Jump to content

Koju konekciju koristite i plaćate?

Koju konekciju koristite i plaćate?  

78 članovâ je glasalo

1. 1. Koju konekciju koristite i plaćate?

• Dial Up Modem
      0
    • ISDN
    • ADSL
    • Kablovska TV
    • Optika
    • Wi Fi
    • Ne koristim svoju konekciju
      0

Preporučeni Komentari

Napisano

ja sam pogubljen u vremenu i prostoru, nempojma gde bi prebacio tih par postova

Mikume?

Napisano
pre 3 časa, milovan1963 reče

Pozdrav forumasima , malo sam zardjao u aktivnosti, ali naravno pratim forum , pogotovo ovu temu i ne naidjoh ili mi je promaklo - sta koristite za internet vezu - opticki ili lan kabel do racunara , nuca , laptopa ...I kakva su iskustva

Optika MTS.......

• 2 years later...
Napisano (izmenjeno)

Drugari, A1 trenutno ima akciju uvođenja optike po veoma prihvatljivoj ceni naravno ako vam je optički kabl stigao do zgrade (mene proganjaju par meseci i konačno se u subotu odlucih jer je ponuda stvarno odlična PO MOM MIŠLJENJU).

Nude godinu dana besplatno za izabrani paket i 6 meseci besplatno standard Netflix (ja sam uzeo Internet 600 MB/s + TV). Hardware je ZTE mesh router WiFi6 sa 2 mesh jedinice. Kontrolisao sam brzinu mreže Ookla App I ona je od 600-670 MB/s a u prostorijama gde su mesh sateliti oko 400-450 MB/s. Latencija, Ping i posebno stabilnost mreže odlična.

Taj besplatni period pokriva za mnoge nemogućnost raskida ugovora sa prethodnim providerom.

Najtoplije preporučujem!

Do sada sam bio na SBB i veoma sam bio nezadovoljan kvalitetom interneta (velika latencija, nestabilna mreža ...... ) a i SK je prestao da se emituje te sve neke dobre stvari SBB više (posle preuzimanja) ne postoje šta više verujem da je jedan od najslabijih providera. Njihovo objašnjenje da su kanalima Arene klijentima dali bolju opciju nego što je bio Sport Klub je jednostavno netačna jer npr. kada je tenis u pitanju sve što vredi a prenose (live) naplaćuju kanale (Arena Premium 4 I 5) a u poslednjih nekoliko meseci su i pobudili cenu a kao što rekoh usluga je nikada slabija 

Naravno da su mnogi pokušali da raskinu ugovor sa SBB jer su kao i ja bili na SBB zbog Sport Klub kanala ali kao i nekad SuperNova SBB nije hteo da prekida ugovornu obavezu bez naknade (redit grupa, verujem da će proći isto kao i SuperNova).

Dakle Optčki kabl je zakon:D.

Izmenjeno od Srecko
Napisano

meni ukopan ispred kuce opticki palamar koji vodi to lokalne tel. centrale

no, do opticke trepljike do moje kuce ce prodje generacija-dve

takva je situacija u provinciji

ene, gasna mreza u mestu postavljena ihaj, stanica visokog pritiska na ulazu u mesto, ali nikako da spoje to dvoje evo vec 10 godina

al sto ja da kukam, Zrenjanin nema pijacu vodu 

Napisano

Kod mene ima 5 provajdera optičkih u istoj zgradi = MTS, A1, SBB, Orion, Yettel.

Jbg...Čvorište prolazi ovde. Internet - nema razlike nikakve (na optici) ko god da je 600 MB/s daje. :D

Razlika je jedino u onome što sam iznad pisao o portovima. Koga portovi ne zanimaju boli ga priga koji je provajder.

TV program je isto svugde isti. Sranje.... Problem je što ne može ovde samo Interet da se uzme odvojeno - ja bi otkazao TV. 

.

Napisano

Mi arčimo optiku Orion, samo net bez TV u bloku 37. Može zasebno ali mora da se iskaže intresovanje lokalnom dileru neta, pa ga onda videti jedno 5x dok ne da odgovarajuću ponudu. Nominalno 1000/250 a u praksi:

image.thumb.png.621c458e8ef670f01db17317d7c77e11.png

Napisano

Screenshot 2025-08-04 at 18.59.10.png

Ping je jezivo dobar na optici. 

Evo i konzolni

mikorist@iMac-di-mikorist ~ % ping diyaudio.rs
PING diyaudio.rs (104.21.64.1): 56 data bytes
64 bytes from 104.21.64.1: icmp_seq=0 ttl=60 time=1.828 ms
64 bytes from 104.21.64.1: icmp_seq=1 ttl=60 time=1.959 ms
64 bytes from 104.21.64.1: icmp_seq=2 ttl=60 time=1.902 ms
64 bytes from 104.21.64.1: icmp_seq=3 ttl=60 time=1.874 ms
64 bytes from 104.21.64.1: icmp_seq=4 ttl=60 time=2.534 ms
64 bytes from 104.21.64.1: icmp_seq=5 ttl=60 time=1.932 ms
64 bytes from 104.21.64.1: icmp_seq=6 ttl=60 time=1.950 ms
64 bytes from 104.21.64.1: icmp_seq=7 ttl=60 time=1.924 ms
64 bytes from 104.21.64.1: icmp_seq=8 ttl=60 time=1.987 ms
64 bytes from 104.21.64.1: icmp_seq=9 ttl=60 time=2.087 ms
^C
--- diyaudio.rs ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 1.828/1.998/2.534/0.190 ms

I u centrali je isti ping. Manje ne mere. :smesna:

Napisano (izmenjeno)

Napisao sam post samo zbog toga što izgleda da A1 baš i ne ide dobro ta promocija njihove "optike" (godinu dana džabe a posle paket jeftiniji nego SBB nekoliko stotina dinara sa internetom duplo bržim) pa su dali ti akcijsku ponudu koja je, čini mi se, odlična.

Naravno nešto sa mrežom SBB nije u redu sa pingom i latencijom a to verovatno utiče na trenutne jako velike promene brzine interneta i veoma kratke ispade (ne samo kod mene) koji se manifestuju gubitkom veze npr. Face Time. Zato sam više voleo sinovu mrežu u Londonu od 50 MB/s ali STABILNU DO BOLA nego moju od 250 MB/s koja kada radi kako treba je super ali svaki čas se nešto dešava (prekine mi se Face Time ili WhatsApp veza ili mi Tidal zakaslje što je praćeno uvek padom brzine veze u tim momentima).

Moram da priznam da to nije bio osnovni razlog da promenim SBB. Osnovni razlog je što su izbacili Sport Klub i ubacili ARENU koja APSOLUTNO JE SMESNA po svemu u odnosu na Sport Klub (Legendarni prenosi Wimbledone, cela ekipa sa Viškovicem na čelu) obrazlazući to time da su nam u zamenu dali bolju izbor i podizući cenu u 2 navrata za PO MENI niži kvalitet usluge u odnosu na onaj koji sam imao pre promene vlasništva.

Mislio sam da je to samo trenutno međutim nije bilo. Od besplatnih SVIH Arena, Arena4P i Arena5P postale su kanali da plaćanjem; generalno sve me je podsetilo na SupeNova epizodu a najviše mrzim kada neko misli (SBB u ovom slučaju) da sam lud i da ne razumem šta rade pa sam doneo odluku da ih promenim iako sam na sredini ugovora (akcijska ponuda A1-besplatna prva godina ugovora, je pomogla tu moju odluku da ih plaćam iako ih ne koristim) ali nikad više baš kao i SuperNova i sve sa MTS.

PS: Klinac koji mi je uvodio optiku za A1 (radi kao samostalan izviđač i plaćen je po broju montaža) mi je ispričao sledeće. 9 godina je prethodno radio u MTS (voli MTS i dalje ali kaže da je tamo sada rasulo) a onda je uzde valjda preuzeo Lučić, sazvao radnike jedan dan u rekao da je MTS u lošem stanju i da mora određen broj da otpusti ili da rade džabe dok MTS ponovo ne stane na noge.

Sutradan je 2500 ljudi dali otkaz (u roku od nekoliko sati), njega konkretno stalno zovu da se vrati no ne pada mi na pamet jer je sada sam svoj gazda.

Ovo sto sam poslednje napisao ne znam koliko je istinito (preneo sam ono što sam čuo od majstora), ali priznajem da me je priča ogorčila iako moje iskustvo sa MTS nije bilo tako loše; osim što sam imao utisak da im UOPSTE NIJE STALO DO MENE KAO KUPCA-KLIJENTA. Sve akcije-popusti su nekako bilo namenjeni NOVIM klijentima a mene kao višedecenijskog korisnika su zaobilazili, sve dok A1 im nije poslao zahtev da moje brojeve mobilnih prebace na A1 kada su me odmah pozvali i počeli da nude brda i doline, I kako god mi bilo u A1 osećam se lepo jer znam da (ako ima još ludih kao ja:D) njima neće biti lepo.

Izmenjeno od Srecko
Napisano

Masa njih čim im istekne ugovor idu na prvog sledećeg koji nudi godinu dana džabe i tako u krug. I tako izmenjaš na svake dve godine provajdera.

Mene bre mrzi da vraćam opremu zadužujem novu itd... Plus ovo dovoljno stabilno radi. Neću da eksperimentišem. :D

Napisano (izmenjeno)

Naravno da razumem no kada sam ja u pitanju novac stvarno nema veze sa odlukom.

I sam mislim da sve to nije vredno maltretiranja da se vraća oprema.

Kada je SBB u pitanju stvarno im je pao kvalitet interneta (meni jako bitno jer se čujem sa sinom nekih dana i više puta pa me prekidi veze baš nerviraju).

Osnovni razlozi, bar kada sam ja u pitanju su:

1. Gubitak SK i

2. Od kada sam mator svako ponašanje poput SBB nekako doživljavam kao da je to sa namerom po principu "MATORAC, ŠTA ON ZNA O OVOME, NEĆE NI DA PRIMETI ........ ".

E pa ja mislim da svako LOŠE ponašanje mora da bude sankcionisano a jato mogu da učinim jedino na ovakav način.

Izmenjeno od Srecko
Napisano

Al' brate, šta ćeš, ovo je Balkan. Kod nas i internet ima svoje momentčiće, a kablovski paketi se menjaju ko ministre u vladi.

Što se tiče tog tvog 'sankcionisanja',  svaka čast što im j*beš kevu makar preko otkaza, al' realno, oni verovatno ni ne znaju da si im otišao. Dok ti brišeš suzu za SK-om, neki direktor tamo sedi i gleda Arenu uz kokice, ne jebe mu živac.

Al' dobro, bar si ti ostavio dobar review ko pravi matorac koji neće da trpi sranja.

A da ne pričamo što ovde cigani otvaraju PTT šahte ko da kopači u rudniku zlata, seku optiku bonsekom i vade kablove za bakar ko da će od toga da sklapaju rakete za NASA-u. I onda se mi pitamo zašto nam net prekida vezu kad neki lik u gradu trenutno topi optička vlakna za 200 dinara po kilogramu :smesna:

Ako hoćeš skroz stabilan internet, jedino da se preseliš kod sina u London... :D

Napisano
pre 12 časa, Zen Mod reče

plin

Jelte vi, gosn plinski/gasni, kad ideete na zasluženi godišnji odmor?

Napisano

ove godine niđe

prekomplikovano za organizovati neophodno dežurstvo kući, a nešto nam se i ne ide

ene, meni ceo život godišnji

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...