Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Malo RAW (sirovog) muziciranja iz 1966. Meni neshvatljivo koliko gazi ispred svog obla di obla da vremena.

An outsider who linked the African-American experience with ancient Egyptian mythology and outer space, Sun Ra was years ahead of all other avant-garde musicians in his experimentation with sound and instruments, a pioneer in group improvisations and the use of electric instruments in jazz.

Napisano

pa jedno je kad muziku gledas samo kroz rokenrol ........ i naivne pocetke istog

svirali ljudi ihaj opasno vekovima

mada, i rokenrolu se mora priznati da se opasno brzo pomakao sa obladi na nesto vise i kompleksnije

msm, i sami Beatlesi su manje vise rapidno napredovali

Napisano

Ma ne gledam  kroz rokenrol samo obladi upotrebio kao sinonim za povrsno i jeftinu zabavu ( danas vise no ikada), upravo mislio na Jazz. Definitivno voze bar 20 godina pre svih i vrlo hrabro, bez da jure tiraze i gadze. Mislim King Tuth i jazz moze samo ako zaista znas sta zelis. BDW jedini vinil koji se nikada nije pojavio na prodaji na Discogs-u. Vlasnici cuvaju kao ikonu 😍

Napisano

Ehhhhhhhh . . .  kad' smo već ušli u tu zonu ( odmah mi pade Stalker na pamet :) ) mora odma' da se ovde postave i rodonačelnici ( Transglobal Undergorund ) + trešnja na kupu ( Natasha Atlas ). :air_kiss:

:default_dance2:

Napisano

Slušaj ovo tek..... Kosmische / Krautrock uticaji – mnogo psybient i dub ambijentalnih pejzaža na Blumenkraft podseća na klasični nemački eksperimentalni elektronski zvuk iz 70-ih i 80-ih, posebno Klaus Schulze, Tangerine Dream i Ash Ra Tempel. :D

Napisano

Ovo se isto slušalo juče. 

Paul Schutze ( ne mešati ga sa "Marsovcem" Klausom, ovaj nema L u prezimenu, nisu nikakav rod ). :)

2 x LP.

:default_drinking-2:

Inače, @Mikorist, ovaj moj pajt ima 2/3 zida ovakvih vinila. Def. idemo sledeći put skupa. Možda naleti i @grau. :wink2:

ps.jpg

Napisano
pre 10 minuta, Doktor reče

ne mešati ga sa "Marsovcem" Klausom, ovaj nema L u prezimenu, nisu nikakav rod )

Potpuno druga linija od Klausa - ovo je više cinematic ambient / dark jazz / elektroakustika nego kosmische elektronika.

Recimo ovo

Noir ambijent, analog synth, bas, saksofon.

Zvuči kao izgubljeni soundtrack za film Twin Peaks. :risitas:

Napisano

Norveški :connie_nutzo::connie_nutzo::connie_nutzo: .

Svira na Ledenim instrumentima (Ledene trube, bubnjevi, harfe, ksilafoni) . Osnivač "Ice Music Festival Norway" - 2006g.

Inače pravi instrumente i od kamena (granita, škriljca ...) , stakla , drveta ... :respect:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   1 član

• Kreiraj novo...