NIXIE Napisano Decembar 2, 2017 #9175 Napisano Decembar 2, 2017 Tako je, osovina je opterećena samo silama (savijanje, sabijanje, istezanje), a vratilo momentom i silama (uvijanje, savijanje, istezanje i sabijanje) ili samo momentom (uvijanje).
sir Oliver Napisano Decembar 2, 2017 #9176 Napisano Decembar 2, 2017 Lako kad je uspruga mašinski inženjer. PS Jedno vreme mi je direktor bio mašinski inženjer. Nisam odoleo da mu , u kafani posle dosta maligana, ne kažem: Ratko, znaš li ti šta ja radim sa mašinski inženjeri? ...??? Ja to onodim svako veče!! 2a3 je reagovao/la na ovo 1
NIXIE Napisano Decembar 2, 2017 #9177 Napisano Decembar 2, 2017 17 minutes ago, sir Oliver said: Lako kad je uspruga mašinski inženjer. PS Jedno vreme mi je direktor bio mašinski inženjer. Nisam odoleo da mu , u kafani posle dosta maligana, ne kažem: Ratko, znaš li ti šta ja radim sa mašinski inženjeri? ...??? Ja to onodim svako veče!! Tarzan je cijelog života živio u džungli i nije imao pojma o seksu.Jane je odlučila da mu da par sati seksualnog odgoja i sve simbolički objasni kao malom djetetu:" Tarzane, ovo što ti imaš obješeno tu između nogu je tvoja krpica, a ovo što se nalazi meni između nogu je mašina za pranje rublja… Dakle, ti moraš tu svoju krpicu prati u mojoj mašini."Slijedećih 5 noći Tarzan je prao svoju krpicu bez prestanka.Kada je iscrpljena Jane uspjela da dođe do daha reče mu:" Tarzane, slušaj me… Pranje te tvoje krpice ne smije biti tako često, jer će se mašina pokvariti."Trebaš je prati svakih tri do četiri dana. Tarzan je posluša i idućih mjesec dana je nije ni pipnuo.Jane uhvati nervoza i jednog dana ga upita: " Tarzane, šta ti je? Zašto već mjesec dana nisi oprao svoju krpicu u mojoj mašini?"Tarzan joj sav ozaren s veseljem odgovori:"Tarzan se naučio prati na ruke!!! 2a3 je reagovao/la na ovo 1
sir Oliver Napisano Decembar 2, 2017 #9178 Napisano Decembar 2, 2017 14 minutes ago, NIXIE said: Tarzan je cijelog života živio u džungli i nije imao pojma o seksu.Jane je odlučila da mu da par sati seksualnog odgoja i sve simbolički objasni kao malom djetetu:" Tarzane, ovo što ti imaš obješeno tu između nogu je tvoja krpica, a ovo što se nalazi meni između nogu je mašina za pranje rublja… Dakle, ti moraš tu svoju krpicu prati u mojoj mašini."Slijedećih 5 noći Tarzan je prao svoju krpicu bez prestanka.Kada je iscrpljena Jane uspjela da dođe do daha reče mu:" Tarzane, slušaj me… Pranje te tvoje krpice ne smije biti tako često, jer će se mašina pokvariti."Trebaš je prati svakih tri do četiri dana. Tarzan je posluša i idućih mjesec dana je nije ni pipnuo.Jane uhvati nervoza i jednog dana ga upita: " Tarzane, šta ti je? Zašto već mjesec dana nisi oprao svoju krpicu u mojoj mašini?"Tarzan joj sav ozaren s veseljem odgovori:"Tarzan se naučio prati na ruke!!! Živjeli otac i sin sami na Žabljak. Otac usao u velike godine, a sin ufatio pedesetu, medjutim-kod sina nista jos žensko ni u kuću a i inače. Svaki dan isti: a zora a sin izjavi ovce u planinu i vrće se doma tek predveče. Nema šanse da upozna a kamoli privede nešto žensko. I otac što će-put Vojvodine i dovede on zaisto kući sinu nevjestu. Prvo jutro-a zora a sin opet ovce i u planinu i kući tek predveče. Drugi dan-isto. Pita otac snahu: -snajo, je li sve u redu? -Pa ništa, tato, ali baš ništa! Samo legnemo i zaspiiimo! -Vidji, on je jadan neiskusan, pokaži mu ti ono, da te zamolim! -Hocu tato! U taj čas pada mrak, evo ga sin sa ovcama....Večeraju pa legnu. Ali sad snaha pokaže mužu šta i kako treba. Sjutridan-a zora a sin opet ovce u planinu. Otac mu se vec bije šakama u glavu, misli nema ništa od "nauke", kad evo ti sina vec u 10 sati nazad: -Da se večera, pa da se liježe!!! 2a3 je reagovao/la na ovo 1
2a3 Napisano Decembar 2, 2017 #9179 Napisano Decembar 2, 2017 3 hours ago, sir Oliver said: osovina ne prenosi obrtni moment, dakle ni snagu, a vratilo prenosi i moment i snagu. nije sve u googlu, nešto je i u vuglu A kad stavis zamajac na osovinu.
ZZZ Napisano Decembar 2, 2017 #9180 Napisano Decembar 2, 2017 6 hours ago, neskor said: slicno sam i ja davno uradio na svom lenku Ja imam jedan ovakav Neskorov i dobar je, prima odozgo i dabldeker bez problema
NIXIE Napisano Decembar 2, 2017 #9181 Napisano Decembar 2, 2017 2 hours ago, 2a3 said: A kad stavis zamajac na osovinu. Ako osovina ne prenosi moment, ostaje osovina, ako prenosi onda je vratilo. Bez obzira šta je na osovini.
vladd Napisano Decembar 2, 2017 #9182 Napisano Decembar 2, 2017 Npr, kao poluosovina. Nisam cuo za poluvratilo, a poluosovina se tretira kao vratilo. Igranjac sa terminologijom. Ponekad nasilno uvedenom.
sir Oliver Napisano Decembar 2, 2017 #9183 Napisano Decembar 2, 2017 Zato se u šloseraju koriste Nemački izrazi i šlus. Sve jednoznačno
NIXIE Napisano Decembar 2, 2017 #9184 Napisano Decembar 2, 2017 1 hour ago, vladd said: Npr, kao poluosovina. Nisam cuo za poluvratilo, a poluosovina se tretira kao vratilo. Igranjac sa terminologijom. Ponekad nasilno uvedenom. Imaš recimo nosače motora koje majstori zovu koska i reket. Tzv. poluosovine koje izlaze iz diferencijala i pokreću najčešće prednje točkove a ponekad i zadnje nisu nikakve osovine nego vratila koja prenose samo moment.
vladd Napisano Decembar 3, 2017 #9185 Napisano Decembar 3, 2017 Poluosovina je jasan i legitiman inzenjerski termin. Kakvi crni majstori i njihove bambrezne. 6 hours ago, sir Oliver said: Zato se u šloseraju koriste Nemački izrazi i šlus. Sve jednoznačno Tu su germani bili dobri, cak i sa svojim nakaznim sllozenicama. Jednoznacno i jasno. A u sustini nebitna podela, osovina je sve sto funkcionise u zoni centralne ose, ali glad za birokratizacijom, komplikacijom i ispraznom inovacijom je neiscrpna.
ninja Napisano Decembar 5, 2017 #9186 Napisano Decembar 5, 2017 btw: Ubih se googlajuci manual za njega ali bez uspjeha ... je li neko zna gdje moze da se nadje? Doktor, Woland and Aleks je reagovao/la na ovo 3
Zen Mod Napisano Decembar 5, 2017 #9187 Napisano Decembar 5, 2017 nem tudom magyarol jbte , kad ti sa švecki googli ne mozes .......
ninja Napisano Decembar 5, 2017 #9188 Napisano Decembar 5, 2017 Svecki mi samo izbacuje neke ruse a oni mi pokusaju kompijutersku gripu navuci
Zen Mod Napisano Decembar 5, 2017 #9189 Napisano Decembar 5, 2017 pisi u korag http://i.korg.com/support ninja je reagovao/la na ovo 1
zek Napisano Decembar 5, 2017 #9190 Napisano Decembar 5, 2017 Možda ovde ima nešto http://www.korg.com/us/support/download/product/1/207/ ninja je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano Decembar 5, 2017 #9191 Napisano Decembar 5, 2017 38 minutes ago, ninja said: btw: Ubih se googlajuci manual za njega ali bez uspjeha ... je li neko zna gdje moze da se nadje? . . . Eve ga . . . korg_t-series_t1_t2_t3_sm.pdf Btw, uzivaj i javljaj kakve su "farbe" na Walhala disku ? Zivo me interesira. ninja je reagovao/la na ovo 1
ninja Napisano Decembar 14, 2017 #9192 Napisano Decembar 14, 2017 BTW: Bio i poslušao ali susnjezca pada pa sam pomjerio donosenje kuci za sutra ili u toku vikenda kad bude ljepse vrijeme .... hint: "rodjen" '75 a
Zen Mod Napisano Decembar 14, 2017 #9193 Napisano Decembar 14, 2017 idibeupersun jal gukni , jal banujem
grau. Napisano Decembar 14, 2017 #9194 Napisano Decembar 14, 2017 ninja da ne menja zanimanje pod stare dane
Zen Mod Napisano Decembar 14, 2017 #9196 Napisano Decembar 14, 2017 gotovo...... banovan,trajno ......
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah