Jump to content

zeljko_v

Član
 • Broj sadržaja

  48
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  .

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zeljko_v's Achievements

 1. https://www.discogs.com/Sergey-Kuryokhin-Sparrow-Oratorium-Four-Seasons/release/293724
 2. https://www.ti.com/product/TPA3118D2
 3. zeljko_v

  IT razno.

  Jedan mali tip od mene. Ukoliko ste imali potrebu da vašu komunikaciju (pa i na ovom forumu) obogatite smajlijima, a nemate opciju da ih dodate, u Windows-u 10 imate prečicu na tastaturi - Win + . Ako ste u nekom browser-ovom text box-u, (kod mene u Firefox-u radi), pritisnete Win i tačkicu, odmah iznad... sekund-dva kasnije se pojavljuje mali meni sa nekolicinom smajlija, koji samo čekaju da ih izaberete... 👌
 4. Ljudi, stvarno... Hvala vam svima na toploj dobrodošlici. Prijatno ste me iznenadili. 😉👍 @krca44 Zahvaljujem na prosljeđenom Sipijevom projektu. Izgleda zanimljivo. Prostudiraću! @Leonardo Hvala... 😊 Inače, jedan od mojih (životnih?) motoa je - Stavi prst na čelo i razmisli. I ne brzaj. :-) A što se tiče resursa, kao i sa mnogo čim, sam na samom početku. Lagano, korak, po korak... Što ono kažu, tiha voda brege nosi. Očekujte i neke (foto) izvještaje, da bi... Sve u svemu, mislim da sam upao u dobar ribolovački klub. 😉 I nadam se da ću ponešto i naučiti, ukoliko budem stigao. 😂 Uživajte!!!
 5. @2a3 upravo gledam, detaljnije ću malo kasnije... Hvala na informaciji !
 6. A, @dunavko, ima li tu malo i discipline? 😁
 7. @2a3 Našao sam ovo: http://picosound.de/Buschhorn.pdf @NIXIE Hvala, pogledaću! Kad smo već kod zvučnika, mislio sam na Cyburgs Needle:
 8. @djmilicic Hvala !!! @NIXIE Hvala na predlozima. Otprilike su i moja razmišljanja išla u tom pravcu. Za početak ne nešto pretjerano komplikovati. Jednostavno krenuti od jednostavnog, pa vidjeti gdje će me to dovesti. Neki prijedlog za konkretan projekat sa LM3886 (mada ih imam u vidnom polju nekoliko :-) )?
 9. Zahvaljujem na toploj dobrodošlici !!! :-)
 10. Mislim da se ovdje nisam nikad predstavio, onako kako treba. Mislim da sam par puta uskočio sa nekim temama, i to je sve. Ahahaha, čini mi se da sam tu više od dvije-tri godine, a da se glas od mene nije čuo. Čitao jesam, pisao nisam. :-D Mada, mislim da će se to promijeniti... Kao što i vidite sami. :-D Ime, možda i nije važno, ali evo ga - Željko. Izašao iz adolestenskih dana prije nekolicine desetina godinica, uvijek blizu sebe imao nekakav alat, lemilicu(e), trčao do Pošte po prvi Conradov katalog, pa ga to ljeto prelistavao lagano, uz jutarnju kaficu, a lemilica se lagano grijala... Da, prvi projekat, baš iz tih dana, je bilo pojačalce sa TBA 810, na pločici rađenoj sa markerom... :-D Radilo, radilo... :-D Bilo je tu raznoraznih projekata, projektića, modifikacija, svega i svačega... Pa jedno čitavo desetljeće zaboravljanja, rasprodaje i razdavanja svega, dopizditisa sa svim i svačim, pa i audiom (znate sve, siguran sam)... Prve visibabe koje najavljuju moj povratak ljubavi prema muzici i generalno audio-u, je praćenje baš ovog foruma i dvije teme "Trenutno na gramofonu..." i "Šta slušam...", i to prije godinu-dvije, čini mi se. Eto, tako - razmišljalo se, šta ću, šta mogu, kako ću, ma sačekaću... I dok se jedno jutro nisam probudio u krevetu, u gradu u kojem ljudi ne govore mojim jezikom, neko nekim drugim, stranim... njemačkim. Dakle, dragi ljudi, da ne gnjavim više, želio bih čuti i vaše mišljenje(a) o sljedećem. Šta bi vi da ste na mom mjestu? :-D Možda je moje pitanje malo preširoko i neumjesno, ali evo i mojih razmišljanja, o svemu. Želio bi si napraviti audio sistem, u prvom redu - gramofonski setup, dakle - gramofon, pretpojačalo, pojačalo, zvučnike. O daljim planovima neću, da ne prljam temu. Za sad, da li bi mi mogli savjetovati koji projekat da izaberem kao MM phono preamp, a koji za glavnu amplifikaciju. Napomena je da se radi o kućnom slušanju, u maloj sobi, cca 30-50 m3, uz poštovanje kućnog reda. Kada sam kretao na put, sa sobom sam ponio i dva širokopojasna Visaton-a, malo šarafa, i one jeftine terminale. Prva ljubav nema zaborava, mora se nešto raditi. :-D Prvi (zvučnički) projekat bi trebali biti - Cyburg Needle. A ponio sam i lemilicu, malo tinola, nekoliko šarfcigera, pednu pincetu... I da... Imam već neke ideje šta praviti, ali bih volio i vas sve da poslušam, jer više glava više zna... Možda za amplifikaciju izabrati Nelsonov ACA umjesto LM3886, oh - choices, choices... :-) Za phono preamp i nemam pretjerano ideja. NE5532? OPA? Dajte ljudi, samo da počnem... Za kompleksnije stvari ima vremena. Da se napravi nešto od čega se može početi. I muzika slušati. Toliko! Željko
 11. Ahahahahaha!!! BRAVO !!! BRAVO !!! (...i sam sam u DM klubu duuuuugo godina, tako da... znate i sami.)
×
×
 • Kreiraj novo...