Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Dok ne uradim M2 na Dynaudio Axis 5 koje sam napravio od delova sto sam vukao po supi. JBL 4345 je privremeno sklonjem ali se vraca u skorije vreme, morao sam da oslobodim mesto za decije igracke :)

Napisano

Sire ovi Luksman VU metri stoje na jednom mestu i malo mrdaju levo desno? Liči mi kao da pojačalo ima DC offset 20v. :rolleyes:

Napisano

ima dobar VU metar , ali ocigledno to nije za tebe

ti trazis neki nepostojeci bstrd , koji sigurno nije VU , po funkciji

Napisano

Možda probati VU metar sa malo bržim instrumentima (sa laganijim kretnim sistemom) tj. sa torzionom niti koja ga vrće u početni položaj. Ovi sa "puž" oprugom nisu baš šampioni po tom pitanju.

Znam za japanske Hioki da su taki, video kod Guje gomilicu.

Napisano
8 hours ago, sir Oliver said:

ma kazaljka nije ni teška ni uzrok inercije

Naravno da nije, vec kazaljkasi imaju svoje prigusenje u osloncu kalema. I to je jedan deo price, drugi deo je oblik signala koji dolazi, kolicina poravnavanja signala(integraljenja), sto treba da je uklopljeno u osobinu instrumenta, prigusenost kretnja. 

I naravno, maksimalno dozvoljen signal na instrumentu, da prebacuje bez veze, a ni kazaljkasi ne vole kada mlati kazaljka ili je zakucana u jednu stranu.

Ne moze ni ofrlja ni prosto, a da izgleda kako treba.

Instrument pokazuje energiju signala (integraljenjem napona ili struje), a najmanja energija je u visokim tonovim, pa ako se zeli priblizniji prikaz, kondenzator(integrator) u prilagodnom kolu treba da je pazljivo odabran prema inztrumentu.

Kada se u tu energiju ubaci vreme, realno koliko kazaljki treba do kraja skale sa prigusenjem, dobija se pokazivanje snage..pa spomenuti kond treba u tom vremenu da se relaksira(kroz instrument) i obradjuje sledeci paket energije.

Jeste malo komplikovano, ali je efekat prikazivanja fascinantan. :) 

Cak i sa jeftinim pokazivacima, cak i kada se ispromasuju malo tajminzi, deluje preciznije nego ofrlje kacenje random instrumenta.

Napisano

ma kakvi...moje mi bolje legle

probao sam a bile su i slicne cene, međutim nesto mi moje bolje zvucale

ma slicno je to...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...