Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
8 minutes ago, Doktor said:

@paja959

Koje si do sada probao zvucnice na L-75 ?

Neki presek napravljen do sada ili se jos ima ideja, proba, planova . . .  ?

:worship: na istrajnosti i postovanju, tretmanu ovog vintage primerka. 

Shure M95ED sa oridji i Ed Saunders iglom,Stanton 681EEE oridji,i zamenska (Pfanstiehl),sa obe u cetri varijante,rezonantna frekvencija je nisko,AT je teoretski vise za teze rucke,medjutim i to ispade teorija,nakon merenja..idler ce se trebati menjati,meren mu je wow and flutter,navodno ima oscilacija,al ja ne cujem :D,al da se mirno spava,eto promenit ce se i to uskoro....B).. i trebat ce mu jedan poklopac,ovaj je razheban..

workhorse za slabije ploce kod mene B)

Napisano
6 hours ago, paja959 said:

Shure M95ED sa oridji i Ed Saunders iglom,Stanton 681EEE oridji,i zamenska (Pfanstiehl),sa obe u cetri varijante,rezonantna frekvencija je nisko,AT je teoretsk . . . 

Kazes Shure, pa Stanton , te AT . . . .  secam se da imas u rooster-u zvucnica onog Pickering-A hv-15, tako da bi mozda mogao i to probati recimo ?

Takodje, mozda bi dosao u obzir i neki entry lvl Grado ? 

Btw, sjajan termin - workhorse. :)

Ja sam jos uvek u potrazi za takvim nekakvim "konjem" za pod B, tj. za vinile slabijeg kvaliteta.

Ovaj tvoj "horse" je sa odnosom cena/kvalitet pun pogodak ( naravno sa jos tih par promena,zamena, tjuninga  . . . ).

Napisano

at 95 ne bi uopste trebalo potcenjivati u odnosu na cenu i kvalitet...Malo upuceniji kazu da je npr. Cleraudio Virtuoso Wood nastao na osnovi iste zvucnice. Inace Virtuoso je bio u klasi 1K, i smatra se da bolje zvuci od starijeg " brata " Maestra ( 1.2 K ). Po njima, cleraudio uopste nema svoju proizvodnju MM, nego manje vise "frizira " odabrane, dobre a jeftine mm i to plasira kao svoj brend. Ljudi su uzeli 95-cu, i Virtuoso, skinuli plastiku i drvo i spolja su iste, identicne. U tezini 6 i 5.7g, a ostale specifikacije veoma blizu a mnoge identicne da ne nabrajam. Sutina, isti motor, malo "friziran " i skuplji 30x. Preporuka po njima - kupi iglu Virtuosa na 95 - cu i cao.

Napisano
9 hours ago, milovan1963 said:

at 95 ne bi uopste trebalo potcenjivati u odnosu na cenu i kvalitet...Malo upuceniji kazu da je npr. Cleraudio Virtuoso Wood nastao na osnovi iste zvucnice. Inace Virtuoso je bio u klasi 1K, i smatra se da bolje zvuci od starijeg " brata " Maestra ( 1.2 K ). Po njima, cleraudio uopste nema svoju proizvodnju MM, nego manje vise "frizira " odabrane, dobre a jeftine mm i to plasira kao svoj brend. Ljudi su uzeli 95-cu, i Virtuoso, skinuli plastiku i drvo i spolja su iste, identicne. U tezini 6 i 5.7g, a ostale specifikacije veoma blizu a mnoge identicne da ne nabrajam. Sutina, isti motor, malo "friziran " i skuplji 30x. Preporuka po njima - kupi iglu Virtuosa na 95 - cu i cao.

moguce,AT je i ranije radio za neke druge proizvodjace MM zvucnice (recimo Linn "K" serija)..jedino sto Clearaudio kod serije Virtuoso radi fabricko retipovanje iako se radi o MM zvucnici,pa ta transplantacija nije laka..cena je oko 470-500 eura ako se dobro secam..telo ima famoznu slicnost ako se odbaci drveni oklop..

Napisano
10 hours ago, Doktor said:

secam se da imas u rooster-u zvucnica onog Pickering-A hv-15, tako da bi mozda mogao i to probati recimo ?

Takodje, mozda bi dosao u obzir i neki entry lvl Grado ? 

Pickering XV15 serija =Stanton 68x serija ..XSV3000=Stanton 881

Napisano

odlična kombinacija : Koetsu Black Goldline + Rega RB300

vrlo moćan zvuk - uživancija :)

image.jpg

image.jpg

Napisano
8 hours ago, sir Oliver said:

Jašta nego analogni. Vidis da ima AT klasicnu zvucnicu :)

Ali opet ne vide se kablovi? Mozda konvertuje analogni signal u digitalni pa ga silje wireless-om dalje u neki dac?

Napisano

0b002af76ba2175353afd455828493c8_origina

It is Bluetooth and Wi-Fi compatible.

48f80731fee0c0c76e987c949457e2a9_origina

LOVE maintains the intimacy and quality of vinyl records but adds modern day smart features, while keeping the crackles & pops.

Napisano

Pa sad, mislim da nije on toliko opasan za ploče. Pogledaj kako onaj tangencijalac vuče iglu glatko. (Uz ogradu da ploče nisu talasaste). Malo mi glupo da ploča stoji a igla odnosno celi gramofon se kreće.WajFaj ili Blutut će ubiti onaj analogni filing (ali će sačuvati krckanje i pucketanje- kako rekoše u reklami). Lepo sam rekao u prvom postu, čist hipsteraj. Hoćeš retro ploče a da ih reprodukuješ visokom tehnologijom.

Sve u svemu stupidarija. Čisto sam postavio ovde da oprikažem šta sve kapitalizam (čitaj: visoka tehnologija i pare) može da izmisli i napravi

Napisano

Cisto tehnoloski, ima, nije da nema. Cemu sluzi, pa da se audiofili gade.

Mene je uvek kopkalo zasto u rucku ne ugrade preamp, i eventualno wifi, em se izbegnu problemi sa kablicima, em gramofon bude kompaktniji..

Ova glancalica za cipele deluje zastrasujuce na ploci, kao da se ogromna buba popela i krenula da zdere plocu.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...