembar 22, 2019 #2081 Napisano Novembar 22, 2019 pogledaj i vidoja, ima se sta nauciti50W pojacalo sa tim tranzistorima. To vec je priblizno jednom dobrom pojacalu [emoji3] крокодил je reagovao/la na ovo 1
Aleks Napisano Novembar 22, 2019 #2082 Napisano Novembar 22, 2019 Jbga, to je zamišljeno da bude u kvazikomplementarnom spoju, AB klasa i 160W/ch Al Papa kad ga turi u A klasu...
vladd Napisano Novembar 22, 2019 #2083 Napisano Novembar 22, 2019 Zato su im i "umlatili" popularnost sa glupom topologijom. Stvar mode i laudnes rata 80-ih. Tada se tek kretalo sa praznim pricama i guru opcijama.
Mikorist Napisano Novembar 22, 2019 #2084 Napisano Novembar 22, 2019 Kod ovog japanca - Digital Do-Main - od koga su dobili ovaj tranzistor - idu 2 po kanalu. Čini mi se po iznutricama da ovo nije ni A ni AB klasa - već D Tebra 300W je po kanalu - a ovolicni hladnjak
Aleks Napisano Novembar 22, 2019 #2085 Napisano Novembar 22, 2019 Verovatno Čim je digital naziv firme
shonne Napisano Novembar 22, 2019 #2086 Napisano Novembar 22, 2019 I to da dozivim, da Zen napravi D pojacalo [emoji16] Srecko je reagovao/la na ovo 1
Vix Napisano Novembar 22, 2019 #2087 Napisano Novembar 22, 2019 12 minutes ago, shonne said: I to da dozivim, da Zen napravi D pojacalo Aa Be De ima to? Jos i Nelson Pass da Deli D klasu ko bombone...
Zen Mod Napisano Novembar 22, 2019 Autor #2088 Napisano Novembar 22, 2019 Digital Do-main je AB sto se tice D class , ovo je Nele napravio jos kao mali
ninja Napisano Novembar 22, 2019 #2089 Napisano Novembar 22, 2019 Nele da, ali ne ti ... jos? Srecko and Vix je reagovao/la na ovo 1 1
Zen Mod Napisano Novembar 22, 2019 Autor #2090 Napisano Novembar 22, 2019 i on je napravio samo jedan, vido da moze pa odusto msm , danas praviti dclass amp - sastavljancija , to bi cak i ti umeo , samo srafciger , ni lemiti ne treba Srecko je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah