Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Brams: The Chaconne is for me one of the most wonderful, incomprehensible pieces of music. On one stave, for a small instrument, the man writes a whole world of the deepest thoughts and most powerful feelings. If I imagined that I could have created, even conceived the piece, I am quite certain that the excess of excitement and earth-shattering experience would have driven me out of my mind.

Napisano
10 hours ago, Woland said:

Brams: The Chaconne is for me one of the most wonderful, incomprehensible pieces of music. On one stave, for a small instrument, the man writes a whole world of the deepest thoughts and most powerful feelings. If I imagined that I could have created, even conceived the piece, I am quite certain that the excess of excitement and earth-shattering experience would have driven me out of my mind.

Vidim da te je Bahova Čakona očarala. :)

Moj prvi susret sa ovim delim uživo je bilo na Kolarcu pre više od 10 god. Izveo je Aleksandar Serdar i to je bilo čarobno ( btw, veliki sam njegov fan :worship: )

Mislim da je to i objavio na nekom CD-u ranije ( u međuvremenu nađoh preko Discogs-a ).

Od izvođača Čakone koji me "pomeraju" je definitivno Helene Grimaud. Izvrsno. 

Iz tog njegovog resitala sećam se dobro i jedne sonate od manje poznatog italijanskog kompozitora Galupija.

Na žalost, imam ovaj CD samo "narezan", poodavno tražim original. ( tu je i Galupi i Čakona ).

IMO - nekako mi ova dva muzička dela idu u paru. :)

as1.jpg

Napisano
31 minutes ago, Doktor said:

Vidim da te je Bahova Čakona očarala. :)

jeste :) nisam znao da je Serdar imao Čakonu na repertoaru - Busonijeva transkripcija je sjajna, nekako mi deluje više Bahovski od originala na violini :D 

izvođenje Helene Grimaud mi se sviđa, ali Benedettijev snimak iz '48 (BBC Abbey Road studio 3), iako tehnički nesavršen pa još i mono, ima u sebi dramu uz postojan tehnički temelj.. a Bermanovo izvođenje je... pa to je Berman :D

Napisano

Da. Benedeti kao fenomen. Vanserijski pijanista. Jedan od onih "Marsovaca". :)

Ima na YT i njegovo izvođenje Galupijeve sonate. Maestralno.

Vrlo je moguće da je i tadašnji Arturov repertorar doveo Serdara do ove sonate ?

IMO - Bermana "vidim" i shvatam kao posebnog izvođača Lista i Rahmanjinova.

Imam vinil DG sa izvođenjem 6 Muzičkih momenata od Rahmanjinova ( B strana ). 

Remek delo. :worship:

Preporuka za kolekciju. 

Na YT kola ovo njegovo Live izvođenje "muzičkih trenutaka" iz Lugana. Fantastično. :wub:

lb1.jpg

Napisano

Nathan Milstein, rođen u Odesi, školovao se, poput Oistrakha, kod Pjotra Stoljarskog u St Petersburgu - obeležio epohu i postao jedan od besmrtnih..

njegovo izvođenje Mendelsonovog koncerta za violinu na festivalu u Lucernu (1955) je jedno od najbllhih

ef5acbaefa59cdffc07cf5acebfe61d4.jpg

Nathan je izvođač na prvoj ploči na 33 obrtaja iz 1948 godine - Columbia Masterworks ML - 4001, evo tog snimka:

Napisano

R-3335528-1591733710-9121.jpeg.jpg.27ea37a2d8a1783dbc4e9c9090a32f27.jpgR-3335528-1591733709-9215.jpeg.jpg.a409f5ca0a7e5ef29009fbae67f224af.jpg

Pesme 1,2,3 snimane 2.marta '69 ...od 2;30 do 5;30pm i od 7 do 10...sve ukupno 6 sati

Pesme 4 i 5 snimane 22.aprila '69...od 2;30 do 5;30pm...3 sata

Pesme 1,2,3,4,5 sa drugog cd-a...26.maj '58od 7 do 10pm...samo 3 sata

Zaista fascinantno za realizaciju jedne od najboljih dzez ploca.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...