Lemić Napisano pre 11 časa Autor #89 Napisano pre 11 časa Pazi kad sam počeo da dobijam obaveštenja o postovima, nisam viša rašomonac. Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Lemić Napisano pre 1 sat Autor #90 Napisano pre 1 sat Pošto tema ima ofa, bez toga izgleda ne možemo, bar da pokušam da dam mom ofu neku korisnost. Radi se o pominjanju iskustva sa strujnim osiguračem prevelike snage, koji je bio čisto probni a ne trajni. Pošto nisam elektro znalac, prihvatio sam kasnije sugestiju od autoriteta, da uklonim IEC utičnice na pojačivaču jer imaju filter i ograničenu snagu i da navodno uređaju treba nekoliko puta više amperaže u pikovima. Kad sam skinuo, isto boljitak. Logički se nametnuo zakljkučak da i proba sa jačim osiguračem daje rezultat zbog većeg crpljenja snage iz mreže. No, komentari iz teme su me naveli da se zapitam da li je moj zaključak tačan. Naime, ja uvek poštujem znalca i prihvatam mišljenje bez da mi je potrebno neko objašnjenje, a društvo ovde je jako visoko u tom pogledu. I šta uradih, pokrenem čat i dobijem razložno objašnjenje. Da ne objavljujem skrinšotove, već da prepričam, manji osigurač mekše reaguje na impulse, brže reaguje na udare, ima neko grejanje, mikro nelinearan, veći sve to manje, manji serijski otpor, manji DC i AC otpor, manji pad napona, manju modulaciju napona, manja serijska impedansa, što se čuje kao bolja dinamika i otvoreniji zvuk, puniji bas. Znači, potpuno je pogrešno što sam godinama mislio. Zatim, zašto sam ja to tako upečatljivo čuo, kao i razliku između dnevnog i noćnog slušanja. Tumačenje je da Hiraga ima nizak napon, visok bias, ogromne struje punjenja, minimalni PSRR rezervu, (namernno), (nemam pojma šta je), svaka glupost u mreži se čuje. Konačni savetodavni navod je da treba da se koristi kvalitetan topljivi osigurač, a ne pijačni, propisane snage, čvrstih i čistih kontakta, a ne posezati za većim. Praktično se sve nekako svodi na kontakt i što niži nivo nus pojava koje se neizbežno javljaju. I evo ga:
Zen Mod Napisano pre 1 sat #91 Napisano pre 1 sat 8 minutes ago, Lemić said: da uklonim IEC utičnice na pojačivaču jer imaju filter i ograničenu snagu filterski IEC i nije pozeljan na pojacalima, utice na dinamiku, jer je unuitrasnja konstrukcija mahom bazirana na pcb vodovima 10 minutes ago, Lemić said: I evo ga: jeftino je to, nadji jos skuplji Lemić je reagovao/la na ovo 1
Lemić Napisano pre 1 sat Autor #92 Napisano pre 1 sat Kad bi znao da je to običan samo sa pozlaćenim kontaktima, čas posla da se pozlati za siću. Mada, je jeftino u odnosu na belaj koji može da se desi sa jačim osiguračima.
Lemić Napisano pre 1 sat Autor #93 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) 10 hours ago, Lemić said: Pazi kad sam počeo da dobijam obaveštenja o postovima, nisam viša rašomonac. Zipa kolko sam pglu, sve bilo otišlo u nepoželjnu poštu. Izmenjeno pre 1 sat od Lemić
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah