Zen Mod Napisano Oktobar 2, 2010 #1 Napisano Oktobar 2, 2010 elem - beše opisano u temi http://www.diyaudio....dpost__p__45221 ono sto je Vlada (AR2) doneo kao poklon od Papa Nelsona . slede slike nastavka ; dual mono napajanje ( zajednicki primar trafoa za oba kanala , posebni sekundari i cap bank za svaki kanal ) sto ce reci - 2x18Vac - 2x Graetz - 2x( 33mF-0R1-33mF) ....... sve to po kanalu trafo 800VA kondovi na kanalnim pcb Elna 470uF/35V/125C ; 2 kom PSU filter bypass-irani sa 100nF neki poly , 2 kom kroz koje tece signal bypass-irani sa 10nF MKC ( polycarbonat) pcbs su predprodukcijske prototipne , pa sam ih ja prepravljao na finalnu iteraciju seme F4 , gde su izmene unesene zarad zastite ulaznih Jfeta od preteranog swinga ..... naravno - secamo se da je F4 voltage follower ....... power ozicenje Nauk ( precnik ~2,5mm stari - sa vrazje puno licni) , signalno 0,1mm posrebreni bakar trafo u sendvicu od sundjeraste gume 15R NTC kao soft start 15R NTC za spoj mase svakog kanala i case , koji je na uzemljenju . zemlja preko ferit prigusnice ferit prsten na oklopljenom mreznom vodu do toroida obilato koriscena platnena izolirka - mlogo fancy deluje
Zen Mod Napisano Oktobar 2, 2010 Autor #3 Napisano Oktobar 2, 2010 ostatak slika ;sto se tice detalja - ne znam da li sam sta propustio .....
Zen Mod Napisano Oktobar 2, 2010 Autor #4 Napisano Oktobar 2, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/K%C5%8Dan
Zen Mod Napisano Oktobar 2, 2010 Autor #5 Napisano Oktobar 2, 2010 nalepnica "Papa's Surprise" vidljiva na slikama u temi linkovanoj u prvom postu , je strateski stavljena preko ostecenja na frontu - nastalom u transportu ;nije bila greda , iako se Vlada nasekirao , jer sam ja ionako skontao plan daisti front posaljem kod Lea na graviranje natpisa ;ispade da je Leonardo - posle dogovora - morao da ukloni postojeci elox , izbrusi front ponovo ,doradi 1+3 malih ivica, posalje na elox , te potom gravira logo koji sam smislio.danas mi stize post express posiljka .bese nekih trzavica u PP i e-mail komunikaciji sa Munze Glodačem važnih delova ........ nikako da mi napise koji nacin placanja preferira ...... no - kad sam otpakovao komadesku aluminijuma - posle prvih nekoliko minuta divljenja ( a ja sam od onih koji mogu da prevrcu - vec visegodisnje posedovani - Zippo - 10 min. po rukama , kao da ga vidim prvi put - diveci se "form follows function" ........ elem - posle prvih nekoliko minuta divljenja - skontah da ima i papiric zataknut u minuciozno spremljenu ambalazu ploce :(nadam se da Leo nece zameriti obznanjivanje rukopisa )
Zen Mod Napisano Oktobar 2, 2010 Autor #6 Napisano Oktobar 2, 2010 iskreno - samo sam amp pustio danas u rad - sto ce reci - preliminarno podesio mirnu struju i offset ; sutra-prekosutra sledi kuvanje i finalno podesavanje parametara , kao i slusni test ; ma sta test - slusanje davno bese kad sam imao Ikebana F4 na stolu ..... i mislim da je svirao jedno 3 dana ....... tako da i nece biti nekih iznenadjenja ; ono sto je najznacajnije ( po pitanju ampa nema neke frke , jer se covek na dobro lako navikne ) - meni srce puno eto - nisu jebeni novci sve u zivotu
Zvu Napisano Oktobar 2, 2010 #7 Napisano Oktobar 2, 2010 ono sto je najznacajnije ( po pitanju ampa nema neke frke , jer se covek na dobro lako navikne ) - meni srce puno eto - nisu jebeni novci sve u zivotu Ovo jeste poenta.Svaka čast i Leu i tebi Samo to pojačalo... Stvarno je Fugly
Zen Mod Napisano Oktobar 2, 2010 Autor #9 Napisano Oktobar 2, 2010 Alal vera! e - jednom i ti mene da pohvalis ....... :Viannen_loungelizard:usput- ista tema i na Big DiyA .mozda postoji neka razlika u textu (mozak mi na rezervi vec nekolicinu sati ) :http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/174674-papas-koan-papas-surprise.html#post2320759
Leonardo Napisano Oktobar 3, 2010 #12 Napisano Oktobar 3, 2010 . Meni je bilo zadovoljstvo da napravim mali facelifting ovog lepotana. .
Beli Napisano Oktobar 3, 2010 #13 Napisano Oktobar 3, 2010 ono sto je najznacajnije - meni srce puno E, ovo nema cenu ! Zen svima koji su na bilo koji način doprineli ovome ... svaka čast !
bata bane Napisano Oktobar 3, 2010 #14 Napisano Oktobar 3, 2010 Skembici a la cart, i miris, a bogami i ukus! Momci svaka cast
sp300b Napisano Oktobar 3, 2010 #15 Napisano Oktobar 3, 2010 Evo i meni srce puno !Svaka čast Leo, Svaka čast Zen
Zvu Napisano Oktobar 3, 2010 #16 Napisano Oktobar 3, 2010 Ma šta svaka čast Zenu ... ???E vala, svaka čast i nama svima. Konačno dočekasmo da Deda i sebi neko pojačalo ... hihihihi Treba sve da nas časti pivom. Rakiju neću da pominjem
Sipi Napisano Oktobar 3, 2010 #17 Napisano Oktobar 3, 2010 e - jednom i ti mene da pohvalis ....... ...Ma falio bi te ja cesce, al' nekako uvek svastika ima prioritet...
Daudio Napisano Oktobar 3, 2010 #19 Napisano Oktobar 3, 2010 Зен,сви те нахвалише и то са разлогом. Ево ја ћу да те укорим.Где је на фоткама она лепа црвена кутија ћилимаре,зар си сав препуцијум изгорео у предходним пројектима?
Zen Mod Napisano Oktobar 3, 2010 Autor #20 Napisano Oktobar 3, 2010 kao prvo - da ti ja jos jednom - javno - iscestitam , i da te pitam sta si cekao do sad da devojku najzad ucinis postenom ? .....Где је на фоткама она лепа црвена кутија ћилимаре,зар си сав препуцијум изгорео у предходним пројектима? koja crvena kutija ?ima prepucijuma jos , ne boj se .......
Ја sam sam Napisano Oktobar 3, 2010 #21 Napisano Oktobar 3, 2010 Е ајде да и Ја ударим једно : Свака част, наравно прво Влади што је теглио ту кутијетину преко Атлантика. И наравно Нелсону што је најзад решио да распреми шупу .
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah