asimze Napisano pre 5 časa #1 Napisano pre 5 časa Evo malo da pokrenemo mrtvilo foruma. Ovaj puta ozbiljna nauka! Pa ko voli nek izvoli. Just a moment... WWW.HEADPHONESTY.COM Članak je ozbiljan zato ne odbacujte olako ovu temu!!
Mikorist Napisano pre 4 časa #2 Napisano pre 4 časa Tekst tvrdi da analogni signali koji idu kroz kablove trpe neke vremenske nekonzistentnosti. Iako nabraja sve moguće načine kako je to navodno stvaran i problematičan fenomen, nigde ne daje naučni dokaz da se to može izmeriti. Takođe ne uzima u obzir da su nepreciznosti u samoj konstrukciji slušalica i zvučnika daleko veće i uticajnije nego kabl koji ih povezuje. Drugim rečima kad neko da 2000 evra za kabl, a koristi fabričke unutrašnje žice od 20 dinara u zvučniku, to ti je isto kao da na stojadina staviš zlatne felne i pričaš kako ide bolje.
Pchelac Napisano pre 4 časa #3 Napisano pre 4 časa Sto opet ne znaci da se promena u lancu nece cuti. Sa optimizovanim svim karikama audio lanca promena kablova ce se lakse cuti , bolje, kakogod...naravno da treba imati kvalitetno napravljenu osnovu ( izvor, amp i zvuje) , pa onda ulagati u kablove...ali cuje se. Ponavljm se, jbga, ali drugar i ja smo bez greske pogodili dal ide svirka preko skuplje ili jeftine interkonekcije, test naslepo.
Mikorist Napisano pre 4 časa #4 Napisano pre 4 časa Ako vi i drugar ste nepogrešivo prepoznavali razliku u međusobnim testovima, moguće je da su kablovi imali neke jasno različite osobine, razlike u impedansi, kapacitivnosti, ili drugi efekti...... Ali u tekstu gore se tvrdi da slušalac može (navodno) razlikovati te razlike kao u eksperimentu za ofset od ~1,9 ns {~1/517.000.000 s}. Recimo delfini mogu registrovati vremenske razlike u mikrosekundama (µs), ne nanosekundama. Nijedna životinja na Zemlji nema čulo sluha dovoljno osetljivo da direktno registruje 1,9 nanosekundi razliku u dolasku zvuka. Možda mogu neki vanzemaljci. Razlika od ~2 ns je čista fantazija ili marketing hype, bez fizičke osnove.
Zen Mod Napisano pre 3 časa #5 Napisano pre 3 časa 39 minutes ago, Mikorist said: to ti je isto kao da na stojadina staviš zlatne felne e to, to je moj sport! Mikorist, LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 2 1
Mikorist Napisano pre 2 časa #6 Napisano pre 2 časa Kad neko vidi 1,9 ns odmah zvuči kao ozbiljno, naučno, precizno. A prosečan čitalac ne razmišlja šta to realno znači u sitemu mera. Jer većina ne barata fizičkim skalama. Nanosekunde, mikrosekunde, femtosekunde sve to zvuči misteriozno. Prodaja magle funkcioniše kad se kombinuje vizuelna veličina brojeva, nejasni tehnički termini i mašta potencionalnog slušaoca. To sve vodi u totalno ludilo na kraju. … do mentalnog sloma.....psihološki je isto k’o ekstremni oblik zavisnosti, samo sa drugačijim objektom opsesije. Brojevi, magične tehničke veličine LightMatic and BANAT je reagovao/la na ovo 2
Pchelac Napisano pre 2 časa #7 Napisano pre 2 časa 1 hour ago, Mikorist said: Ako vi i drugar ste nepogrešivo prepoznavali razliku u međusobnim testovima, moguće je da su kablovi imali neke jasno različite osobine, razlike u impedansi, kapacitivnosti, ili drugi efekti...... Ali u tekstu gore se tvrdi da slušalac može (navodno) razlikovati te razlike kao u eksperimentu za ofset od ~1,9 ns {~1/517.000.000 s}. Recimo delfini mogu registrovati vremenske razlike u mikrosekundama (µs), ne nanosekundama. Nijedna životinja na Zemlji nema čulo sluha dovoljno osetljivo da direktno registruje 1,9 nanosekundi razliku u dolasku zvuka. Možda mogu neki vanzemaljci. Razlika od ~2 ns je čista fantazija ili marketing hype, bez fizičke osnove. Koji "mi" !? 😋
Pchelac Napisano pre 2 časa #8 Napisano pre 2 časa Salim se ja...ali pozdravljam svaki pokusaj da se razmislja drugacije i uspostavi korelacija izmedju kvalitetnog zvuka i merenja. Koliko god se Zen zezao da sva njegova pojacala isto sviraju, i i taj zvuk ima ogledalo u merenjima i spektru distorzije, parni harmonici itd, nijanse itekako postoje, i ta merenja su verovatno samo gruba refleksija onoga sto moze da se cuje iz tog ampa. Steta samo sto i ja nisam bio u prilici da ih slusam i uporedjujem...but,some day...🙄
Mikorist Napisano pre 2 časa #9 Napisano pre 2 časa pre 13 minuta, Pchelac reče Koji "mi" !? 😋 Ja i moj nepostojeći kablovski delfin pokušavamo da čujemo 1,9 ns razlike Pchelac and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1
Vix Napisano pre 2 časa #10 Napisano pre 2 časa Ja mislio da citam temu o vanzemaljcima... LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano pre 2 časa #11 Napisano pre 2 časa pre 1 minut, Vix reče Ja mislio da citam temu o vanzemaljcima... Pa i nije mnogo daleko LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Pchelac Napisano pre 2 časa #12 Napisano pre 2 časa Ja se odsad izjasnjavam kao delfin...thanks for all the fish!😁 LightMatic and Mikorist je reagovao/la na ovo 1 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah