Jump to content

Harbeth C7ES-3, Magnum MP150/MF125, Dayens i ostale fifi trice

Preporučeni Komentari

Napisano

hvala, hvala...ima nas luxlovera, raste porodica :) 

Napisano

sad bi mi trebao neki daljinac, univerzalac koji može da se programira za ovo pojačalo...samo, ne znam gde ima i kako se to radi :( 

Napisano
1 minute ago, krca44 said:

Luxman ne vidim na slici, koji si model uzeo ?

a-377...to je iz vremena kad ih je samsung preuzeo, a pre ponovnog vraćanja japancima

šta ja znam, mnogi kritikuju to vreme, a ja vidim i čujem samo luxman...baš fino radi, čak i na ovim kablovima od 90 dinara

Napisano

Daljinac, mogu da preporučim Logitech jesu malo skuplji od kineskih ali je podrška i instalacija super odrađena. Usb kabl na računar, njihov sajt sa registracijom korisnika i uređaja i to ostaje trajno zabeleženo. Ostaje ti da se kada treba loguješ i učitaš podatke u daljinski ili ih promeniš. Podrška za najmanje tri uređaja tako da možeš u fijoku druga dva daljinca. 

Dobro su se pokazali i Philips ( modeli sa LCD displejom).

Napisano

priključeni ozbiljniji kablovi, nixijevi narandžasti i sad je to druga priča, naravno...

luxman odličan, snage na pretek, detalji, dinamika, ali sve zvuči nekako kao odličan audio sistem u kolima...tu je i mrdanje glavom, cupkanje nogama, ali ne drži pažnju, nema emocija...transparentnost i veličina zvučne slike daleko bolja kod pointe-a a li to je i za očekivati, ipak je to viša kategorija

ono što me najviše iznenadilo i to ne mogu da objasnim jeste da mi tuner sada najbolje zvuči posle 10 godina posedovanja istog, a menjao sam sve i svašta

a-377 ima sve što fifi ampovi treba da imaju s tim što je ovde nekako na malo većem nivou...mnoooogo debela prednja ploča, odličan ulaz za slušalice, baš dobar i ne toliko napadan loudness efekat što me takođe iznenadilo, jer mi je taj efekat na drugim ampovima koje sam slušao smetao

takođe moram da istaknem jako zgodnu stvar na poleđini, a to je line phase sensor indicator koji nepogrešivo pokazuje da li je strujaš pravilno utaknut u utičnicu...msm, to se ubode jedanput, ali eto, dobra stvar

ne sumnjam da je L serija bolja od ove A, pa čak i ona LV serija, ali nije ni ovaj luxman za bacanje, svira bre...

Napisano
ali ne drži pažnju, nema emocija...transparentnost i veličina zvučne slike daleko bolja kod pointe-a a li to je i za očekivati, ipak je to viša kategorija

Nemam problem sa pažnjom jer je u ovim godinama ni ne mogu da imam[emoji16].
Emocije i transparentnost nikada nisam “čuo” pa mi ne bi ni nedostajale[emoji16].
Veličinu zvučne slike “čujem” ali mi nije lako da ih poredim.
Nekako sam više kao Alan Shaw, sva mi pojačala dobro sviraju[emoji16].
Napisano
pre 10 časa, crni. reče

line phase sensor indicator koji nepogrešivo pokazuje da li je strujaš pravilno utaknut u utičnicu...

Zanimljivo je kao ideja, nisam to viđao na uređajima a nije teško izvesti.

Napisano
20 hours ago, vladd said:

Ako mislis na Harmony elite, sa habom npr, taj kosta taman kao Luxman :D 

Ne, kada preporučiš auto svakako nije prepourka kupiti Lamborgini.

Jeste harmony ali od 40 evra, ovakav kao na slici. Ja koristim stariji model, više i ne pamtim koliko godina ga imama (više od 6 sigurno) traje i traje. 

Logitech-Harmony-350.jpg

Napisano

Ova tema me podseti da u plakaru godinama cuvam fenomenalni Luxman L-530 u jako dobrom stanju. Njegov "tube alike sound" je nadasve poznat audiofilima. Iako sam dugo na aktivi, sve nesto cekam odgovarajuce pasivne zvucnike  koji bi mu bili dobar par, za B sistem. U, A klasi radi do 15W a u AB daje 120W/8Ohm.  

Zadnje, sto sam na njemu slusao su Yamaha NS-690 MKIII, za koje sam ustanovio da su odlicni zvucnici, ali tek posto su otisli iz moje kuce. Jbg.

Inace, na S/H trzistu, reparirani primerci dostizu sumanute cifre.

http://www.audioscope.net/luxman-l530-p-2989.html

The

Napisano

Zato je smajli. :) 

A i ovo je skoda oktavija za do pijace.. :)  

Originalni Lux daljinski lici na nasminkan stilandijin, treba prokuziti protokol i koristiti nekog jeftinog kineza.

Napisano
9 minutes ago, damic said:

Ova tema me podseti da u plakaru godinama cuvam fenomenalni Luxman L-530 u jako dobrom stanju

Jedan moj prijatelj za njega rece svojevremeno, "to je sprava iz vremena kada su inzenjeri hodali Zemljom"... :D 

Napisano
2 hours ago, NIXIE said:

Zanimljivo je kao ideja, nisam to viđao na uređajima a nije teško izvesti.

da...ima pozadi pločica, dotakneš je i ako zasvetli nisi dobro uštekao...pravilno štekanje bi trebalo da poboljša zvuk

Napisano

Ima ugradjenu glimericu, vezanu za nulu, ako svetli ne valja... :) ... ne drami previse :D 

Napisano

Pa da zna, ako mu sutra uvale rastavni magicni trafo, svetlece mu vazda...dok pipa... :) 

P.S.

Polozaj faze u uticnici nije standardizovan, levo ili desno, obicno je desno, ali nebitno. Ono sto je bitno je da su sve uticnice u kuci isto okrenute...pa uklapanje faza odatle pocinje...kada je bitno i ako je bitno...

Napisano
1 hour ago, vladd said:

Ima ugradjenu glimericu, vezanu za nulu, ako svetli ne valja... :) ... ne drami previse :D 

ko drami, to sam i ja rekao

Napisano
1 hour ago, vladd said:

Pa da zna, ako mu sutra uvale rastavni magicni trafo, svetlece mu vazda...dok pipa... :) 

P.S.

Polozaj faze u uticnici nije standardizovan, levo ili desno, obicno je desno, ali nebitno. Ono sto je bitno je da su sve uticnice u kuci isto okrenute...pa uklapanje faza odatle pocinje...kada je bitno i ako je bitno...

znam da se ponavljam, ali kad me teraš

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...