Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
1*ELACf_snJ-WjDmwjWY_9XA.jpeg

We Don't Know What Intelligence Is.

After months of debating what I came to call the "geometry of intelligence," I reached a rather uncomfortable conclusion: we don't know what intelligence is...

MEDIUM.COM
Napisano

2026-08-01_21-19.png

Pre nekoliko godina ovakvi upiti tipa "Šta Mikorist misli o AI?" ne bi dali ništa osim liste linkova. Danas Gugl pokušava da rekonstruiše moju poziciju iz svih tekstova zajedno. Google više ne odgovara linkovima nego sintetizuje moje tekstove i predstavlja ih kao skup stavova. Prilično neobičan osećaj kad vidiš da AI pravi rezime tvog razmišljanja umesto spiska članaka.:D:default_rasta:

Napisano (izmenjeno)

Nisam koristio najbolje AI modele poput: Claude, Mithos, Fable 5, ChatGPT 5.6 ..... i o njima sam informisan preko sina (upotrebljava razlicite vec prema onome sta trenutno realizuje jer svaki je bolji u nečemu i to 12-15 sati dnevno uz neogranicen broj tokena za svaki) koji je sa pomenutim modelima prezadovoljan i Boga mi smatra da je Opšta inteligencija na vratima.

Interesantno je da je pre samo godinu dana smatrao da smo od OPŠTE inteligencije daleko bar 10 godina.

Ja, gledajući iz vizure besplatnih modela veoma sam razočaran istim.

Dubinsko POIMANJE KONTEKSTA IM JE NAPROSTO JAKOOOOO LOŠE, no u stvarima koje dobro rade POGOTOVO KODIRANJE stvarno su dobri čak i oni.

Generalno egzaktne nauke poput matematike im baš LEŽE, uostalom to je neki dan rekao i Fields-ovac  Terence Tao.

Sumarno, nije bas sve tako crno za nas ljude pogotovo sto im je treningom (ljudi su ga osmisli) ugrađeno-"preuzeli su id nas" i mnogo toga lošeg poput arogancije (za ne poverovati).

NARAVNO OPASNOST JE JASNA I BLISKA!

Izmenjeno od Srecko

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   1 član

• Kreiraj novo...