Jump to content

Meditacije o Tannoy driver-ima, kaminima ( a unutra horne ),pored njih Scan-speak, Fane, stacked statici, Altec, JBL . .

Preporučeni Komentari

Napisano

usput - nasli smo Vladi par 2528 - za 300$ - u Amerikama .......... sto je uspeh

da se ima , za office :hihihihi:

Napisano
negde oko 850 L .

500-600 litara,
Znači 300+ litara
330 do skoro 350 litara.
a, el ima neki sa prohromskim kazanom ? ...jbte kao da sam vorumu za bojlere. :buehehe: :buehehe: :buehehe:
Napisano

usput - nasli smo Vladi par 2528 - za 300$ - u Amerikama .......... sto je uspeh

da se ima , za office :hihihihi:

i jos toliko za nekog šlosera da ih nacentrira čekićom....

Napisano

sumnjas u Vladin sloseraj......... :hihihihi:

sem toga , covek mu ih donosi na noge , tako da je za poverovati da su flawless

mislim , dobro je da si na DIY vorumu , pa nije greh da se zna da znas da poneke 2528 treba centrirati :rofl:

srecom , imbus je dovoljan ....... ne treba cekic

Napisano

verovatno je bilo X  puta po forumu:

:buehehe:

nije zgored pogledati pnovo, koja je ovo boles, najvise mi se svidja deo kad (face) nabrajaju sta imaju  u sistemu.ko ovde broj litara. :rofl:

Napisano
nije zgored pogledati pnovo, koja je ovo boles, najvise mi se svidja deo kad (face) nabrajaju sta imaju u sistemu .ko ovde broj litara.

There's no replacement for cubic displacement .   :guitarplayer:

Napisano

Ne da mi se sada čitati redom jer sam u nekom drugom poslu, pa je moguće i da griješim kad kažem da je taj wankel prednabijan turbom ili kompresorom.

Ako je tako, onda postoji analogija između BR/TL/BLH i kompresora/turba.

Moguće je "umjetno povečati volumen, ali opet se radi o volumenu. ;)(valjda sam se izvukao sa ovom demagogijom? :D )

Napisano

Ne da mi se sada čitati redom jer sam u nekom drugom poslu, pa je moguće i da griješim kad kažem da je taj wankel prednabijan turbom ili kompresorom.

Ako je tako, onda postoji analogija između BR/TL/BLH i kompresora/turba.

Fabrički nema turbo, 1300 ccm i nekih 240ks s tim što motor zviždi do 9000 rpm.

Aftermarket turbo su nasviravani na skoro 400ks.

Moguće je "umjetno povečati volumen, ali opet se radi o volumenu.  ;)

Dovoljno je uveče prošetati kroz Strahinjića Bana (AKA Silikonska dolina) da se čovek uveri u ovo...  :sarcastic_hand:

Napisano
Dovoljno je uveče prošetati kroz Strahinjića Bana (AKA Silikonska dolina) da se čovek uveri u ovo... 

Što veći akvarijum to više ribica... :D

P.S. Chaky, reci riječ i obrisat ću OT ako smo pretjerali. 

Napisano

sumnjas u Vladin sloseraj......... :hihihihi:

sem toga , covek mu ih donosi na noge , tako da je za poverovati da su flawless

mislim , dobro je da si na DIY vorumu , pa nije greh da se zna da znas da poneke 2528 treba centrirati :rofl:

srecom , imbus je dovoljan ....... ne treba cekic

a ćuj vido, JEBO!  :whistle2:

imao, centrirao (dobro ne baš ja ali odavde je...)

:hot:

Napisano

za te pare odlicno, nema bolje da ja znam gotovo da se kupi.

ne svira kao HPD ili gold ali zavrsava posao za 98% normalnih u ovom sportu.

Napisano

za te pare odlicno, nema bolje da ja znam gotovo da se kupi.

ne svira kao HPD ili gold ali zavrsava posao za 98% normalnih u ovom sportu.

Eh sad' ..... zainteresov'o si me.

Sta to "on" ne svira kao HPD i gold ( msmo nadam se isto = monitor ) ?

Napisano

ako skretnicu izbacis iz razmatranja , svodi se da je razlika izmedju velikih (15") i manjih DC (12 i 10")  prvenstveno u stepenu autoriteta zvuka

veliki imaju veci stepen drive-a i dinamicki potencijal , sto ima daje generalno more mellow karakter

manji , s druge strane , imaju finiju sredinu ali znaju da budu nervozniji ako nagazis papucicu

da ponovim ono sto rekoh pre - Tannoy me iznenadio veoma prijatno sa svojim plasticnim membranama ........

Napisano

ako skretnicu izbacis iz razmatranja , svodi se da je razlika izmedju velikih (15") i manjih DC (12 i 10")  prvenstveno u stepenu autoriteta zvuka

veliki imaju veci stepen drive-a i dinamicki potencijal , sto ima daje generalno more mellow karakter

manji , s druge strane , imaju finiju sredinu ali znaju da budu nervozniji ako nagazis papucicu

da ponovim ono sto rekoh pre - Tannoy me iznenadio veoma prijatno sa svojim plasticnim membranama ........

A koliko je kriticna velicina prostorije u odnosu na sve ovo "gore" sto si rek'o, napis'o ?

hmmmm - mellow karakter ?

jel' to dobro ili ne ?

Napisano
A koliko je kriticna velicina prostorije u odnosu na sve ovo "gore" sto si rek'o, napis'o ?

Limit za veličinu je samo stane li ti u sobu. :rofl:

Točkast izvor zvuka. Čak i u nearfieldu svira predobro. Nedavno poslušao dvije tvorničke kutije sa petnaesticama....

Doktore, koliko bi mi naplatio vađenje i pakiranje bubrega? :D

Napisano

mellow - u ovom kontekstu - nenervozan  :hihihihi:

Mika i Grau pricaju o principijelno istim modelima

Mika - Dorset

Grau - Mayfair

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...