Jump to content

42" plazma monitor - vredi li?

Preporučeni Komentari

Napisano

Našao sam na KP, pa još kod mene u lokalu, a ne znam šta ću se zajebem ako kupim ili ne...http://www.kupujemprodajem.com/Sony-Plasma-Display-monitor-42-FWD-42PV-781238-oglas.htmKoliko vidim, mogao bih da ga tutnem kod muzičke opreme i gledam koncerte (i filmove) a usput i slušam muziku. 200€ mi ne deluje nešto strašno, mogu da odem lično i proverim na čega izgleda, ali mi je nekako cena previše niska da bi sve bilo u redu... :dubbio:

• Odgovora 25
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

Našao sam na KP, pa još kod mene u lokalu, a ne znam šta ću se zajebem ako kupim ili ne...http://www.kupujempr...81238-oglas.htmKoliko vidim, mogao bih da ga tutnem kod muzičke opreme i gledam koncerte (i filmove) a usput i slušam muziku. 200€ mi ne deluje nešto strašno, mogu da odem lično i proverim na čega izgleda, ali mi je nekako cena previše niska da bi sve bilo u redu... :dubbio:

Izgleda jeftino, ali u poređenju sa današnjim plazma panelima, taj je u kamenom dobu. Sony je prestao da pravi plazma panele još pre 5-6 godina, a za to vreme se svašta izdešavalo.
Napisano

Izgleda jeftino, ali u poređenju sa današnjim plazma panelima, taj je u kamenom dobu. Sony je prestao da pravi plazma panele još pre 5-6 godina, a za to vreme se svašta izdešavalo.

Pa i ja sam malo u kamenom dobu... U kući imamo jedan TV prijemnik iz 1987 (naravno, CRT, 19") a muziku sa računara slušam samo informativno, sve narezujem na CD ploče pa tako slušam :) Tako da sam i ja još jako daleko od sve moderne tehnologije, HD, HDMI, Blu-Ray i štatijaznam šta je sve u poslednjih nekoliko godina preplavilo tržište... Zato i pitam da li vredi, jer ni ovih 200€ ne mogu da pljucnem a da me malkice ne zaboli, a o većim iznosima ne smem ni da sanjam. Čovek nije zainteresovan za menjaže, samo hard cash...
Napisano

Idi vidi na šta liči slika.Mislim da je suviše niska rezolucija za tu dijagonalu ( 852 x 480), teško da to može da bude nešto ekstra.Dodaš još 200€ na ovo i od 480p skočiš na 720p, to već može da bude sasvim pristojno, pride imaš garanciju i mogućnost praćenja tv programa.

Napisano

Idi vidi na šta liči slika.Mislim da je suviše niska rezolucija za tu dijagonalu ( 852 x 480), teško da to može da bude nešto ekstra.Dodaš još 200€ na ovo i od 480p skočiš na 720p, to već može da bude sasvim pristojno, pride imaš garanciju i mogućnost praćenja tv programa.

Vidim, dobili ste struju :)Eh, da mogu da dodam još 200€.... Ništa, izgleda da ćemo još malkice pričekati... A TV programi me ne zanimaju. Ni onaj dole ne gledam, uvek isto, jučerašnje vesti, a filmovi... Snimao sam nešto pa sam utukao 8G, kad sam isekao sve reklame, ostalo jedva 4G filma... I onda se ljudi žale da im stižu SPAM poruke na mail... A to što TV program više nije ništa do sam SPAM, to nikom ništa... :connie_nutzo:
Napisano

Pa i ja sam malo u kamenom dobu... U kući imamo jedan TV prijemnik iz 1987 (naravno, CRT, 19") a muziku sa računara slušam samo informativno, sve narezujem na CD ploče pa tako slušam :) Tako da sam i ja još jako daleko od sve moderne tehnologije, HD, HDMI, Blu-Ray i štatijaznam šta je sve u poslednjih nekoliko godina preplavilo tržište... Zato i pitam da li vredi, jer ni ovih 200€ ne mogu da pljucnem a da me malkice ne zaboli, a o većim iznosima ne smem ni da sanjam. Čovek nije zainteresovan za menjaže, samo hard cash...

Ako mene pitaš, ne vredi ni tih 200€. Ne samo zato što nije ni prineti svaremenim panelima, već i zato što svaki panel ima svoj životni vek koji je u ovom slučaju naveden kao 60.000 sati sa 1/2 osvetljenosti.Obzirom da je u pitanju monitor, a ne televizor, verovatno je radio u nekom javnom objektu po 10-15 sati dnevno, vrteći neke reklame ili ko zna šta, pa ti sad računaj. Čak i da je potpuno nov (a vidiš da nije), prema onome šta postoji na tržištu i za koji novac, taj Sony panel ne bi mogao da vredi te pare.:angry27:Izvinjavam se ako ti kvarim neku već donetu odluku.:unsure:
Napisano

Ako mene pitaš, ne vredi ni tih 200€. Ne samo zato što nije ni prineti svaremenim panelima, već i zato što svaki panel ima svoj životni vek koji je u ovom slučaju naveden kao 60.000 sati sa 1/2 osvetljenosti.Obzirom da je u pitanju monitor, a ne televizor, verovatno je radio u nekom javnom objektu po 10-15 sati dnevno, vrteći neke reklame ili ko zna šta, pa ti sad računaj. Čak i da je potpuno nov (a vidiš da nije), prema onome šta postoji na tržištu i za koji novac, taj Sony panel ne bi mogao da vredi te pare.:angry27:Izvinjavam se ako ti kvarim neku već donetu odluku.:unsure:

Da sam odluku doneo, ne bih ništa ni pitao :)Pitao sam baš zato što mi se cena učinila koliko privlačnom, toliko je i vrednost predmetnog monitora upitna, a pogotovo što nije TFT/LCD/LED nego baš plazma... Ništa, nekome će već biti dobar, a moguće da se za koju nedelju spusti cena... Mada, kada bolje razmislim, koji će mi to uopšte....
Napisano

Suvise niska rezolucija da bi bilo zanimljivo, a i malo je precenjen. Ljudi su ti vec sve rekli.E sad ako gledas divx i dvd koncerte i filmove, onda to ne bi bila losha kupovina. Na HD naravno zaboravi. Idi kod coveka, vidi kakva je slika, pazi da ides preko dana a ne uvece, i da kolicina sunceve svetlosti bude kao kod tebe u sobi, znaci vidi da li je osvetljenje tog tva dovoljno za normalno gledanje. Ako ti je to sve ok, probaj da spustis cenu na 170/180, pogotovu sto ces mozda negde naci neka mala ostecenja u plastici, kukaj kako je mnogo niska rezolucija itdSa druge strane, za malko vece pare se moze naci LCD 32", 720p, koji je superioran u svakom pogledu... da ne kazem sto je tezak desetak kila, a ova plazma 30...

Napisano

Vidim, dobili ste struju :)

Brate mili, kao u mračnom srednjem veku devedesetih, tuga bez struje...No, i nije baš sve bilo crno dok je bilo mračno tih nekoliko dana :)

Eh, da mogu da dodam još 200€.... Ništa, izgleda da ćemo još malkice pričekati... A TV programi me ne zanimaju. Ni onaj dole ne gledam, uvek isto, jučerašnje vesti, a filmovi... Snimao sam nešto pa sam utukao 8G, kad sam isekao sve reklame, ostalo jedva 4G filma... I onda se ljudi žale da im stižu SPAM poruke na mail... A to što TV program više nije ništa do sam SPAM, to nikom ništa... :connie_nutzo:

Ovo oko spama na tv programima si lepo rekao!Kojin predlog ti je odličan pristup neizdržu koji te uhvatio. Prošetaj se i vidi o čemu se radi, to bar ne košta puno.Srećno!
Napisano

Ne bacaj pare. Nisu neke pare ali ta plazma ne vredi sada 200e. Uzmi u obzir da moze i da rikne a popravka se ne isplati.

Napisano

Ma kakva plazma TV , ma kakvo gledanje TV , ( bilo kakvog )to je istorija ! ), kupuj za te pare neke dobre zvucnike ili sl i uzivaj ! BTW - Licno sam sebi pre 3 ili 4 godina kupio na buvljaku original Japanskog 19`` neispravnog Sony CRT Trinitrona proizvedenog negde 80` za 300 din ! popravio ga na brzaka , gledao ga par meseci (jer ima fantasticnu sliku ) i zatim ga odbacio u praznu sobu gde hvata prasinu i na njegovo mesto stavio ultrastarog Sansui risivera kojeg ne gasim nikada . Slusanje AM/FM radija ( muzike ) je ponovo IN ! , gledanje TV je smaracina i OUT ! Poz

Napisano

А декови и плоче?

Poneku plocu jos zavrtim ponekada dok dek ..... :sarcastic_hand: Poz
Napisano

Није фер, да видиш само моју колекцију грамофона и плоча :popcorn: а и декова :hot:

Svaka cast ! ( Onog Philips Dek -a jos ne rasturih ! pa ako si zaineresovan za neki dil ...)BTW da ne znas nekog ko prodaje stare i neispravne (poluispravne ) uredjaje za rezanje i produkciju ploca ?Poz
Napisano

Svaka cast ! ( Onog Philips Dek -a jos ne rasturih ! pa ako si zaineresovan za neki dil ...)

Просветли ме.Можда се нешто нађе у Дискотону.
Napisano

Просветли ме.Можда се нешто нађе у Дискотону.

Paklenjak, mani se tevelizora, čuvaj si pare - oskudacija je, s'g su pare skupeeee.:buehehe:zeoNe, zašto mučiš taj autić, sporiji je od pokretnih stepenica. :sarcastic_hand:
Napisano

je li, a po ovim flajerima sto dele, i videh neki LED tv a cena u rangu sa LCD-om? el to realno? ili se samo trgovci zajebavaju pa LCD sa LED backlight nazivalu LED ekranom?ista fora i kod lap topova, kod skupljih HP pise isto samo LED...isto pitanje kao i gore?

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...